Asus rog xg27aqdmgr OLED Monitör 26.700TL +9 TAKSİT

Arkadaşlar Samsung g6 g60sf 2K 500hz ve g8 4K 240hz arasında kaldım sizce hangisi alınır Asus 480hz woled de vardı aklım da şikayetlerden dolayı vazgeçtim bunlardan kullanan varsa yardımcı olabilir mi

ben alalı 3-4 gün oldu yukarıdaki bilinçsiz arkadaşın attığı gen1 modeli. sonu R olan model gen2 versiyonu. bende gen 2 aldım tabii ki. yani arkadaşlar olacak varsa oluyor zaten. ve garantiniz de oluyor arkanızda muhattabınız da oluyor. bu fiyata daha iyisi zaten yok. en iyisi bu. en dolusu neo yakınlık sensörü bile almak için sebep. ben aldım çok yoğun kullanıyorum aşırı memnunum tavsiye de ederim.

asus oled servisi övmek...
yerinde olsam iade edip tekrar alırdım ya da gen 3 qd oled alırdım
ben asus servisine monitör gönderdim 2 3 kez hepsindede istedigim sonucu aldım qdoled olan modeli magazada yokdu ikisi arasında kalmıştım zaten 3 senedir kullandıgım qd oled idi mat kaplama oldugu için parlak panele gecmek istedim ve şuan cok memnunum yeni üründen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ben asus servisine monitör gönderdim 2 3 kez hepsindede istedigim sonucu aldım qdoled olan modeli magazada yokdu ikisi arasında kalmıştım zaten 3 senedir kullandıgım qd oled idi mat kaplama oldugu için parlak panele gecmek istedim ve şuan cok memnunum yeni üründen
ve şuan tamdem oledn cok övülüyor ama ben aldım bantlanma var aşırı şekilde yabnancı forumlarda da cok kişi açmış bu konuyu ve beyaz 70 binliraya olan oledn var tandem şuan asus onlardada var şuan bantlanma şuan 2 tane xg27aqdmgr aldım bantlanma hic yok griler gayet temiz ben tecrubelerimi yazıyorum netten okudugunuz yazılanlara pek inanmayın yeni panel şöyle iyi böyle iyi denemeden anlamazsınız

ben alalı 3-4 gün oldu yukarıdaki bilinçsiz arkadaşın attığı gen1 modeli. sonu R olan model gen2 versiyonu. bende gen 2 aldım tabii ki. yani arkadaşlar olacak varsa oluyor zaten. ve garantiniz de oluyor arkanızda muhattabınız da oluyor. bu fiyata daha iyisi zaten yok. en iyisi bu. en dolusu neo yakınlık sensörü bile almak için sebep. ben aldım çok yoğun kullanıyorum aşırı memnunum tavsiye de ederim.
Gen 2 diyince panel değiştiğini sanıyorsun sanırım. Aynı monitörler. Kaplama değişti ve yakınlık sensörü eklendi. Reddit ağzına kadar şikayet dolu yanma ve bozulma ile alakalı. Kaplama değiştirip yanına da yakınlık sensörü ekleyince yanık sorunları düzeliyorsa bol şans. 3 günlük kullanımda monitörü sorunsuz ilan ettin. Bu yanıklar 3 ay, 5 ay, 1 yıl, 2 yıl sonra cıkıyor. Garantinizde oluyor muhatapınızda oluyor. 😃

Gen 2 diyince panel değiştiğini sanıyorsun sanırım. Aynı monitörler. Kaplama değişti ve yakınlık sensörü eklendi. Reddit ağzına kadar şikayet dolu yanma ve bozulma ile alakalı. Kaplama değiştirip yanına da yakınlık sensörü ekleyince yanık sorunları düzeliyorsa bol şans. 3 günlük kullanımda monitörü sorunsuz ilan ettin. Bu yanıklar 3 ay, 5 ay, 1 yıl, 2 yıl sonra cıkıyor. Garantinizde oluyor muhatapınızda oluyor. 😃

2-3 ayda bir burnin yaşayınca pişman olur boşver

Az koyup tandem versiyonunu almak cok cok daha mantıklı 26-27 bir monitöre vermişken 30-31 de verilebilir bence

Yarı mat ve 200 nit 😃 200 nit panel istesem G5 alırdım hocam 275 nit ve her ile 1300 nite kadar çıkıyor bu ekran siyahlar simsiyah oledden beklediğim gibi
Mat değil, tüm qd oled monitörlerde olan aynı kaplamayı kullanıyor. Bulanıklık yok, görüntü oldukça keskin. Zaten yakından piksellerin fotoğrafını paylaştım. Önünde mat bir kaplama yok yani. Bildiğin cam ekran. 1300nit olayı biraz sıkıntılı woled monitörler en parlak modda karanlık sahneleri olması gerekenden daha parlak gösteriyor. QD oled renk parlaklığı Tandem Woled den bile en az 2 kat daha parlak gösteriyor. Bu sayede algılanan parlaklık daha iyi oluyor. Yani sandığın kadar büyük bir parlaklık farkı yok. Ama daha parlak olduğu doğru.

Bu samsung
9045.webp

Bu da xg27aqdmes
9044.webp

Simsiyah olması kısmına gelecek olursak karanlıkta qd oled de simsiyah. Işık altında Woled daha iyi siyah derinliği sağlıyor doğru ama onunla birlikte aşırı yansıma oluyor (qd oled gibi mor ama daha az belirgin) Yani ışığı fazla tutarsan Woled de rahatsız edecektir. Ona bakılırsa qd-oled de renkleri daha parlak ve canlı, bozulma veya yanık gibi sorunlar minimize edilmiş. Black crush, gama shift veya grey banding gibi sorunlar yok denecek kadar az.

Yansıma mevzusunu göstereyim. QD oled daha iyi yansıma işlemeye sahip, bu yüzden loş ortamda sorun çıkarmıyor. Pg olan qd oled, XG olan trueblack glossy Woled.
9047.webp

Mat dediğin soldaki gibi oluyor. Asusun kullandığı Glossy.

Mat
9048.webp

Hafif/yarı mat
9050.webp

Mat dediğinde kumlu/bulanık/puslu bir görüntü olur. QD oled glossy kaplama da bu yok.
9049.webp

Trueblack glossy biraz daha iyi bir kaplama evet ama asıl olay W-Oled'in mat kaplamadan kurtulması.

Son düzenleme:
Tandem de 29dan süründü vatanda ne kadar süre 34e çıkardılar sonra

2-3 ayda bir burnin yaşayınca pişman olur boşver
ben 3 senedir ilk cıkan asusun oledini kullanıyorum zaten o modeldede sorun yaşayan oldu bende sorun oplmadı bir kerede yanma olupda piksel temizligi yapmadım yeni üründede olmucak anlamına gelmez boş yorum yapmayın ilk once kullanın ürünü
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tandem de 29dan süründü vatanda ne kadar süre 34e çıkardılar sonra
onu aldım ben iade ettim aşırı bantlanma sorunu var tavsiye etmiyorum o modeli

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,462
Üyeler
190,752
Son üye
emyralways