Yardım Sıvı soğutma yanlış montajda bir şey olur mu?

ANtiQ08

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,757
sıvı soğutmanın fanları orijinal hali sürüyordu ama fanlar reverse çıktı normalde içeri üflemesi gereken havayı içeride tutuyormuş bu zamana kadar temmuzdan beri böyle kullanıyorum bir sorun olur mu az önce anakart vrm i alev atıyordu dokundum pc kendine restart attı şimdi pc yi sökücem hem temizlicwm hemde termal macın gelene kadar en ince ayrıntısına kadar temizliyim diyorum bir sorun olur mu sizce?

PC içinde yanık değilde sıcak kokusu var sizce sorun olur mu termal macun kargoda bekliyorum o ara PC yi temizlicem

Ekler

• IMG_8500.webp
    IMG_8500.webp
    1.2 MB · Hit: 152
benım bıldıgım sagdan cekecen boruyu öyle montajlayan hıc gormedım ama bılgılı abıler yazsın bakam

Fanlar havayı içeri üflüyor
şu fanların havayı içeri üflemesi mümkün değil, fanlar reverse değil. eğer radyatörün fanlarla öpüştüğü yüzü komple tozla kaplandıysa, fanların üflediği hava radyatöre çarpıp geri kasanın içine sekiyordur, fanları çıkart radyatörü temizle. Fanlar reverse falan değiller.

Ekler

• Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    24.6 KB · Hit: 43
şu fanların havayı içeri üflemesi mümkün değil, fanlar reverse değil. eğer radyatörün fanlarla öpüştüğü yüzü komple tozla kaplandıysa, fanların üflediği hava radyatöre çarpıp geri kasanın içine sekiyordur, fanları çıkart radyatörü temizle. Fanlar reverse falan değiller.
öyle yapayım sıcaklık boşta 70-75 dereceyi vs görünce komple çıkardım pc yi termal macun gelene kadar temizliyip beklicem

PC içinde yanık değilde sıcak kokusu var sizce sorun olur mu termal macun kargoda bekliyorum o ara PC yi temizlicem
Montaj ve fan yönü tamamiyle doğru sorun yok. İçerisinin ısınması normal. Isıyı düşürmek için arkadaki egzoz fanı da inatla yapın bütün sıcak havayı radyatör fanları üstten dışarı atsın. Fanlar o hale geldiyse radyatör de tıkalıdır, bu sebeple işlemci yeterince soğumadığından anakartı ısıtıyor, anakart da pasif soğutuculardan ısı yayarak kasa içini ısıtıyordur. Düzgün bir temizlikle sorun çözülür. Bu kasanın ısınma sorunu fan sayısından kaynaklı.

Montaj ve fan yönü tamamiyle doğru sorun yok. İçerisinin ısınması normal. Isıyı düşürmek için arkadaki egzoz fanı da inatla yapın bütün sıcak havayı radyatör fanları üstten dışarı atsın. Fanlar o hale geldiyse radyatör de tıkalıdır, bu sebeple işlemci yeterince soğumadığından anakartı ısıtıyor, anakart da pasif soğutuculardan ısı yayarak kasa içini ısıtıyordur. Düzgün bir temizlikle sorun çözülür. Bu kasanın ısınma sorunu fan sayısından kaynaklı.
ne önerirsiniz kasayı pek beğeniyorum diyemem zaten Msi ın yeni çıkarttığı kasalar var 110r pz ve 130r pz

öyle yapayım sıcaklık boşta 70-75 dereceyi vs görünce komple çıkardım pc yi termal macun gelene kadar temizliyip beklicem
boşta 75 derece? dediğim gibi radyatörler tozdan tıkalıdır, eğer diyorsan ki yok radyatörlerde toz falan yok, tıkalı değiller o zaman geçmiş olsun pompası zortlamıştır. Fanların orası toz dolu mu?

boşta 75 derece? dediğim gibi radyatörler tozdan tıkalıdır, eğer diyorsan ki yok radyatörlerde toz falan yok, tıkalı değiller o zaman geçmiş olsun pompası zortlamıştır. Fanların orası toz dolu mu?
Radyatörün bulunduğu mesh kısımda bile baya kalıp kalıp toz var

Egsoz fanın olmaması da vrm sıcaklığını çok etkiliyor pasif soğutmanın önündeki sıcak havayı düzenli olarak attığı için soğutmaya yardımcı oluyor, gördüğüm kadarıyla sende egsoz fan da yok.
1775122643183.webp

Radyatörün bulunduğu mesh kısımda bile baya kalıp kalıp toz var
İyi bari pompadan değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,398
Üyeler
190,911
Son üye
maxisero