9700X için anakart tavsiyesi

Anakart işine neden bu kadar takılıyosunuz anlamak mümkün değil, defalarca da bu konuda uzun uzadıya olan videoyu attık halbuki.
2 sene sonra yine başka seri koduyla yeni anakart çıkaracaklar nasılsa, artık bi' ürünü aldım 10 sene kullanayım devri biraz geride kaldı açıkcası. TR şartlarında f/p olan ve iş gören neyse alıp geçicen.

B650M-R al heyecan arama.
Pcie 4 var , gen 4 alınmaz ve işlemciye yakışmaz
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kanka anlamıyorsun madem bu işten soru sor cevaplayalım. Seçtiğin işlemci max 105w çekiyor zaten ortakalite bir b650 anakart o işlemciye yeter. Eğer b850-870'in getirdiği özelliklere ihtiyacınız yoksa boşa para vermekten başka bir işi yaramaz. Ayrıca bir sistem 6-7 sene gider demek çok kişisel ve günümüzde gerçekçi olmayan bir şey artık onlar eskidendi. Şimdi teknolojiyi takip edemiyorsun. Daha dün dlss 5 diye bir şey tanıttılar kim bekliyordu;?
Seçtiğim işlemci, anakartın özelliğine göre 105W çekmesi değişiyor diye biliyorum, kendisi zaten 60 65W ve olup olabilecek bütün karşılaştırmaları yokladım kesinlikle b650 almayacağım konusu dahi açılamaz. Alırsam min b850 ve her bir kaç senede bilgisayar değiştirecek gücüm de yok maalesef ki şu an ki sistem 5 senelik ve ondan önceki sistemim de 14 senelik bir bilgisayar evet farkedebiliyorum ki her sene neredeyse yeni teknolojiler çıkıyor, ama ben bunları karşılayamam işlemci idare eder ama ekran kartı idare etmez. Param neye yetiyorsa almaya çalışacağım hocam önerileriniz için yine de sağolun önerebileceğiniz b850 veya x870 modeli varsa alabilirim tavsiyeleri ve şu son 4 gündür sürekli Anakart karşılaştırması ysptım en temiz olanı x870 asus prime diye düşünüyorum şaşalı bir karta ihtiyacım da yok.

Son düzenleme:
msi x870e godlike x al o işlemciye anca yeter (!)
Crosshaire karar verdim efsane duruyor

Sen bu kafayla devam et abicim.
Tamam siz alabilirsiniz hocam , kafayı bozmuşsunuz

Bütçe sorununu hallettim kartı alınca görüşlerimi yazarım. Çevremdeki arkadaşlarımın 3 ünde b650mr var kartın ne olduğunu biliyorum güldürmeyin beni

Tamam siz alabilirsiniz hocam , kafayı bozmuşsunuz
Bu ne yüzsüzlük ya! Hem soru soruyorsunuz, hemde size yardım etmeye çalışan kişileri tersliyorsunuz. Elindeki işlemciyi ne sanıyorsunda en tepe anakartlara bakıyorsun? Sizin gibileri direkt şutlamak lazımda işte yetkimiz yok napalım.

Bu x870, x670, bunların extreme versiyonları hatta b850 b650 falan hepsi aynı. Usb 4.0 gen5 ssd falan geliyor da 2 3 kat fiyat farkına değecek mi? Önce git o c4 psuyu değiş bütçeyi ona ayır. X870 her zaman > x670 manyığıyla gidecekseniz siz bilirsiniz sizin paranız. B850 ile 7800x3d kullanıyorum gram alakası yok yetmenesi gibi bir durumla. Averaj bi kullanıcıysan çek bi b650m-r. Yetmedi mi? Amazonda b650 eagle vardı bi ara 12 faz 60 amper olması lazım çek bi tane ardına bakma

Pcie 4 var , gen 4 alınmaz ve işlemciye yakışmaz

Seçtiğim işlemci, anakartın özelliğine göre 105W çekmesi değişiyor diye biliyorum, kendisi zaten 60 65W ve olup olabilecek bütün karşılaştırmaları yokladım kesinlikle b650 almayacağım konusu dahi açılamaz. Alırsam min b850 ve her bir kaç senede bilgisayar değiştirecek gücüm de yok maalesef ki şu an ki sistem 5 senelik ve ondan önceki sistemim de 14 senelik bir bilgisayar evet farkedebiliyorum ki her sene neredeyse yeni teknolojiler çıkıyor, ama ben bunları karşılayamam işlemci idare eder ama ekran kartı idare etmez. Param neye yetiyorsa almaya çalışacağım hocam önerileriniz için yine de sağolun önerebileceğiniz b850 veya x870 modeli varsa alabilirim tavsiyeleri ve şu son 4 gündür sürekli Anakart karşılaştırması ysptım en temiz olanı x870 asus prime diye düşünüyorum şaşalı bir karta ihtiyacım da yok.
B650 ile B850 arasında pcie 5'in zorunlu olması dışında fark yok pcie yol sayısı bile birebir aynı 800 fantezisi var millette benim anlamadığım.5090 bile pcie 3.0 da performans kaybetmiyor ( 1 fps kaybediyor ). GEN4 ile GEN5 in farkını anlayamazsın gen3 bile çok hızlı.B650M-R 9700X besler rahat düzgüncede soğut kasanda sıkıntı çıkarmaz.Kalan paraya ya rami 32 yaparsın yada asıl senelerce götürcek şey olan powerı düzgün kaliteli bir şey alırsın.

Al istiyorsan çek 1650w 10 sene bile gitmez gitgide daha az güçte çalışacak bu pcler ama fantezi olsun.

Son düzenleme:
Aslında b650 mantıklı olan, kafam sürekli kaliteye gidiyor yani biliyorum hocam anakarta çok önem vermemem lazım ama işte
Chipsetle kalitenin gram alakası yok kaliteli belirleyen segmenttir.Üst segment B650 > alt & orta B850
aynısı üst segment b850 > alt & orta X870 içinde geçerli

Şuan ortalama bi b650 bile 9950x3d fazlasıyla besler o kadarda ısınmaz tak çalıştır kullan işte çok takma anakartı.

Bu x870, x670, bunların extreme versiyonları hatta b850 b650 falan hepsi aynı. Usb 4.0 gen5 ssd falan geliyor da 2 3 kat fiyat farkına değecek mi? Önce git o c4 psuyu değiş bütçeyi ona ayır. X870 her zaman > x670 manyığıyla gidecekseniz siz bilirsiniz sizin paranız. B850 ile 7800x3d kullanıyorum gram alakası yok yetmenesi gibi bir durumla. Averaj bi kullanıcıysan çek bi b650m-r. Yetmedi mi? Amazonda b650 eagle vardı bi ara 12 faz 60 amper olması lazım çek bi tane ardına bakma
Tavsiyelerini ve eleştirilerimiz için minettarım, bir daha düşüneceğim ve sanıırm b850 mantıklı gelmeye başladı TDP açsa yeterlidir. Bir de biosa bakarım.

B650 ile B850 arasında pcie 5'in zorunlu olması dışında fark yok pcie yol sayısı bile birebir aynı 800 fantezisi var millette benim anlamadığım.5090 bile pcie 3.0 da performans kaybetmiyor ( 1 fps kaybediyor ). GEN4 ile GEN5 in farkını anlayamazsın gen3 bile çok hızlı.B650M-R 9700X besler rahat düzgüncede soğut kasanda sıkıntı çıkarmaz.Kalan paraya ya rami 32 yaparsın yada asıl senelerce götürcek şey olan powerı düzgün kaliteli bir şey alırsın.

Al istiyorsan çek 1650w 10 sene bile gitmez gitgide daha az güçte çalışacak bu pcler ama fantezi olsun.

Hocam elinize kolunuza sağlık böyle bir şey bekliyordum, ciddiyim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,198,292
Üyeler
190,341
Son üye
ferdi15tr
Geri