700-750K Otomobil Önerisi

Civic hayranıyım ama temizini bulmak zor düşük km zaten yok bütçeye göre biraz fazla şey istiyorum sanırım :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

hocam şehir içi çoğunlukta kullanacağım ve mesafem araç ile 7-8dk motor ısınmadan kontağı kapatmış oluyorum o yüzden dizel tercih etmiyorum teşekkür ederim
Bütçen elverirse biraz boyalı-kilometreli Egea 1.6 E-Torq alınabilir. Benzinli ve otomatik olarak gerçekten güzel bir tercih. Aisin üretimi tork konvertörlü bir şanzımana sahip. Gayet sağlam bir şanzımandır, masraf açma olasılığı ve bakım maliyeti düşük. Motor da aynı şekilde sağlam bir motordur.

Dolayısıyla ben olsam örnek olarak attığım ilandaki gibi bir araç bakardım. Motor-şanzıman kombinasyonu sağlam olduğu için kilometreye çok da takılmamak lazım bence. 2017'den bu yana 9 sene geçtiğini de hesaba katarsak yıllık 19K kilometre yapıyor ki bu standart olarak kabul edilebilir.

Bütçen elverirse biraz boyalı-kilometreli Egea 1.6 E-Torq alınabilir. Benzinli ve otomatik olarak gerçekten güzel bir tercih. Aisin üretimi tork konvertörlü bir şanzımana sahip. Gayet sağlam bir şanzımandır, masraf açma olasılığı ve bakım maliyeti düşük. Motor da aynı şekilde sağlam bir motordur.

Dolayısıyla ben olsam örnek olarak attığım ilandaki gibi bir araç bakardım. Motor-şanzıman kombinasyonu sağlam olduğu için kilometreye çok da takılmamak lazım bence. 2017'den bu yana 9 sene geçtiğini de hesaba katarsak yıllık 19K kilometre yapıyor ki bu standart olarak kabul edilebilir.

Aslında 1.5-2 sene içinde satacağım aldığım aracı yükselteceğim yani o yüzden piyasası hızlı ve ucuz egea tercihi de mantıklı dediğiniz gibi ama benzinlisi yine ilan sayısı olarak az diğer baktığım araçlar gibi yıl olarak çok daha genç diğerlerinden ama tercih sebebi olur mu bilemedim

Aslında 1.5-2 sene içinde satacağım aldığım aracı yükselteceğim yani o yüzden piyasası hızlı ve ucuz egea tercihi de mantıklı dediğiniz gibi
1.6 E-Torq, 1.4 Fire veya 1.3-1.6 Multijet motorlar kadar popüler olmadığı için onlar kadar hızlı satılmaz belki ancak Egea olduğu için her halükarda istediğin zaman hızlı bir şekilde satarsın diye düşünüyorum. Ki satmasan bile kötü bir araba değil. Yıllarca kullanılabilir.

aslında şehir içi devirli kullanırsanız dpf sorunu yaşamadan 1.4 tdi polo binebilirsiniz. benimde 11 yıldır 1.4 tdi polom var ve hiç dpf sorunu yaşamadım yılda sadece 1 kez 1000-1500 km lik yola çıkıyorum. onun dışında hep şehir içi. ayda 1-2 kez otobana çıkar yarım saat devirli kullanırım.

aslında şehir içi devirli kullanırsanız dpf sorunu yaşamadan 1.4 tdi polo binebilirsiniz. benimde 11 yıldır 1.4 tdi polom var ve hiç dpf sorunu yaşamadım yılda sadece 1 kez 1000-1500 km lik yola çıkıyorum. onun dışında hep şehir içi. ayda 1-2 kez otobana çıkar yarım saat devirli kullanırım.
yakıt parasını kim ödüyecek 80 lira oluyor motorin.

benzinde artacak sadece motorin değil. çözüm lpg o zaman:LOL: uzun yolda 2.8L yakıt tüketimi gördüm. araç yakıtı kokluyor yani. tek depoyla 1400 km yol gittiğimi bilirim.

benzinde artacak sadece motorin değil. çözüm lpg o zaman:LOL: uzun yolda 2.8L yakıt tüketimi gördüm. araç yakıtı kokluyor yani. tek depoyla 1400 km yol gittiğimi bilirim.
lpg zaten artık benzinde bir yere kadar ama artık türkiyede motorinli araç alınmaz.

Aynı rotada 1.2 TSİ, 1.4TB Giulietta, 1.0 TSI polo, 1.5 TSI Troc, 1.6 TDI SuperB, 1.4 TDI Polo, 1.6 doblo, 1.5 DCİ megane kullanan birisi olarak ortalama hızın 20-22 olduğu istanbul trafiğinde en basit benzinli araç dizelden 2-3 litre fazla yakıyor zaten.
1.4 TDI ortalama 4.5-5 yakıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,135
Üyeler
190,695
Son üye
mustafa4183
Geri