Bilgisayar Açılmıyor lütfen yardım edin

Pili değiştirdim bios u 1 buçuk ay önce güncelledim ve alt sürüme düşürdüm dün 2 alt sürüme gene aynısını yaptı bi çalışıyor bi çalışmıyor kafasında pc
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sorun ne bir türlü çözemedim prizdende olabilirmi acaba çünkü girişleri gevşek bazılarının ve akım korumalı değil
Pili CR2032 aldın demi

Saat, ayar sıfırlanma olayı devam etmekte midir?
Akım korumalı değil ve girişleri hafif gevşek oturuyor sallanıyor

Binada topraklama var
Akım korumasıyla bir alakası olacağını düşünmüyorum, topraklama varsa zaten tesisat yenidir. Sorun donanımsal olmalı.

Pili CR2032 aldın demi
Evet

Saat, ayar sıfırlanma olayı devam etmekte midir?

Akım korumasıyla bir alakası olacağını düşünmüyorum, topraklama varsa zaten tesisat yenidir. Sorun donanımsal olmalı.
Saat sıfırlanma olayı devam etmiyor ama sanırım anakart arızalı bu gigabayte markalarda oluyor peki napmamı önerirsiniz gene am4 anakartmı alayım yoksa am5 mi geçim satıp diğer parçaları

Evet

Saat sıfırlanma olayı devam etmiyor ama sanırım anakart arızalı bu gigabayte markalarda oluyor peki napmamı önerirsiniz gene am4 anakartmı alayım yoksa am5 mi geçim satıp diğer parçaları
Hocam tüm kabloların tam oturduğundan emin olunuz hem psu tarafı hemde kabloların takıldığı yerleri tetikleyiniz. Bende 650w corsair psu vardı 3080 400w çektiği için aniden yükselince siyah ekrana düşüyordu. Bi gün kablolarla oynadım kendi kendine düzeldi gpunun kablolardandı tahminimce. Halbuki gram çıkık durmuyordu o kablolar. Bios pilinide değiştirmişsiniz pillik olsa düzelirdi. Diğer türlü çok yüksek ihtimal anakarta kalıyor. Ama elinizde farklı ram varsa yada temin edebilirseniz bi ram deneyin.

Xmo yu kapat öyle düzelebilir
bendede aynı sorun vardı, ramler biraz düşük kullanılıyor ama başka yol bulamadım

Öncelikle selamünaleyküm.
3 gündür bu sorunu yaşıyorum. Bilgisayarı mesela bugün kapatıyorum, ertesi gün fanları vs. dönüyor ama klavye ve monitöre ışık gitmiyor, görüntü vermiyor. Tüm parçaları çıkararak denedim, tek tek açılmadı ve işlemci fan ışığı kesik yanıyor. Sorunu ne açıldığı zaman BIOS sıfırlanıyor açıldığı zaman tüm parçaları teste soktum hiçbit sorun yoktu
bende de aynısı oluyorbazen, pc boot edemiyor bekliyorum 3 5 dakıka sonra açılıyor

bende de aynısı oluyorbazen, pc boot edemiyor bekliyorum 3 5 dakıka sonra açılıyor
Anakartta sorun var sanırım açıldığı zaman tüm testleri yaptım power vram cpu ram furmark testi falan sorun yok anakarttan şüpheleniyorum

Xmo yu kapat öyle düzelebilir
bendede aynı sorun vardı, ramler biraz düşük kullanılıyor ama başka yol bulamadım
Kapalı tutum ertesi gün tekrar oluyor pc kapatınca bir daha açılmıyor

vram ışığı yanıyor mu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,285
Üyeler
190,721
Son üye
Scobyduu
Geri