Yardım Yeni kasamda sürekli sorunlar yaşıyorum

Atall

80+
Reaksiyon skoru
0
3 ay önce aldığım kasada sürekli sorunlar yaşıyorum bir gün bilgisayarda hiçbir sıkıntı yokken bir günde aşırı fazla kasabiliyor geç açılabiliyor kendi kendine restart atabiliyor ekran gelmiyor disk oranı %100'e fırlıyor drop yiyorum bilgisayarımın performansı stabil değil iyi olduğunda da çok iyi iş görüyor güç kaynağından şüpheleniyorum sistemin özellikleri kısaca bunlar RX 9060xt ryzen 5 7500f 16 GB ddr5 ram 1 tb nvme ssd MSI b650m-b anakart 750w bronze psu

Son düzenleme:
temiz format attın mı

Hayır ama bilgisayarı aldığımdan beri yaşıyorum

3 ay önce aldığım kasada sürekli sorunlar yaşıyorum bir gün bilgisayarda hiçbir sıkıntı yokken bir günde aşırı fazla kasabiliyor geç açılabiliyor kendi kendine restart atabiliyor ekran gelmiyor disk oranı %100'e fırlıyor drop yiyorum bilgisayarımın performansı stabil değil iyi olduğunda da çok iyi iş görüyor güç kaynağından şüpheleniyorum sistemin özellikleri kısaca bunlar RX 9060xt ryzen 5 7500f 16 GB ddr5 ram 1 tb nvme ssd MSI b650m-b anakart 750w bronze psu
Aynı sistem nerdeyse bende var sadece alakart modem farklı temiz format at flaşla attıktan sonra bilgisayardaki herşeyin sürücünün yükle ve güncelle düzelmesi lazım

Aynı sistem nerdeyse bende var sadece alakart modem farklı temiz format at flaşla attıktan sonra bilgisayardaki herşeyin sürücünün yükle ve güncelle düzelmesi lazım
Çok teşekkür ederim anakartla alakalı değildir dimi

Tamamdır son bir soru sormak istiyorum sorun devam ederse ne yapmam lazım
Eğer devam ederse şunları dene
1️⃣ CrystalDiskInfo ile SSD sağlığına bak
2️⃣ BIOS güncelle
3️⃣ EXPO kapat test et
4️⃣ AMD chipset driver kur
5️⃣ PSU markasını kontrol et
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

psudan kaynaklı olabilir
Çok kalitesizse %60 bencede psu ama format ve driver kurulumu ile geçer bigi geliyor

psudan kaynaklı olabilir
Bir bilgisayarci da öyle dedi

Eğer devam ederse şunları dene
1️⃣ CrystalDiskInfo ile SSD sağlığına bak
2️⃣ BIOS güncelle
3️⃣ EXPO kapat test et
4️⃣ AMD chipset driver kur
5️⃣ PSU markasını kontrol et

Çok kalitesizse %60 bencede psu ama format ve driver kurulumu ile geçer bigi geliyor
Gamepowerin kasası PSU ile beraber

Geri