İPhone 13 ten hangi iPhone a geçmek mantıklı?

Pro serisi ile tamamen aynı ekran var, ön kamera da tamamen aynı, yeni geniş açı geldi, hızlı şarj ve kablosuz şarj da gelişmiş. en önemlisi ise işlemci farkı; sadece performans değil gündelik kullanımda yarayacak özellikler de geldi işlemci tarafına. uzun ömürlü kullanacağınız bir cihaz

Eğer memnunsanız değiştirmeyin hocam garantisinin bitmesi bence telefon değiştirmek için başlıca bir sebep olmamalı. Kesin değiştirecekseniz ve iphone alacaksanız arkadaşların dediği gibi 17 veya 15-16 pro hariç bir üst modele geçmek çok mantıksız. 17'nin tek olayı 120hz değil, daha iyi batarya, kamera, parlaklık gibi özellikler de var 16'ya kıyasla. Aradaki farka değer mi? Bence ikisi de o fiyatı hak etmiyor 800 dolarlık telefonları 1800 dolara alıyoruz ama 16 alacağıma 17 alırım ya da hiç almam. Bu arada 120hz de düşündüğünüz gibi sadece oyun için değil. Daha önce telefonda 120hz kullandınız mı bilmiyorum ama kullandıktan sonra 60hz kullanası gelmiyor insanın.
16e ve 13 arasında kamera farkı çok belirgin. Buradan çıkarabilirsiniz mantığı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Android vs İOS kıyaslaması yapmıyorum çünkü konu sahibi iphoneistiyor.
Düz 16 modeliyle 17 arasında 17-18k fiyat farkı hocalarım benim telefon üzerine 30k ekleyebilirim ama 50-55k ekleyemem maalesef 40 olsa bir şekilde eklenir ama 50-55k ekleme yapmam gereken senaryo var eğer 13 ten 16 ya geçmem arasında 4070-4070s tarzı fark varsa geçmem ama ciddi fark olacaksa düşüneceğim he alacağım demiyorum ama almayı düşünebilirim amacım fikir alışverişi yapmak

Pro serisi ile tamamen aynı ekran var, ön kamera da tamamen aynı, yeni geniş açı geldi, hızlı şarj ve kablosuz şarj da gelişmiş. en önemlisi ise işlemci farkı; sadece performans değil gündelik kullanımda yarayacak özellikler de geldi işlemci tarafına. uzun ömürlü kullanacağınız bir cihaz.
Bu özelliklerden dolayı 30 değilde 50-60k verilir mi peki?

4GB RAM kaynaklı multitaskta sorun yaşamıyorsanız güncellemeye gerek yok iPhone 13 devam. Yaşıyorsanız da telefondan bir şikayetiniz yok gördüğüm kadarıyla 4-5K koyup ikinci el iPhone 14’e geçersiniz.

Donanım olarak 16e f/p fakat tipinden dolayı çoğu kişi tercih etmiyor ben dahil. Yine de o fiyata çok iyi cihaz.

Düz 16 modeliyle 17 arasında 17-18k fiyat farkı hocalarım benim telefon üzerine 30k ekleyebilirim ama 50-55k ekleyemem maalesef 40 olsa bir şekilde eklenir ama 50-55k ekleme yapmam gereken senaryo var eğer 13 ten 16 ya geçmem arasında 4070-4070s tarzı fark varsa geçmem ama ciddi fark olacaksa düşüneceğim he alacağım demiyorum ama almayı düşünebilirim amacım fikir alışverişi yapmak

Bu özelliklerden dolayı 30 değilde 50-60k verilir mi peki?
Ciddi fark olmaz. Hız farkı bir tık olur kamera ise 2 tık iyi olur 4060 dan 5060a geçiyormuşsun gibi ama 8gb vram 2side.
Teknoloji farkı var ama saf güç hemen hemen aynı

iphone 13 den 16e ye geçmek mantıklı, 17'ye geçmek mantıklı. Onun dışında 16 pro ve üstü pro serileri mantıklı. Bunlar dışı geçme.

Ciddi fark olmaz. Hız farkı bir tık olur kamera ise 2 tık iyi olur 4060 dan 5060a geçiyormuşsun gibi ama 8gb vram 2side.
Teknoloji farkı var ama saf güç hemen hemen aynı
Yd cihazları hakkında ne dersiniz hocam 40 çıkarıyorken 16 Pro mu alayım Yd veya ne düşünüyorsunuz Yd ye karşıyım biraz çift telefon taşımak enayilik geliyor ama düşüncelerinizi merak ettim

iphone 13 den 16e ye geçmek mantıklı, 17'ye geçmek mantıklı. Onun dışında 16 pro ve üstü pro serileri mantıklı. Bunlar dışı geçme.
bahsettiğim model düz 16 hocam e modellerini pek istemiyorum

Yd cihazları hakkında ne dersiniz hocam 40 çıkarıyorken 16 Pro mu alayım Yd veya ne düşünüyorsunuz Yd ye karşıyım biraz çift telefon taşımak enayilik geliyor ama düşüncelerinizi merak ettim

16 serisinde toplama cihaz çıkabilir yd alacaksan düz 17 al kafan rahat olsun

16 yerine 16e almak daha mantıklı bu arada arada 20k vermeye değecek bir fark yok onların arasında ama iphoneluktan çıkıyor dinamik ada yok ekran kötü kamera kötü bi işlemciyle pili iyi
17 ile 16 arasında var ama

4GB RAM kaynaklı multitaskta sorun yaşamıyorsanız güncellemeye gerek yok iPhone 13 devam. Yaşıyorsanız da telefondan bir şikayetiniz yok gördüğüm kadarıyla 4-5K koyup ikinci el iPhone 14’e geçersiniz.

Donanım olarak 16e f/p fakat tipinden dolayı çoğu kişi tercih etmiyor ben dahil. Yine de o fiyata çok iyi cihaz.
14 çok ısınıyor diye zaten tercihimi 13 ten yana yapmıştım telefonu aldığım zaman 1 nesil içinde telefonu sat al bul yapmak diye uğraşmak istemiyorum 15 de 13 ün kamerasının biraz daha iyi hali ada geliyor galiba bu sefer 15 pro larda 68-70k bandında o paralara 17 alırım biraz daha çıkıp Yd 16 pro felanda var 40 a bilemiyorum

16 serisinde toplama cihaz çıkabilir yd alacaksan düz 17 al kafan rahat olsun

16 yerine 16e almak daha mantıklı bu arada arada 20k vermeye değecek bir fark yok onların arasında ama iphoneluktan çıkıyor dinamik ada yok ekran kötü kamera kötü bi işlemciyle pili iyi
17 ile 16 arasında var ama
Toplama cihazdan kastınız ne hocam

13 zaten iyi ve sende 2 yılı yeni bitiyorken modeldeğiştirmek mantıklı değil gibi
Geçeceksen de düz 17 geç
Bana kalırsa yd 17 al 13 ünde sende kalsın beraber kullanırsın

14 çok ısınıyor diye zaten tercihimi 13 ten yana yapmıştım telefonu aldığım zaman 1 nesil içinde telefonu sat al bul yapmak diye uğraşmak istemiyorum 15 de 13 ün kamerasının biraz daha iyi hali ada geliyor galiba bu sefer 15 pro larda 68-70k bandında o paralara 17 alırım biraz daha çıkıp Yd 16 pro felanda var 40 a bilemiyorum
1 nesilde al sat yapmak istemiyorsan iphone yanlış tercih değil mi hocam ben aynı sebepten 17pm yerine s26u aldım samsung ekosistem seçtim macbook yerine de masaüstü dizdim
800 dolar telefona 1800 dolar veriyorsun ve asıl özelliği satarken değer kaybetmemesi olan telefonu 4-5 sene sonra satarsan değeri eriyor

Toplama cihazdan kastınız ne hocam
yan sanayiyle değiştirebiliyorlar kazıklanmış oluyorsunuz

1 nesilde al sat yapmak istemiyorsan iphone yanlış tercih değil mi hocam ben aynı sebepten 17pm yerine s26u aldım samsung ekosistem seçtim macbook yerine de masaüstü dizdim
800 dolar telefona 1800 dolar veriyorsun ve asıl özelliği satarken değer kaybetmemesi olan telefonu 4-5 sene sonra satarsan değeri eriyor
Açıkçası hocam telefonu düzgün kullanıyorum öyle oyun felan oynamadığım için çokta sıkıntı çıkmıyor ya iPad mini 7. Nesil alıcam yada telefon yükselticem tablet için 28k vermek bilemiyorum o yüzden telefon almaya karar verdim denebilir Yd cihazlarını bilmiyorum kafamda hala soru işareti var temizinden 256gb Yd 16 Pro da 40k felan bandına satılıyor kafamı karıştırıyor açıkçası

yan sanayiyle değiştirebiliyorlar kazıklanmış oluyorsunuz
Bir telefoncuya göstermek şart yani anladığım kadarıyla telefonu alırken veya almadan önce Yd nı şimdilik düşünmüyorum ama biraz araştırma yapayım bu tip sorunları bulması kolaysa o zaman Yd da bakabilirim 15pro larda felan aynı sorun var mıdır veya 15pro felan önerir misiniz?

Düz 16 alınmaz. Düz alacaksan 17 alabilirsin. 16 pro alabilirsin. Dediğim gibi 16e ve 17e modellerini alabilirsin.
biraz daha araştırayım hocam Yd cihazları için ne gibi artısı eksisi var ona göre 15 pro veya 16pro vs bakabilirim Yd

biraz daha araştırayım hocam Yd cihazları için ne gibi artısı eksisi var ona göre 15 pro veya 16pro vs bakabilirim Yd
YD sıkıntı. İmeri kayıt ettirmen gerek. Ettirmezsen arama yapamazsın, mobil veri kullanamazsın. İkinci telefon alacaksan bilemem.

Geri