Yardım Ekran kartımı takamıyorum

bak şimdi ilk fotoda deliklerin orada civatalar var onlar muhtemelen o kısmı tutuyor diye düşünüyorum ondan engelliyor olabilir o boşluk kısmı normalde boşluk olur kasa bakıyorum kendime eski kasamı alcam sanırım tekrar Lianli O11 vision compact idi önceki sistemimde bulunan kasada ben o kısmı söktüm diye hatırlıyorum arka kısmın düzgün çek at bakayım ne var orada deliklerin olduğu yerde.
ya ben sökecektim orayı farklı bi anahtar var sökülmiyor

Ekler

• image.webp
    image.webp
    1.5 MB · Hit: 37
Gece gece PC ile uğraşmak çok deli ediyor insanı hocam iyi anlıyorum seni.
Umarım sorunu bir an çözersin güle güle kullan sistemini.

ya ben sökecektim orayı farklı bi anahtar var sökülmiyor
hocam bak o civatalar bir şeyleri tutuyor tam hatırlamıyorum ama sökersen sanırım sorun çözülecek arası açılacak gibi düşünüyorum. Hocam yıldız uçlu civataları diyorum sana :D

yemin ederim sinirden ağlicam tek tek uğraştım her şeyiyle ben uğraşayım dedim ekran kartını takamıyoruz ustam ya kaç saattir özene bözene topluyorum
Post automatically merged:

hocam bak o civatalar bir şeyleri tutuyor tam hatırlamıyorum ama sökersen sanırım sorun çözülecek arası açılacak gibi düşünüyorum. Hocam yıldız uçlu civataları diyorum sana :D
reisim yarın bi götüreyim cidden psikolojim el vermiyor artık sisteme hasar vermişmiyim diye az önce ekran kartsız açtım şükür ışıklar geldi kapatıp yatıcam vallahi psikolojisimi alt üst etti

yemin ederim sinirden ağlicam tek tek uğraştım her şeyiyle ben uğraşayım dedim ekran kartını takamıyoruz ustam ya kaç saattir özene bözene topluyorum
Valla seni çok iyi anlıyorum hocam birde tek başına uğraşmak daha da çok yoruyor insanı.
Her şeyi yaptıysan bunu da yaparsın :peepokalp:

Valla seni çok iyi anlıyorum hocam birde tek başına uğraşmak daha da çok yoruyor insanı.
Her şeyi yaptıysan bunu da yaparsın :peepokalp:
ekran kartını kırmamak adına bilgisayarcıya götürmenin doğru olduğuna kanaat kıldım her şeyi kendim ben toplayayım dedim öyle de oldu zaten umarım yarın benim beceriksizliğimden yaşanan bi sorun olup hemen takarlar

ekran kartını kırmamak adına bilgisayarcıya götürmenin doğru olduğuna kanaat kıldım her şeyi kendim ben toplayayım dedim öyle de oldu zaten umarım yarın benim beceriksizliğimden yaşanan bi sorun olup hemen takarlar
Büyük ihtimalle çok kolay takılabiliyordur hocam lakin yorulmuşsundur bugün sistemi dizdiğin için.
Sıkma canını şimdilik reels videoları izle kasana bakıp güle güle kullanmanı hayal et.
:peepokalp:

Hocam kasa corsair 2500 serisi mi

Ekran kartının ayna sacı uçları anakartın yeşil kenar çizgisi ile kasa sacı arasına girecek. Dışarıya çıkartmaya çalışıp takarsanız sol taraf sürekli havada kalır. O şekilde deneyin. Sacın cep gibi görünen bölümüne çıkarmayın.

corsair frame 4000d ile benzer şeyi yaşadım. anakart ile kasanın pcie sacı arasındaki ufak boşluğa kart girmiyordu. ucu giriyordu ama devamına bir şey mani oluyordu oturmasına. eğer son denememde olmasaydı anakart vidalarını söküp, biraz kaydırıp ekran kartını öyle takacaktım.

Kastırarak tak hiçbirşey olmuyor. O metal kısım sanki uymuyor gibi geliyor şuan biliyorum ama o tarafa doğru hafif iterek takarsan direkt oturacak

hocam kasan ile anakart arasında ki küçük boşluğa önce ekran kartının vidalama kısmı olan o demiri hizala ve arada ki boşluğa girdiğinden emin ol, aynı anda soket pci-e yuvasına tam hizlanmış olsun, sonra birazcık kuvettle oturur sen o boşluğu tam hizalayamıyorsun, anladğım kadarıyla kendin yeni topladın kasayı bizim gibi acemiler için kasa toplamak saatler alıyor ve aşırı yorucu bir süreç, o sebeple yorgunsan elleme dinlen sakin kafayla yap, oldu ki yapamadın koy kutusuna git bir bilgisayarcıya taksın, yanlış şekilde zorlarsan kartın pci-e girişini kırarsın yada anakarta zarar verirsin.

bilgisayarcıya gittim adam 1.5 saniyede takıp bana baktı o kadar güldümki gece montajda yorgunluktan ekran kartı çatalını kaaanın dışına sokmaya çalışmışım meğer kasayla anakart arasına sokmam gerekiyormuş halloldu
Post automatically merged:

hocam kasan ile anakart arasında ki küçük boşluğa önce ekran kartının vidalama kısmı olan o demiri hizala ve arada ki boşluğa girdiğinden emin ol, aynı anda soket pci-e yuvasına tam hizlanmış olsun, sonra birazcık kuvettle oturur sen o boşluğu tam hizalayamıyorsun, anladğım kadarıyla kendin yeni topladın kasayı bizim gibi acemiler için kasa toplamak saatler alıyor ve aşırı yorucu bir süreç, o sebeple yorgunsan elleme dinlen sakin kafayla yap, oldu ki yapamadın koy kutusuna git bir bilgisayarcıya taksın, yanlış şekilde zorlarsan kartın pci-e girişini kırarsın yada anakarta zarar verirsin.
evet hocam o aradaki boşluğa sokmak yerine kasanın dışına çıkartmışım tamamen ucunelipim teşekkür ederim yardım için yorgunluktan farketmemişim

Geri