Kan Verme Korkusunu Nasıl Yenerim

Bende çok korkarım oyüzden koltuğa oturu oturmaz yüzümü çeviririm iğneye bakmam hatta konuyu okurken bile bi garip oldum 😬😬😬

Eskiden iğne fobim vardı. İnsanın başına çok daha kötüleri geldikçe eskiden korktuğun şeyler artık etkilemiyor.

verebileceğim tavsiyeler herkesin verdiklerinden farklı bişey olmaz ama yinede kan alınan noktaya asla bakmamanı, farklı bir şeyler düşünmeni ve derin nefes almak gibi şeyler söyleyebilirim.

reis normal aşı düşün iğne gryor ikisindende aynı birisi 10 saniye daha içerde kalıyor yani sağa sola bak odadaki fil necati resmine falan...

kızılayda kan vermeye bayılırım.8 lik çivi kıvamındaki iğneyle özellikle.
6-8 ayda bir kan veririm kan değerlerim bazen yüksek oluyor ve beni rahatsız ediyor.
ishal yorgunluk vs yapıyor

Önce bir fotoğraftan bir süre bakmaya çalış, sonra o süreyi uzat. Sonra ufak bir kanama videosu, biraz daha büyüğü, canlı bir kişide ufak bir kan diye git gide eşiğini yükselt reis.

2 3 kere verirken ful odak bak kana böyle çıkarken birdahakilerine alışırsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

korkuyorsan kolundan elinin üstünden ver
Elinin üstünden vermesi en kötüsü inanılmaz acıtıyor daha çok hissettiriyor

merhabalar ben 16 yaşındayım ama kan vermekten hayla korkuyorum mesela aşı olurum ama hiç korkmam sadece ufak bir heyecanlanırım en son kan verdiğimde çok heycanlanmıştım sağ olsun hemşire profesyoneldi hiç hissettirmedi bile aslında olay çok eskiden sağlık ocağındaki işini bilmez hemşireler yüzünden okadar kötüydülerki önce sol kolumdan kan almya çalıştılar sonra başaramayıp sağ koluma geçtiler çok acı çekmiştim ozaman hatırladığıma göre az kalsın iğne kırılacakmış yani tam emin olmamakla birlikte ozamandan belli hep korkarım kan verdiğimde o acıdan çok o anın gerginliği ve o anın heyecanı beni çok korkutur sanki koluma bıçak sokucaklarmış gibi zannediyorum çözüm önerilerinizi beklerim
kork,titre ve acıyacağını hisset ben daha 3 ay önce vermeye başladım 100. tüpüm falan oldu acıyacak gerçeğiyle yüzleşince acımıyo ve doktora tırsmıyomuş gibi yaparsan hemen sokup çıkartıyor

Umuraama korkmuyorum de kendine hedef olarak korkmayacam de acinin en buyugune de dayanirim de. Vampirler bunu iciyor korkmuyor ben neden korkayim de. Hatta kendine guveniyorsa direk bak igne yapilirken.

Yani arkadaşlarla dediklerinizi okudum zaten acı hissinin eğer hemşire tecrübeliyse tecrübesiz hemşireler travma yaşattı bana randevu arıyorum hala bulamadım hala çok korkuyorum gideceğim yerdeki hemşireleri bilmiyor daha önceden gittiğim bir yer değil inşallah tecrübeli biri gelirde işi hızlıca yapar zaten iğne girdikten sonrası kolay diye biliyorum en son kan alındığında bende müzik dinlemiştim etki etmiymiydi yani dikkatim dağıldı ama hemşire tecrübeliyse ki atlattım hakkımda hayırlısı inşallah daha çok önerisi yada anısını anlatatıcak olan varsa anlatsın sizin anılarını okurken bende yalnız değilmişim diyip bir nebze olsada rahatlıyorum iyi günler

Fil Necati yok muhtemelen olsa o mistik videoyu hatırlayıp kafamı dağıta bilirdim

El üstünden tercih edilmiyor diye biliyorum damar yolu açmak için tercih edilen bir yer ve daha çok acıtıcağı bariz belli

Tahlil için kan vermekten bahsediyorsan o iş çok basit. Ben hastane, aşı, iğne konusunda en kasıntı kişiyim emin ol. Bir kaç defa bana serum takarken, damaryolu çıkarırken falan bildiğin bayıldım yere düştüm. Hatta benimle hiç alakası olmayan başka birinin kolundaki alçiyi çıkarıyorlardi onu görünce bile bayıldım. Tahlil için kan vermeye gittigimde gözümde büyütmüyorum sanki oraya kan vermeye gitmiyormus gibi gidip oturuyorum kolumu boşa salıyorum öbür tarafa bakıyorum kafamdan saçma sapan şeyler düşünüyorum hemşire gelip kanı alıp gidiyor çoğu zaman hissetmiyorum bile. Bazılarının eli ağır oluyor acıtıyor ama anlik bisey. İğne kırılmasindan falan korkuyorsan boşuna korkuyon o iğne öyle kolay kolay kirilacak birsey degil gidip iki penseyle tutup kırmaya çalışmak bile zordur. Bir günde milyonlarca insan kan veriyor turkiyede yani o iğne kirildi meselesi şehir efsanesi. En rahat olman gereken şey Tahlil için kan vermek. Kan bağışlama işine gelirsek ben onu yapmadım işlem tamamen aynıdır sadece o biraz daha uzun sürüyordur ben o kadar dayanamam tabi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,205,961
Üyeler
192,844
Son üye
Quelodys
Geri