Sanırım RX 9070 XT aldığıma pişman oldum

Bende fsp vita 1000w bulunmakta. Adrenalin normalin dışında bi olayla karşılaşırsa veya boot sırasında açılmassa falan fabrika ayarlarına döndürüyor. Kendini korumaya alıyor diyeceğim ama neyden koruduğu belli değil. Bi ara oyun çöktükten sonra sıfırlandığıda olmuştu.
Vallahi benim adrenalinde yaşadığım tek sorun oyun simgelerinin gözükmemesi :D veya başka bir oyun gözükmesi gibi kartı stabil yapacağız diye adrenalini yok ediyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende fsp vita 1000w bulunmakta. Adrenalin normalin dışında bi olayla karşılaşırsa veya boot sırasında açılmassa falan fabrika ayarlarına döndürüyor. Kendini korumaya alıyor diyeceğim ama neyden koruduğu belli değil. Bi ara oyun çöktükten sonra sıfırlandığıda olmuştu.
Onu yapmasının sebebi işte ayar yaptı çalışmadı pc boot olmadı sıfırlayayım da pc ye zarar gelmesin mantığı :D ama çok kötü çalışıyor en ufak şeyde yapıyor bunu.

Eski pin girişli amd kartları tercih edin. 8 pinli yani. 16 pinli kartları tercih etmiyorum. tamamen güven meselesi ve kendi kişisel düşüncemi paylaştım.
16hwpr güç girişleri problemli. 9070xt yeni modellerindede yakma problemi yaşandığınu duyduğumda direk önermekten vazgeçtim. Nvidia nasıl hala 5090 gibi 500w çeken kartta o girişe güveniyor bilmiyorum. 9070xt kendi başına 300w çekerken yanıyor :D yeni bi pin girişi çıkarmı bilmiyorum ama msi yeni psularına koruma eklemeye başladı. Düzensiz voltaj giderse otomatik gücü kesiyor veya azaltıyor.

Bu ekran kartını almadan önce YouTube üzerinden Nebi Akgün ve yabancı bütün kaliteli kanalları inceledim. İnceleme dediğiniz zaten kullanıcı deneyimden inanılmaz farklı. Çünkü bir kaç gün belki de bir kaç saat içinde kartı denemek ile günlük kullanım kesinlikle örtüşmüyor.

Belirtmeyi unutmuşum eski bilgisayarımdaki SSD'leri ilk taktığımda Windows 10 deneme şansım da oldu ve Windows 11 geçince aldığım FPS değerleri en az %20-25 arttı. Ayrıca Windows 10 desteği de bitiyor.
Ya amd yi yanlış kullanıyosunuz gibi saçma bi savunma var. Herkes bilmek zorunda değil. Ki bilen de ince ayarla sorunları çözmeye çalışmakla uğraşmak zorunda değil. Bak demiştim bende 7700xt vardı onunla yaşadığım sorunlar:
7800x3d işlemciye geçtiğimde işlemcideki dahili grafik kartı ile 7700xt çakışıyodu ve pc yi açarken bi kaç sefer görüntü gelmiyodu yeniden başlatıyodu kendini artık şansa bağlı bi kaç seferden sonra açıyodu. Biosdan işlemcinin grafik birimini iptal edince de hiç açılmıyodu. 5070ti a geçince düzeldi.
YouTubeda Netflixde falan video dizi izlerken oyunlarda piksel bozulmaları oluyodu. Garip renklerde dalgalanmalar oluyodu bazen de düz çizgiler ve bu driver kaynaklı. Hepsiburada da 9070xt alan biriside aynı sorunu yaşadığını fotoğraflı paylaşmıştı yorumlarında.
Bf6 da yaşadığımı belirtmiştim zaten hemen o sorunun üstüne 9070xt xen vazgeçip 5070ti siparişi verdim hemen çünkü 3k bayıldığım oyunu oynayamıyodum. Bu arada başta Nvidiada da sorun vardı ama alt tab atarsan oluyodu sadece ve her alt tabda olmuyodu ayrıca ilk driver güncellemesinde çözdüler.
Herkesin yaşadığı chromeda donanım hızlandırma sorununda kartın gücüyle mi alakalı yoksa Nvidia amd farkı mı bilmiyorum. Şuanda aynı sorunu yaşıyorum ancak bir iki saniye siyah ekran olup düzeliyo. 7700xt de direkt sistem donuyodu ve yeniden başlatmam gerekiyodu.

Vallahi benim adrenalinde yaşadığım tek sorun oyun simgelerinin gözükmemesi :D veya başka bir oyun gözükmesi gibi kartı stabil yapacağız diye adrenalini yok ediyorlar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onu yapmasının sebebi işte ayar yaptı çalışmadı pc boot olmadı sıfırlayayım da pc ye zarar gelmesin mantığı :D ama çok kötü çalışıyor en ufak şeyde yapıyor bunu.
Zaten problemde o ya. Yazılımı üniversiteyi yeni bitirmiş birine yaptırmışlar gibi. Ufak kurcalamada hemen orası burası değişiyo. Benim adrenalin bozuldu mesela. Boot attığımda hiç bi zaman otomatik açılmıyor. İlla windows arama kısmında adrenalin yazıp açmam gerekiyor. Uğraşmaya üşendiğimden hiç araştırmadım nasıl çözeceğimi.

Sıfırlanma olayı psu yüzünden oluyordur diye düşünüyorum her ne kadar 750w yetse bile en ufak oc/uv yapınca software kafayı yiyor olabilir 750w tam limit çünkü bu kart için. Diğer sistemde olmamasının sebebi de muhtemelen diğer parçalar şimdiki kadar güç çekmediği için pek sorun yaşamamışsın her türlü garanti olması adına 850/1000w güç kaynağına geçebilirsin gibi.
Windows tan bir ayar var onu kapatmadan her yeni acımıştı sıfırlıyor Ben de de öyleydi o ayarı kapatınca(unuttum hangisiydi) artık her açılmıştı ayarlarım korunuyor

Hala amd nin sorunları geride kaldı ben hiç sorun yaşamıyorum diye saldıranlar var bide forumda. Geçmiş olsun hocam umarım bi önce sorunlarınızı çözersiniz (Nvidiaya geçerek). Başka türlü çözülmüyo zaten
Patron yine haklı çıktı

Zaten problemde o ya. Yazılımı üniversiteyi yeni bitirmiş birine yaptırmışlar gibi. Ufak kurcalamada hemen orası burası değişiyo. Benim adrenalin bozuldu mesela. Boot attığımda hiç bi zaman otomatik açılmıyor. İlla windows arama kısmında adrenalin yazıp açmam gerekiyor. Uğraşmaya üşendiğimden hiç araştırmadım nasıl çözeceğimi.
25.3.1 sürücülerinden önce bende adrenalin açılmıyordu 🙏 🥀

yazacaklarımı fanboyluk olarak algılamayın eskiden en büyük amd fanboylarından biri bendim, 2022 aralık ayından 2025 aralık ayına kadar 3 yıl boyunca hep amd kullandım 60xx serisi çıktığında paraya kıyıp rog 6750xt aldım o zamanlarda da forumda hep aynı yorumlar vardı 30xx serisine para vermek hata 6750xt'nin rakibi 3070ti, ufak tefek sorunlar var ama amd güncellemeyle çözecektir diye sonuç ne oldu bende 12400f ve 6750xt vardı arkadaşımda 10100f bakın 12100f bile değil 10100f ve inno 3060 vardı pubg giriyorduk aynı ayarları yapmamıza rağmen o benden çok daha rahat ve stabil oynuyordu bu fiyat performans işi değil bildiğiniz adam kandırma gibi bir şey tamam kas gücü olarak kağıt üstünde çok güçlü kart üretiyorlar ama yazılıma gelince iş boka sarıyor, kaç kere oyunlarda çökme yaşadım forumlarda saatlerimi harcadım yok o ayarı aç bu ayarı kapat insanın oyun oynayası kalmıyor, 6750xt den önce 2060 kullanıyordum pubg de 70 fps alıyorsam o hep o civarlarda kalırdı ama 6750xt alınca fps im bazen 120 lere çıkıyor bazen bir anda 10 lara düşüyordu. Şu an 5070 aldım benzer bir dönemdeyiz alırken herkes 9070xt al enayi misin dedi ama forum 9070xt sorun postlarından geçilmiyor. Üstüne bir de mfg ayarını keşfettim şu an benden mutlusu yok redsecte 2k yüksek ayarlda 7500f ile 120-150 arası fps alıyordum 2x açtım 200 üstüne çıktı ve aşırı stabil daha ne istiyim.

25.3.1 sürücülerinden önce bende adrenalin açılmıyordu 🙏 🥀
Adrenalin açılmadığını görünce ekrana yansıyan 360p görüntün
1000003769.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,151
Üyeler
190,695
Son üye
mustafa4183