RTX 5000 serisinin gizli gücü fp4 ve saklanan teknolojiler !!!!

Biraz bakındım ve arkadaşın anlattıkları %50 oranında gerçekleşir gibi görünüyor.
Ekran kartı süper güçlü olacak demek yerine;
5000 serisinde her ekran kartı bir üst modelin performansına çıkacak demek daha doğru gibi.
Bu da gayet iyi bir durumdur zaten.
Yeni gelecek olan 5050nin 5060 veya 5060ti performansı vermesi çoğu insanı tatmin eder zaten.

bir şey daha ekleyeyim;
Yapay zekanın bu kadar yayılmasından sonra teknolojik gelişmeler ciddi oranda artacak gibi görünüyor. Yani şuanda 5000 serisini konuşuyoruz, fakat 3 yıl bekleyeceksek bir sonraki seride fark çok ciddi artabilir. Hatta yeni seriler piyasaya sürülürken bile eskimiş olabilir.
Bence en efsane kart 5060 ti 16gb olacak nereye konumlanir sence
 
Bence en efsane kart 5060 ti 16gb olacak nereye konumlanir sence

9gb Vram ile gelicek deniyor, fakat Cuda Çekirdek Sayısı ve bit veri yolu düşük gddr7 olmasa yüzüne bakmazsın.
4060 seviyesinde gelicek fakat ai ve yazdığın başlıklar devreye alınması durumunda 4060ti-4070 seviyesini zorlucak gibi duruyor.
 
Şu anda bile meyvesini alıyorum TensorRT ile. RTX 5060 Ti 16GB kullanıcısı olarak TensorRT verileriyle RTX 4070 Ti gücüyle gidiyoruz. Kaldı ki DLSS 5.0'yi duyunca da ayrı bir heyecanlandım. AI + grafik performansı birleştirince korkunç bir performans ortaya çıkacağı kesin. :) Fakat compute tarafında yine RTX 4070 Ti önde 5060 Ti'ya nazaran ancak zirve güç bakımından RTX 5060 Ti üç aşağı beş yukarı RTX 4070 Ti ayarında diyebiliriz.

Alıntıyı görüntüle

Birkaç videodan örnek vereyim. Alan Wake 2 4K Ultra DLSS FG Kalite modunda açık ve RTX 4080 sadece birkaç tık daha önde. Videolara bakın.



Bu yüzden boşuna RTX 4070 Ti ayarında kart demedik. ;) Şimdi diyeceksiniz ki saf kas gücü kazanır, ARTIK BU TERİM TOZLU RAFLARA GİRMİŞTİR. Günümüzde artık otomasyon ve verimlilik çağındayız. AI / ML zaten artık eskisi gibi halüsinasyon üretmiyor fakaT bazı kesimler DLSS 5.0'ı çok sövdü. Yapmayın arkadaşlar, DLSS 5.0'da da büyük olasılıkla LoRA denilen katman var zaten ki bu da sanatı öldürmüyor. Sanat sadece ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRDİ, sanat artık elle değil (ÖZELLİKLE) zekâyla ve promtlarla yapılıyor.


Aynen, şu anda MIGraphX'e baktınız mı mesela? Yanılmıyorsam FP4 desteği olan AMD kart göremedim ve bunu başaranlardan ilki Nvidia. Ayrıca şunu söylememde fayda var, FP4 denilen şey aslında verimlilik algoritmasıyla ilgili, bant genişliğiyle dolaylı yolla ilgisi var ancak doğrudan bağlantılı değil. RTX 5000 serisi aslında önceki RTX serilerine göre çok feci daha yetenekli bir seri.



RTX 5090'ı 20 sene kullanırsınız artık. :D Güle güle kullanın.



Derdi Geforce Now olsa AI/ML işlerine o kadar fazla girmezdi diye düşünüyorum, Nvidia şu anda AI/ML'e ağırlık veriyor streaming servislerine nazaran.



Normal, çünkü ekran kartı sektörü oyundan makine öğrenmesine kaydı. Şu anda ağırlık daha çok Linux tarafında.

5090ı 20 sene zor hocam ya benim amaç 4K Ultra DLAA olduğundan 6090 çıkınca heralde 5090 45-50 fps açmaya başlar
Post automatically merged:

Bence en efsane kart 5060 ti 16gb olacak nereye konumlanir sence

5060Ti 5070Ti 5090 dışı 5000 serisi çöp bana göre kim ne derse desin umrumda değil. 5060 5070 5080de vram ve performans rezalet
 
Geri
Top