Çözüldü✓ Sapphire Nitro+ 9070 XT Ekran GPU/Driver Glitch Sorunu

9070XT kullandım 6 ay çok memnundum, herhangi bir sorun yaşamadım ama dürüst olmak gerekirse sorun çıkaran marka genelde AMD oluyor.

Bir de olaylara şu açıdan bakmak gerekiyor şuan dünyadaki masaüstü GPU pazarının %94 ü Nvidia, %1 i Intel ve %5 i de AMD. Sadece %5 de bile böyle şeyleri görüyorsak bir durup düşünmek gerek beyler.

2 yıldır X model AMD kartı kullanıyorum ve sorun yaşamadım diyenler var tamam bende uzun süre RX6800 ardından 9070XT kullandım en ufak sorun yaşamadım ama benim sorun yaşamamam AMD nin yazılım anlamında sorunsuz bir marka olduğu anlamına gelmiyor.

Bir ara AMD WHQL driver çıkaramıyordu beyler bilmem haberiniz var mı? driver çıkıyor ve WHQL sertifikası yok yani windows bu sürücüye ''benim işletim sistemimle %100 uyumlu değil'' diyor ve WHQL onayı vermiyor düşünün artık gerisini...

HERKES NVİDİA ALSIN Kİ BİZ UCUZDAN AMD ÇEKELİM BEYLER TARTIŞMAYA GEREK YOK 6800XT KULLANIYORUM 2 SENEDİR 2. EL BİDE DAHA 1 KERE SORUN YAŞAMADIM BİLGİSAYARDAN ANLAYAN ADAM SORUN YAŞAMAZ KOLAY KOLAY
Katılıyorum. Amd şu teknoloji işini becerebilse alıcam ama beceremiyor. Ben de 2 sene rx570, 1 yıl rx6600xt kullandım gayet iyiydi. Ama teknoloji olarak vasat kartlar üretiyor amd. 4k da DLSS açıyorum her oyunda 4.5 kullanabiliyorum çok da iyi görüntüsü var. Fsr 2 zamanları aklıma geldikçe soğuma geliyor. Çoğu oyuna fsr 4 desteği hala getirmemişler. Diamond güncellemesi de RX 9000 serisine gelmezse o zaman sürücü değil teknolojiden ötürü amd geçmem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9070XT kullandım 6 ay çok memnundum, herhangi bir sorun yaşamadım ama dürüst olmak gerekirse sorun çıkaran marka genelde AMD oluyor.

Bir de olaylara şu açıdan bakmak gerekiyor şuan dünyadaki masaüstü GPU pazarının %94 ü Nvidia, %1 i Intel ve %5 i de AMD. Sadece %5 de bile böyle şeyleri görüyorsak bir durup düşünmek gerek beyler.

2 yıldır X model AMD kartı kullanıyorum ve sorun yaşamadım diyenler var tamam bende uzun süre RX6800 ardından 9070XT kullandım en ufak sorun yaşamadım ama benim sorun yaşamamam AMD nin yazılım anlamında sorunsuz bir marka olduğu anlamına gelmiyor.

Bir ara AMD WHQL driver çıkaramıyordu beyler bilmem haberiniz var mı? driver çıkıyor ve WHQL sertifikası yok yani windows bu sürücüye ''benim işletim sistemimle %100 uyumlu değil'' diyor ve WHQL onayı vermiyor düşünün artık gerisini...
Amd haterlar olayları büyütüyor hacı ben bu tr forumlarında gördüm bu olayı sadece.

Her yerde gezen bu oranlar neye dayanıyor? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın. Steam'in istatistiklerini baz alıyorlarmış diye duydum bir ara bilemiyorum ama ne kadar doğrudur.

Katılıyorum. Amd şu teknoloji işini becerebilse alıcam ama beceremiyor. Ben de 2 sene rx570, 1 yıl rx6600xt kullandım gayet iyiydi. Ama teknoloji olarak vasat kartlar üretiyor amd. 4k da DLSS açıyorum her oyunda 4.5 kullanabiliyorum çok da iyi görüntüsü var. Fsr 2 zamanları aklıma geldikçe soğuma geliyor. Çoğu oyuna fsr 4 desteği hala getirmemişler. Diamond güncellemesi de RX 9000 serisine gelmezse o zaman sürücü değil teknolojiden ötürü amd geçmem.

Amd haterlar olayları büyütüyor hacı ben bu tr forumlarında gördüm bu olayı sadece.
Geçmiş günahların gölgesi uzun olur diye bir laf var tam olarak o hesap. AMD eskiden çok çektirdi insanlara, bir driver çıkarıyordu güncellemek için bir ton ıvız zıvır yok ddu ile sıfırdan yükle kaldır uğraştırıyordu hiç unutmam RX570 ile 8 ay driver güncellememiştim en son güncellediğimde de dota 2 siyah ekran veriyordu sonra geri döndüm 8 ay önceki drivera. RX6600 kullandım çıktığı zamanlar yine driver güncellemiyordum çünkü DDU ile güncellemezsen PC sapıtıyordu o yüzden üşeniyordum hatta o ara millet ''DDU ile güncelleyecen tabi sorun sende'' gibisinden cahil cahil laflar ediyordu ama Nvidia da nedense yeni driver geldiği gibi güncelle diyordun tertemiz sorunsuz devam ediyordun işte insanlar unutmadı bunları o yüzden AMD mimlendi.

Her yerde gezen bu oranlar neye dayanıyor? Bilmediğimden soruyorum yanlış anlaşılmasın. Steam'in istatistiklerini baz alıyorlarmış diye duydum bir ara bilemiyorum ama ne kadar doğrudur.

Jon Peddie Research verilerine göre diyor, araştırınca da Jon Peddie Research ''grafik donanımı, multimedya, eğlence teknolojisi ve yüksek performanslı bilişim alanlarında uzmanlaşmış, Kaliforniya merkezli teknik bir pazar araştırma ve yönetim danışmanlık firmasıdır. Sektördeki gelişmeleri, pazar paylarını ve trendleri (örneğin GPU pazarı) analiz ederek raporlar sunar.

Duvara konuşuyorsun kral boşuna uğraşma bunlar soruna çözüm bulmak yerine markayı boklamaya geliyorlar maalesef. Daha sorunun kart ile ilgili olup olmadığı belli bile değilken.
Katılıyorum amd konularının altı sadece amd şöyle böyle yazmaya geliyorlar sadece. Amd de sorun yaşayanlar da öyle başlıklar atıyor ki millet merak edip bakıyor. Hep ilgi toplama linçleme amacındalar. Bu iki sebep yüzden konular büyüyor. Amd çokmuş gibi algılanıyor. Amd 3 yıl bana kıyak mı çekti 6600xt ve rx570 de gayet memnundum. Sorunlar illaki oluyordu, nvidia tarafında da sorun yaşadım ancak ikisinden de memnunum. F/p ve teknoloji açısından en iyisi hangisi ise onu alırım. Ayrıca en önemlisi yurt dışı yorumlar.

Mesela şu videoya göz atınca ve yorumlara bakınca durum daha net anlaşılıyor.

Arkadaşlar selam, yeni bir sistem topladım ve iade süreci bitmeden uzay montajda test ediyorum. Lol oynarken klavyeden ses açtığımda ekranda bir overlay çıkar ses seviyesini gösteren. Bu overlay çıktığında ekranda glitch denilen olay oluyor. Aynı durumu furmarck2 ve heaven testinde yaptım hiç sorun olmadı. Bu durum kart ile mi alakadır? Bilen varsa yardımcı olursa sevinirim

Başka oyunlarda da deneyeceğim. Konuyu güncellerim

Alıntıyı görüntüle
Hocam füze mi attın naptın 😂

Güncele bakarsak bir aralar 9070xt nin satışı 5070 ti yi geçmişti :D 9060xt den bahsetmiyorum bile ama tüm zamanlara bakarsak pazar payı böyle evet.

@HuseyinBy01 adam sırf intel önerdi diye linç yedi grupta ki o zaman 14700k-9700x arasında 5-6k fark vardı 9700x için 6k fazla vermek gerekiyordu 14700k 2k da 9700x i geçiyordu 1080p de fark azdı

@HuseyinBy01 adam sırf intel önerdi diye linç yedi grupta ki o zaman 14700k-9700x arasında 5-6k fark vardı 9700x için 6k fazla vermek gerekiyordu 14700k 2k da 9700x i geçiyordu 1080p de fark azdı
İsimbulamajım da intel mağduru 🥀 🥀

14700k da intel donanımsal sorun olduğunu kabul etmişti sorunlar çözüldü mü bilmiyorum ancak ben de tercih etmezdim. Hatta oyun yapımcıları bile söylemişti en çok çökme sorunu bu işlemcilerde diye. Bir de önü kapalı soket ve çok güç tüketme sorunu var. Şu an am5 soket alırsan 9950x3d, 9850x3d gibi işlemciler alabiliyorsun muhtemelen 11000 seriside uyumlu olacak.

Ha linçler miydim hayır sorunlu der geçerdim.

Çünkü bu amd den farklı bir durum intel ve oyun yapımcıları bile kendi sorun var dedi.

Bi konu açtık ortalık 56 oldu :D Düzelttim sorunu driver ı tekrar kurdum sorun ortadan kalktı. Parası neye yetiyorsa insanlar onu alsın.R6, GTA5, Forza 5, CS2,Lol, Valorant gibi oyunlarda maksimumda test yaptım bir sorun çıkmadı
Bende de aynı sorun vardı. Güncelleme sonrası geçti. Ama hala lol ve Valorant'ta sorun yaşıyorum :D. Diğer oyunlarda sorunsuz ama. Rx 9070 xt nitro + var. Bazen alt tab yapınca ufak kasmalar oluyor bi 3-5 sn. Valorant'ı çözemedim. Oyunda Fps 500 lerde geziyor. Düşmüyor. Ama arada takılmalar oluyor. Fps drop gibi ama fps ile alakalı değil. Birileri internet driverı ile alakalı demiş. Ona bi bakacağım. Onun dışında cidden iyi bir kart

Katılıyorum amd konularının altı sadece amd şöyle böyle yazmaya geliyorlar sadece. Amd de sorun yaşayanlar da öyle başlıklar atıyor ki millet merak edip bakıyor. Hep ilgi toplama linçleme amacındalar. Bu iki sebep yüzden konular büyüyor. Amd çokmuş gibi algılanıyor. Amd 3 yıl bana kıyak mı çekti 6600xt ve rx570 de gayet memnundum. Sorunlar illaki oluyordu, nvidia tarafında da sorun yaşadım ancak ikisinden de memnunum. F/p ve teknoloji açısından en iyisi hangisi ise onu alırım. Ayrıca en önemlisi yurt dışı yorumlar.

Mesela şu videoya göz atınca ve yorumlara bakınca durum daha net anlaşılıyor.
Adamlarda 50 dolarla neler yapılıyor arada zihniyet farkı var direkt sorun burada başlıyor adam 1000 dolar biriktirmiş veya sistem istiyor bizde bu adamın sistemi 1200 dolar olur 1300 olur şu daha iyi vs vs diye diye 4070 46gb ekran kartı çıkmış bunu al daha iyiler onlarda durum farklı 1000 dolar geçmiyorlar gerekirse ddr5 ten ddr4 e düşer ama yinede o paradanda arttırmaya çalışır hangisi ucuzda fp ise onu alır bizim burada adam 70k lık sistem diyor 85 lik sistem aldırmışlar o daha iyi o bu şu felan derken olmuyor biraz daha düşününce yabancı forumlar nimet gibi ya tr de Nebi akgün dışında kimsenin videosunu izlemiyorum mesela

İsimbulamajım da intel mağduru 🥀 🥀
Rip ya severdim onu

14700k da intel donanımsal sorun olduğunu kabul etmişti sorunlar çözüldü mü bilmiyorum ancak ben de tercih etmezdim. Hatta oyun yapımcıları bile söylemişti en çok çökme sorunu bu işlemcilerde diye. Bir de önü kapalı soket ve çok güç tüketme sorunu var. Şu an am5 soket alırsan 9950x3d, 9850x3d gibi işlemciler alabiliyorsun muhtemelen 11000 seriside uyumlu olacak.

Ha linçler miydim hayır sorunlu der geçerdim.

Çünkü bu amd den farklı bir durum intel ve oyun yapımcıları bile kendi sorun var dedi.
Ama genel olarak bir ölümüne savunma durumu var fanboyluk çok fazla

Geri