4050 laptopta kullanılan 240 Hz monitör için G-Sync açık mı olmalı?

ErenTT0

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba,

PC'm laptop 4050 ekran kartı i5-12500H işlemci DDR5 16 GB RAM var, çift ekran icin 240 Hz Gigabyte monitor aldım. Ayar yapiyordum da sizce G-Sync açık mı olmalı kapalı mı?
CS Valorant gibi oyunlarda bazen 240'larda bazen catışma anlarında 200'lere dustugu oluyor. Sizce bu G-Sync açayım mı kapalı kalsın?

Aç hocam düşüyorsa. Ben hep açık kullanıyorum

Merhaba,

PC'm laptop 4050 ekran kartı i5-12500H işlemci DDR5 16 GB RAM var, çift ekran icin 240 Hz Gigabyte monitor aldım. Ayar yapiyordum da sizce G-Sync açık mı olmalı kapalı mı?
CS Valorant gibi oyunlarda bazen 240'larda bazen catışma anlarında 200'lere dustugu oluyor. Sizce bu G-Sync açayım mı kapalı kalsın?
İşlemcin 18mb belleğe sahip. Valorand yuksek onbelleki islemcilerde daha performanslı çalışır. Mesela Ryzen 5 3600 32mb ön bellege sahip eski nesil olmasına rağmen valorantta seninkinden daha başarılıdır.

Soruya gelince Geforce veya amd için monitorde hangi uyumlu ayar varsa açarız. Sistemde farklı bir davranış sezinlersek kapatırız.

İşlemcin 18mb belleğe sahip. Valorand yuksek onbelleki islemcilerde daha performanslı çalışır. Mesela Ryzen 5 3600 32mb ön bellege sahip eski nesil olmasına rağmen valorantta seninkinden daha başarılıdır.

Soruya gelince Geforce veya amd için monitorde hangi uyumlu ayar varsa açarız. Sistemde farklı bir davranış sezinlersek kapatırız.
Monitor amd icin destekliyor hocam sanırım benim nvdia napayım sizce

O zaman bir şey yapma hocam
Monitörünüz "G-Sync Compatible" sertifikasına sahipse, Nvidia Denetim Masası üzerinden G-Sync ayarını aktif etmelisiniz.
Bunun için şu adımları izleyin:
Masaüstüne sağ tıklayıp Nvidia Denetim Masası'nı açın.
Sol menüden "Display" (Ekran) altındaki "Set up G-SYNC" sekmesine gelin.
"Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible" kutucuğunu işaretleyin.
Eğer monitörünüz listede görünüyorsa alt kısımdaki "Enable settings for the selected display model" seçeneğini de aktif hale getirip ayarları kaydedin.
Bu işlem sayesinde, AMD (FreeSync) destekli monitörünüzde Nvidia kartınızla ekran yırtılmalarını önleyebilirsiniz. Bağlantı için mutlaka DisplayPort kablosu kullanmanız gerektiğini unutmayın.

O zaman bir şey yapma hocam

Monitörünüz "G-Sync Compatible" sertifikasına sahipse, Nvidia Denetim Masası üzerinden G-Sync ayarını aktif etmelisiniz.
Bunun için şu adımları izleyin:
Masaüstüne sağ tıklayıp Nvidia Denetim Masası'nı açın.
Sol menüden "Display" (Ekran) altındaki "Set up G-SYNC" sekmesine gelin.
"Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible" kutucuğunu işaretleyin.
Eğer monitörünüz listede görünüyorsa alt kısımdaki "Enable settings for the selected display model" seçeneğini de aktif hale getirip ayarları kaydedin.
Bu işlem sayesinde, AMD (FreeSync) destekli monitörünüzde Nvidia kartınızla ekran yırtılmalarını önleyebilirsiniz. Bağlantı için mutlaka DisplayPort kablosu kullanmanız gerektiğini unutmayın.
laptop oldugu icin displayla de baglanmadı type c to dp aldım laptop goruntu vermedi kaliteli bi hdmi yollamışlardı onu bagladım suan kapalı g-sync

laptop oldugu icin displayla de baglanmadı type c to dp aldım laptop goruntu vermedi kaliteli bi hdmi yollamışlardı onu bagladım suan kapalı g-sync
Hocam sonuçların donanımınla uyumlu olduğundan kendini kasmana gerek yok. Bırak öyle kalsın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama uğraşırım dersen bu yola basvurabilirsin :

Nvidia ekran kartlı bir laptopta AMD FreeSync (G-Sync Compatible) özelliğini aktif etmek için şu adımları izleyin:
Bağlantı Türü: Laptopunuzun çıkışına bağlı olarak mutlaka DisplayPort (veya destekleyen modellerde HDMI 2.1) kablosu kullanmalısınız; standart HDMI bağlantıları genellikle Nvidia kartlarda FreeSync tetiklemez.
Monitör Ayarları: Monitörün kendi fiziksel tuşlarını kullanarak menüsüne (OSD) girin ve FreeSync veya Adaptive-Sync seçeneğini "On/Açık" konuma getirin.
Nvidia Denetim Masası: Masaüstüne sağ tıklayıp Nvidia Denetim Masası'nı açın. Sol menüden "G-SYNC Kurulumu" (Set up G-SYNC) sekmesine gelin.
Etkinleştirme: "Enable G-SYNC, G-SYNC Compatible" kutucuğunu işaretleyin. Eğer monitörünüz tam listede değilse, alt kısımdaki "Enable settings for the selected display model" seçeneğini de aktif ederek ayarları kaydedin.
Not: Eğer laptopunuzun görüntü çıkışı doğrudan Nvidia karta değil de dahili Intel/AMD işlemciye (Optimus) bağlıysa, Nvidia denetim masasında bu seçenek görünmeyebilir. Bu durumda G-Sync kullanabilmek için görüntüyü doğrudan Nvidia grafik birimine aktaran bir çıkış (genellikle USB-C/DP portu) kullanmanız gerekir.

Geri