İnceleme ASUS ROG Ekosistem İncelemesi

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.

anilg1310

80+
Reaksiyon skoru
201
🖥️ ASUS ROG STRIX XG27AQDMGR woled monitör (26.5 inç 240Hz)
(Öğrenci evimde kaldığımdan ve fotoğraflarda kaldıramadığım bir kaç sorun olduğundan biraz oynama yaptım fakat içeriği değiştirmedim dostlar.)
Daha önce 4K monitör kullanıyordum fakat 2K ve OLED deneyimine geçmek istediğim için tercihimi bu modelden yana kullandım. Piyasada model numaraları birbirine çok benzediği için 1., 2. veya 3. nesil paneller maalesef çok karıştırılıyor. Benim bu spesifik 2. nesil modeli seçmemin ana nedenleri şunlar:
BuKarıştırılan monitör: Bu ve Şu monitör.
  • OLED koruma (Neo yakınlık sensörü): hayat kurtaran, mükemmel bir donanım. Ben bilgisayar başındayken ekran açık kalıyor, kalktığım an ekranı otomatik kapatıp piksel temizleme işlemini başlatıyor. "aman yanık olur mu?" stresini tamamen ortadan kaldırıyor.
  • neden QD-OLED değil de WOLED? QD-OLED paneller daha parlak olsa da gün ışığında veya yansımalarda renk bozulması yaşatabiliyor ve forumlarda aksi söylense de 2 farklı qd-oled monitör deneme test etme şansım olmuştu. Aksini söyleyenler inanın kendi malını övenler bence. Ve prizmatik yapıları nedeniyle metin okuma sorunları yaratabiliyor. Bu modelde ise ışık altında veya metin okurken hiçbir sorun yaşamadım.
  • garanti ve güven: ASUS'un OLED yanığını 3 yıllık garanti kapsamına alması çok büyük bir artı. Gerek yurt içi gerek yurt dışı forumlarda, ASUS'un kullanıcıyı mağdur etmediğini (ücret iadesine kadar destek verdiklerini) görmek bana bu ekosisteme girerken büyük bir güven verdi.
  • 1774382770127.webp
  • 1774382776958.webp
  • 1774382784725.webp
  • 1774382794202.webp
  • 1774382811000.webp

⌨️ ASUS ROG Azoth white (%75 NX Snow Switch)

Bugüne kadar Aula, MCHOSE ve çeşitli markaların fiyat/performans odaklı birçok kablolu/kablosuz klavyesini kullandım. Ancak Azoth'a geçtiğim an "gerçekten klavye kullanıyormuşum" dedim. Bir çevre birimine bu bütçeyi ayırmak başta garip hissettirse de sonuna kadar hak ediyor.

• premium hissiyat: full metal kasasıyla son derece tok bir yapısı var. Nx snow Switch'lerin hissiyatı ise tek kelimeyle kusursuz.
  • OLED ekran: sadece bir detay değil; sistem performansını ve durumunu detaylıca görebildiğim çok işlevsel ve büyük bir ekran.
  • batarya ömrü: gerçekten iddia ettikleri gibi, %50 parlaklık oranında kullanmama rağmen şarjı 2.5 aydan fazla gidiyor.
  • 1774383020333.webp
  • 1774383031839.webp
1774383044613.webp

🖱️ ASUS ROG Keris II Origin

4 yıldır kullandığım ROG Gladius 3 Wireless modelinin yıpranması ve kampanyaların sunduğu avantajlar sebebiyle bu fareye geçiş yaptım.

• performans ve ergonomi: 8000Hz raporlama hızıyla rekabetçi oyunlarda insanın içini kıpır kıpır yapan bir akıcılık sunuyor. Ellerim büyük olmasına rağmen form faktörü elime çok güzel oturdu.
  • kutu içeriği ve pil: oldukça hafif bir mouse. Kutudan çıkan terleme önleyici sticker setleri çok başarılı. Alalı iki hafta olmasına ve sürekli kullanmama rağmen henüz şarj etme gereği duymadım.
  • 1774383062845.webp
  • 1774383090540.webp

🔗 kampanya avantajları ve ekosistem konforu

Bu ekosistemi kurarken ASUS'un kampanyalarından ciddi bir şekilde faydalandım. Cihazlarla birlikte toplam 3 adet Resident Evil Requiem oyun kodu ve "ROG ekipmanını anlat" kampanyasından cihaz başı 1000 TL (toplam 3000 TL) nakit geri ödeme aldım. Oyunlarla birlikte Total'de yaklaşık 9.000 TL gibi bir avantajım oldu.

Pek çok kişinin şikayet ettiği Armoury Crate yazılımında hiçbir sorun yaşamadım. Gerek donanımsal gerek yazılımsal olarak birbirleriyle bu kadar uyumlu çalışan zahmetsiz araçlar kullanmak kafamı gerçekten çok rahatlattı.

son söz:ürünleri alırken yerli/yabancı tüm kaynakları taradım. Maalesef forumlarda ezbere yorum yapan veya "hater" olarak adlandırabileceğimiz kitleler hala mevcut. Bir ürüne 500 kişi "al", 500 kişi "alma" diyebiliyor. Günün sonunda kendi sağlığınız, konforunuz ve bütçeniz söz konusu. Bu yüzden herkesin kendi detaylı araştırmasını yapmasını tavsiye ediyorum. En azından OLED konusunda benim gibi yanık endişeniz varsa, kullandığım bu ikinci nesil woled modeli gönül rahatlığıyla önerebilirim (linkini konunun en üstüne ekledim).

Sormak istediğiniz, "acaba?" dediğiniz noktalar varsa bilgim dahilinde seve seve cevaplarım.

Sensör olayı oldukça güzel bi özellik gerçekten

Sensör olayı oldukça güzel bi özellik gerçekten
Evet gerçekten de öyle. aslında bütçemi arttırıp tandem oled gibi seçeneklere kayacaktım fakat şu sensör olayı ve bunu konforlaştırıp koruma sağlaması vs. yüzünden sırf bunda kaldım. Şikayet de "MES" Gen1 modeline göre daha az olduğundan ve 3 yıllık garantiye oled yanığı da dahil olduğundan direkt buna yapıştım.
Dell-AOC vs. al diyen elemanlarda oldu tabii saygı duyarım fakat ben sabah akşam onları alıp piksel temizleme yapıp cleartype ile metin düzeltmekle uğraşamam monitör mü benim malım ben mi monitörün malıyım ikilemine gireceğime direkt ROG ekosistemine geçmek daha mantıklı ve konforlu geldi.

Bu konudan bağımsız ekosistemlere genelde karışıyım her firma her ürünü iyi yapamıyor

Hocam xg27aqdmgr stoklarda yok xg27aqdmes 26 bine stoklarda. Aralarındaki fark nedir bilginiz var mı?

Yanlış Bilgilendirme
Hocam xg27aqdmgr stoklarda yok xg27aqdmes 26 bine stoklarda. Aralarındaki fark nedir bilginiz var mı?
evet hocam arasındaki farklardan bahsettim aslında konuda biraz. aqdmes ile biten versiyon gen1 olarak geçiyor. qd-oleddir. bazı kullanıcılar sorun yaşamış ama çoğunluk memnun durumda. ben gen2 aldım yani xg27aqdmgr olanı. o da gen2 olarak geçiyor. onda metinler ve panel çok daha iyii durumda ve şikayetler 0 diyebileceğim durumda. woled olduğu için qd oled'e göre parlaklık bir tık daha düşük ama ayarlardan artıtırsınzı benim gibi ve gece-gündüz ışıkta flash bile tutsanız renklerde bozulma panelde bozulma olmuyor ve gen1 versiyonda neo yakınlık sensörü yok diyenler var ben var diye biliyorum. fakat gen2 de benim modelde olduğu kesin :D
ondan da bahsettim bakabilirsiniz. ayrıca stoklarda var hocam? bende burdan aldım zaten geçen haftalarda.

evet hocam arasındaki farklardan bahsettim aslında konuda biraz. aqdmes ile biten versiyon gen1 olarak geçiyor. qd-oleddir. bazı kullanıcılar sorun yaşamış ama çoğunluk memnun durumda. ben gen2 aldım yani xg27aqdmgr olanı. o da gen2 olarak geçiyor. onda metinler ve panel çok daha iyii durumda ve şikayetler 0 diyebileceğim durumda. woled olduğu için qd oled'e göre parlaklık bir tık daha düşük ama ayarlardan artıtırsınzı benim gibi ve gece-gündüz ışıkta flash bile tutsanız renklerde bozulma panelde bozulma olmuyor ve gen1 versiyonda neo yakınlık sensörü yok diyenler var ben var diye biliyorum. fakat gen2 de benim modelde olduğu kesin :D
ondan da bahsettim bakabilirsiniz. ayrıca stoklarda var hocam? bende burdan aldım zaten geçen haftalarda.
Bende görünmüyor hocam ya

Ekler

• IMG_1478.webp
    IMG_1478.webp
    128.6 KB · Hit: 16
@Tayfunns :kekw:

Hala yalan bilgi veriyor. 😂 Xg27aqdmes gen 1 olarak geçmiyor. Xg27aqdmg gen 1 diye geçer ancak, Xg27aqdmgr ise onun yenisi yakınlık sensörü ve farklı bir kaplama kullanıyor. Kullanılan panel aynı. Xg27aqdmes ise başka bir panel olan qd oled kullanıyor. Gen 1 değil.

Xg27aqdmg intel i9 14900k
Xg27aqdmgr intel i9 14900ks
Xg27aqdmes ise ryzen 9 9950x3d

Xg27aqdmg ve Xg27aqdmgr lg teknolojisi olan woled panel kullanıyor. Xg27aqdmes ise samsung teknolojisi olan qd oled kullanıyor

Xg27aqdmg gen 3 teknolojilerini ve gen 2 piksel düzenini kullanan woled monitör.
Xg27aqdmgr ise bunun yeni kaplamalı ve ekstra olarak yakınlık sensörü eklenen hali

Xg27aqdmes ise farklı panel ve farklı kaplama kullanıyor. Yakınlık sensörü gibi ekstra özellikler xg27aqdmes modelinde de var.

Xg27aqdmgr modeli Xg27aqdmg modelinin yeni halidir bu yüzden gen 2 diye geçer. Xg27aqdmg 2024 çıkışlı bir monitördür. Xg27aqdmgr ve xg27aqdmes ise 2026 çıkışlı monitörlerdir.

Samsung 2026 da gen 3 panelin alt versiyonunu çıkarmıştır. Bu modeller daha az parlaklığa (250 nit ten 200nit'e düştü) sahiptir. Samsung G5, Aoc Q27g41zdf, MSI mag274qpf x24 buna örnek verilebilir. Yani sadece Asus değil diğer üreticilerde 200nit parlaklığa sahip versiyonları piyasaya sürdü. 2026 çıkışlı monitöre Xg27aqdmgr nin gen 1 versiyonu diyerek milleti yanlış yönlendirme.

Anla artık xg27aqdmes modelinin Xg27aqdmgr ve Xg27aqdmg gibi modellerle alakası yok. Yalan yanlış bilgi verip duruyorsun.

Yakınlık sensörü bulunmasının sebebide gen 1 veya gen 2 ile alakası yok. Asus tüm monitörlerini yakınlık sensörüne sahip versiyonları ile yeniledi. Mesela xg27acdng modelinin yerine xg27aqdng versiyonunu çıkardı. Bu yakınlık sensörü ne sahip güncellenmiş bir model. Xg27aqdmes ile aynı paneli kullanıyor. Şu modelleri Xg27aqdmgr ile aynı seri modeller iş gibi söyleyip durma.

Elma ile armutu kıyaslayıp duruyorsun. Birisi Samsung diğeri LG panel. S25 ultra ya ıphone 17 pro Max'in gen 1 versiyonu demek gibi. Hiç alakası olmayan farklı telefonlar. Üreticisi ve teknolojisi farklı.

Okuduğunu anlamıyor musun yoksa başka bir sorunun mu var?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Xg27aqdmgr gen 3 teknolojilerini sahip ve gen 2 piksel düzenini kullanan Xg27aqdmg modelinin yeni hali. Asus bu yüzden gen 2 adını veriyor. Önceki versiyondan farkı farklı bir kaplama kullanması ve yakınlık sensörü gibi ek özelliklere sahip olması. Panel yine aynı. LG nin Woled panelini kullanıyor.

Xg27aqdmes ise Samsung un qd oled panelini kullanıyor. Bu yüzden performanslaır çok farklı. Xg27aqdmes daha iyi yansıma işleme ve daha yüksek renk hacmine sahip olan qd oled panelini kullanıyor. Xg27aqdmgr daha kötü yansıma işleme ve ışık altında daha iyi siyah derinliği sağlayan Woled panelini kullanıyor. Renkler beyaz alt piksel kullanmasından ötürü qd oled kadar canlı değil. İkisininde birbirine karşı güçlü ve güçsüz olduğu yanlar var. Rakip teknolojiler bunlar, gen 1 ve gen 2 diye bir saçmalık yok. Elma ile armutu kıyaslamak gibi.

@Perfectshot06 yalan yanlış bilgi verip duruyor. Bir de konu açmış 😂

Son düzenleme:
@erasbus
Hala yalan bilgi veriyor. 😂 Xg27aqdmes gen 1 olarak geçmiyor. Xg27aqdmg gen 1 diye geçer ancak, Xg27aqdmgr ise onun yenisi yakınlık sensörü ve farklı bir kaplama kullanıyor. Kullanılan panel aynı. Xg27aqdmes ise başka bir panel olan qd oled kullanıyor. Gen 1 değil.

Xg27aqdmg intel i9 14900k
Xg27aqdmgr intel i9 14900ks
Xg27aqdmes ise ryzen 9 9950x3d

Xg27aqdmg ve Xg27aqdmgr lg teknolojisi olan woled panel kullanıyor. Xg27aqdmes ise samsung teknolojisi olan qd oled kullanıyor

Xg27aqdmg gen 3 teknolojilerini ve gen 2 piksel düzenini kullanan woled monitör.
Xg27aqdmgr ise bunun yeni kaplamalı ve ekstra olarak yakınlık sensörü eklenen hali

Xg27aqdmes ise farklı panel ve farklı kaplama kullanıyor. Yakınlık sensörü gibi ekstra özellikler xg27aqdmes modelinde de var.

Xg27aqdmgr modeli Xg27aqdmg modelinin yeni halidir bu yüzden gen 2 diye geçer. Xg27aqdmg 2024 çıkışlı bir monitördür. Xg27aqdmgr ve xg27aqdmes ise 2026 çıkışlı monitörlerdir.

Samsung 2026 da gen 3 panelin alt versiyonunu çıkarmıştır. Bu modeller daha az parlaklığa (250 nit ten 200nit'e düştü) sahiptir. Samsung G5, Aoc Q27g41zdf, MSI mag274qpf x24 buna örnek verilebilir. Yani sadece Asus değil diğer üreticilerde 200nit parlaklığa sahip versiyonları piyasaya sürdü. 2026 çıkışlı monitöre Xg27aqdmgr nin gen 1 versiyonu diyerek milleti yanlış yönlendirme.

Anla artık xg27aqdmes modelinin Xg27aqdmgr ve Xg27aqdmg gibi modellerle alakası yok. Yalan yanlış bilgi verip duruyorsun.

Yakınlık sensörü bulunmasının sebebide gen 1 veya gen 2 ile alakası yok. Asus tüm monitörlerini yakınlık sensörüne sahip versiyonları ile yeniledi. Mesela xg27acdng modelinin yerine xg27aqdng versiyonunu çıkardı. Bu yakınlık sensörü ne sahip güncellenmiş bir model. Xg27aqdmes ile aynı paneli kullanıyor. Şu modelleri Xg27aqdmgr ile aynı seri modeller iş gibi söyleyip durma.

Elma ile armutu kıyaslayıp duruyorsun. Birisi Samsung diğeri LG panel. S25 ultra ya ıphone 17 pro Max'in gen 1 versiyonu demek gibi. Hiç alakası olmayan farklı telefonlar. Üreticisi ve teknolojisi farklı.

Okuduğunu anlamıyor musun yoksa başka bir sorunun mu var?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Xg27aqdmgr gen 3 teknolojilerini sahip ve gen 2 piksel düzenini kullanan Xg27aqdmg modelinin yeni hali. Asus bu yüzden gen 2 adını veriyor. Önceki versiyondan farkı farklı bir kaplama kullanması ve yakınlık sensörü gibi ek özelliklere sahip olması. Panel yine aynı. LG nin Woled panelini kullanıyor.

Xg27aqdmes ise Samsung un qd oled panelini kullanıyor. Bu yüzden performanslaır çok farklı. Xg27aqdmes daha iyi yansıma işleme ve daha yüksek renk hacmine sahip olan qd oled panelini kullanıyor. Xg27aqdmgr daha kötü yansıma işleme ve ışık altında daha iyi siyah derinliği sağlayan Woled panelini kullanıyor. Renkler beyaz alt piksel kullanmasından ötürü qd oled kadar canlı değil. İkisininde birbirine karşı güçlü ve güçsüz olduğu yanlar var. Rakip teknolojiler bunlar, gen 1 ve gen 2 diye bir saçmalık yok. Elma ile armutu kıyaslamak gibi.
Arkadaşlar yazdığını okumadım arkadaşın ama kendisi çeşitli forumlarda da insanlara hakaret edip kendi kullandığı cihazları övüp trollemeye yönelik hareketler yapıyor.
Önceden bana dahil bir kaç kişiye bir konu başlığı altında hakaret etmişti.
Sadece ilk satırı okuyunca bile asus'un resmi sitesinde bir kaç karşılaştırma ile tamamen yanlış bilgi verdiğini anlayabilirsiniz :D
birde ekstra olarak tüm yazılarını yapay zeka ile yazdırıyor değişik bir arkadaş kendisi Sevdiği insanlara sabır diliyorum.

@erasbus

Arkadaşlar yazdığını okumadım arkadaşın ama kendisi çeşitli forumlarda da insanlara hakaret edip kendi kullandığı cihazları övüp trollemeye yönelik hareketler yapıyor.
Önceden bana dahil bir kaç kişiye bir konu başlığı altında hakaret etmişti.
Sadece ilk satırı okuyunca bile asus'un resmi sitesinde bir kaç karşılaştırma ile tamamen yanlış bilgi verdiğini anlayabilirsiniz :D
birde ekstra olarak tüm yazılarını yapay zeka ile yazdırıyor değişik bir arkadaş kendisi Sevdiği insanlara sabır diliyorum.
Yapay zekaya tek bir soru bile sormadım. Cevap verebilecek bilgin olmadığı için okumadım diyerek geçiştiriyorsun. Yalan yanlış bilgi vermeye devam et ben de bu yalanlarını düzelteceğim.

Yapay zekaya tek bir soru bile sormadım. Cevap verebilecek bilgin olmadığı için okumadım diyerek geçiştiriyorsun. Yalan yanlış bilgi vermeye devam et ben de bu yalanlarını düzelteceğim.
Hayır hocam, siz önce saygılı olmayı yapıcı olmayı öğrenin. Gerçekten bu toxiclik ile nasıl hayatta kalıyor ve insanlarla iletişim kuruyorsunuz bilmiyorum fakat dediğim gibi asus'un çalışanı da değilim fanboy'u da değilim burada yalan yanlış bilgiler verdiğimde elime geçecek hiç bir şey yok.
Zaten imzanızı da referans alınca forumlarda ne gibi tartışmalara, toxicliklere yol açtığınızı anlamak pek zor değil.
pekala dediğiniz gibi olsun. Ama Allah önce kara kalbinize sonra da sevdiklerinize ciddi sabırlar versin. Sizin bir aile bireyiniz veya arkadaşınız olmak çok zor olurdu aksi takdirde. Konuya dönecek olursak da Asus'un websitesini baz alarak konuşuyorum ben sizin gibi yapay zekayı referans alıp kendimi öne çıkarmak gibi bir travmam maalesef olmadığı için size eşlik edemiyorum. Yoksa konunun emin olun bilgisizlik yada yalanlarla hiç bir alâkası yok.

Durum
Bu konu kilitlenmiştir.
Geri