Her programda Fps Drop Veya Takılmalar Var Yardım Edermisiniz?

Ys18

80+
Reaksiyon skoru
1
Valorantta Team Deatmach ve Deatmachte Sıklıkla Saniselik olarak Ekran takılıyor
CapFrameX ile test kaydı aldım.

Başka Bi sitenin test sonuçları : https://www.userbenchmark.com/UserRun/72887265

Sistemim :
Asus TUF Gaming VG249Q1A
ASUS PRIME B450M-K II AMD B450 Soket AM4 DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 mATX Anakart
2X CORSAIR 8GB Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Dual Kit Ram
FRISBY FC-9315G 600W 80 PLUS Bronze 120mm RGB Fanlı Mid-Tower Gaming Kasa
ASUS GeForce DUAL-RTX3060-O12G-V2 12GB GDDR6 192Bit NVIDIA Ekran Kartı
AMD Ryzen 5 5600 Soket AM4 Wraith Stealth 3.5GHz 32MB 65W 7nm İşlemci
WD Green 480GB Nvme SN350 SSD WDS480G2G0C 2400MB/s-1650MB/s
Thermalright Burst Assassin 120 TL-C12C 120mm

Ekler

• imag4e.webp
    imag4e.webp
    59 KB · Hit: 15
  • image.3png.webp
    image.3png.webp
    60.5 KB · Hit: 13
  • image.webp
    image.webp
    68.9 KB · Hit: 13
  • image2.webp
    image2.webp
    69.4 KB · Hit: 12
1200 le 400fps arasındaki dalgalanma lobi ile maç arasındaki farktır diyebilirim ama %1 ve %0.1 lik değerlere bakarsak evet biraz dalgalanma var 2 senedir oyuna girmediğim için oyundan kaynaklımı bilemiyomda çünkü bende de 5600 la 6600xt var aşağı yukarı aynı performansı verir.
Öneri olarak after burner aç oyun içi ram kullanımına vs bak işlemci ekran kartı kullanım ve sıcaklıklarına bak belki ramın birini tam takmamışda olabilirsin.
Arkadaşım geçenlerde birini tam takmamış 1 hafta 8gb ramla drop yiye yiye oynadı mesela
Ona göre kontrollerini sağla birkaç ss at afertburnerden

Oyun CS2 kadar olmasa da çıktığı kadar istikrarlı çalışmıyor. Bu UE5 geçişinde sonra daha da kötü oldu diye hatırlıyorum. Böyle göze batacak bir sorun değil, ama %1 FPS çok istikrarlı değil. Bunu oyunun çözmesi gerekiyor. Ama oynayanların çoğu 5600 ile bile 300-400 aldığından, bu genel bir sorun olarak değerlendirilmiyor. Yani geliştiriciler bu sorunu erteliyorlar diyelim.

Aşağıdaki önerileri yapmadan önce SSD doluluk oranına bak, eğer kırmızı ise mavi yapacak kadar boşalt. Gereksiz uygulama, dosya, oyun vb. kaldır. Bütçen varsa daha yüksek boyutlu bir SSD al.

Wintoys üzerinden mesela gereksiz ve sistem geri yüklemeleri silebilirsin. Bunlar güvenilir, sadece gereksiz kısmında tarayıcı verilerini silmeyin. Wintoys ile ilgili ince ayarları da PUBG konusunda önerdim. Onları da uygulamak için lazım olacak, sisteminizde yüklü dursun faydalı bir araç.

2026-04-02_22-30.webp

Bağlantıda önerdiğim her şeyi uygula, sonra sistemi yeniden başlat ve oyunun istikrarını kendin kontrol et. Yukarıdaki test kabaca bilgiler verse de o deneyimi oynayarak daha iyi anlarsın.

Konuda ekran kartını silip yüklemeni öneriyorum. Bunun dışında monitör ayarlarını da sıfırlayın, G-Sync veya Freesync destekliyorsa açmanızı öneririm. Her türlü bir istikrar sağlıyor veya açıksa kapalı da deneyebilirsiniz.

Bir de Valorant'da olmaz ama emin olmak adına kasanın yan kapağını aç, eğer bir objeye yakınsa biraz aralık bırak. Ama bunu yazılım güncellemeleri vb. testinden sonra sorun yaşarsan yap. Eğer sorun çözülüyorsa anakartın mosfetleri ısınıyordur, bu da 3-5 saniyelik stutterlara yol açar.

Sadece Valorant değil Aimlabste Falanda %1 %0.1 düşüyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Oyun CS2 kadar olmasa da çıktığı kadar istikrarlı çalışmıyor. Bu UE5 geçişinde sonra daha da kötü oldu diye hatırlıyorum. Böyle göze batacak bir sorun değil, ama %1 FPS çok istikrarlı değil. Bunu oyunun çözmesi gerekiyor. Ama oynayanların çoğu 5600 ile bile 300-400 aldığından, bu genel bir sorun olarak değerlendirilmiyor. Yani geliştiriciler bu sorunu erteliyorlar diyelim.

Aşağıdaki önerileri yapmadan önce SSD doluluk oranına bak, eğer kırmızı ise mavi yapacak kadar boşalt. Gereksiz uygulama, dosya, oyun vb. kaldır. Bütçen varsa daha yüksek boyutlu bir SSD al.

Wintoys üzerinden mesela gereksiz ve sistem geri yüklemeleri silebilirsin. Bunlar güvenilir, sadece gereksiz kısmında tarayıcı verilerini silmeyin. Wintoys ile ilgili ince ayarları da PUBG konusunda önerdim. Onları da uygulamak için lazım olacak, sisteminizde yüklü dursun faydalı bir araç.

Alıntıyı görüntüle

Bağlantıda önerdiğim her şeyi uygula, sonra sistemi yeniden başlat ve oyunun istikrarını kendin kontrol et. Yukarıdaki test kabaca bilgiler verse de o deneyimi oynayarak daha iyi anlarsın.

Konuda ekran kartını silip yüklemeni öneriyorum. Bunun dışında monitör ayarlarını da sıfırlayın, G-Sync veya Freesync destekliyorsa açmanızı öneririm. Her türlü bir istikrar sağlıyor veya açıksa kapalı da deneyebilirsiniz.

Bir de Valorant'da olmaz ama emin olmak adına kasanın yan kapağını aç, eğer bir objeye yakınsa biraz aralık bırak. Ama bunu yazılım güncellemeleri vb. testinden sonra sorun yaşarsan yap. Eğer sorun çözülüyorsa anakartın mosfetleri ısınıyordur, bu da 3-5 saniyelik stutterlara yol açar.
.

1200 le 400fps arasındaki dalgalanma lobi ile maç arasındaki farktır diyebilirim ama %1 ve %0.1 lik değerlere bakarsak evet biraz dalgalanma var 2 senedir oyuna girmediğim için oyundan kaynaklımı bilemiyomda çünkü bende de 5600 la 6600xt var aşağı yukarı aynı performansı verir.
Öneri olarak after burner aç oyun içi ram kullanımına vs bak işlemci ekran kartı kullanım ve sıcaklıklarına bak belki ramın birini tam takmamışda olabilirsin.
Arkadaşım geçenlerde birini tam takmamış 1 hafta 8gb ramla drop yiye yiye oynadı mesela
Ona göre kontrollerini sağla birkaç ss at afertburnerden
.

Son düzenleme:
PUBG konusunda gösterdiklerimi uygulayıp mı attın testi?

Şimdi konudan bağımsız olarak söylüyorum valorant gibi bi oyunda Kart %30 kullanımda 70 derecede çok fazla kartın termal macun ve fan bakımlarını yaptır
Valoranta gelirsek yeni yaşadığın bi durum driver veya windows güncellemesinden dolayı olabilir sistemde fps drop yaşatacak bi durum göremiyorum
Windowsu güncelle
Driverları kendin elle güncelle gidip de driver booster gibi genel güncelleme yapan programlar kullanma
Mem test yap evet "MEM Test" ramları kontrol eder bu test
Hardisk sential indir ssd nin sağlık ve performans durumuna bak cristal mark indir ssd hız testini vs yap
Güç kaynağında sorun olurmu bilemiyorum belki voltaj dalgalanması olabilir onun içinde "Aida 64" İndir ssd anakart ram işlemci ekran kartı hepsini teste başlat afterburner aida64 de açılmaz diye biliyom ama driverlardan ekran kartı ve işlemcinin anlık kaç w çektiğine bak bi w düşüklüğü varmı ona bak (Amd ekran kartın olsaydı amd nin yazılımında 2 sinide gösteriyor olurdu Nvidiada işlemci ve ekran kartının w ını gösterirmi bilmiyorum)

Bunun dışında yapılabilecek bişey göremiyorum malesef belki bi oyun güncellemesindende kaynaklıdır
Belkide parçaların driveri veya windows güncellemesinden dolayı bişeydir
Bu sorunu ne zamandır yaşıyorsun bu arada
Ayrıca aklıma şimdi geldi görev yöneticini kontrol et arka planda açık olan gereksiz bişeyden dolayıda drop yiyor olaiblir
Ama şöyle bi sıkıntıda var cidden sakıncalı bi program varsa sen görev yöneticisini açtığın an kendini kapatabilir sne görme diye o yüzden yakın zamanda sakıncalı bi durum yaratacak bişey indirdinmi bu sorunu yaşamadan yakın zamanda

Geri