Aldığımız FPS'ler gerçek değil bizi kandırıyorlar !

Bende uzun süredir bu durumdan şikayetçiyim. OLED G6'ım vardı. 360Hz bir monitör, 165Hz IPS monitörümden sonra inanılmaz akıcı, yumuşak gözüküyordu her şey. Dying Light 2'yi aynı FPS'te oynamama rağmen aralarında ki o yumuşaklık inanılmaz yüksekti. Keza CS oynarken fark oyun çok hızlı ve akıcıydı. Fakat OLED monitörüm kırıldı ve artık yok. Şimdilerde CS2'de 400-600 arası FPS almama rağmen oyun gözlerimi kanatıyor, kasıyormuş gibi gözüküyor. Oyuna ilk girdiğimde gayet akıcı ama sonralarında sanki artık monitör dayanmıyormuş gibi hissettiriyor. f
Aynen monitörün hızı neyse ona ayarlanırsa daha akıcı hissediliyor. HZ değerinden az veya aşırı yüksek fps gözleri rahatsız ediyor
Post automatically merged:

Asıl önemli olan monitörün gecikme değeri. Örneğin 144hz panellerde 20ms gecikme değeri olduğu zaman isterki 500hz olsun o gecikme değeri yüzünden akıcı hissetmiyorsunuz bu yüzden dediğim gibi profesyonel fps oyunu oynamıyorsanız 75hz 100hz belki 120hz ve düşük gecikme değerine sahip daha yüksek çözünürlüklü ve düşük gecikme değerine sahip monitör modellerine bakın bu sayede vsync ve gsync teklonojileriyle birlikte çok çok akıcı bir görüntü elde edersiniz. @xxxZAURxxx abimizinde dediği gibi artık yeni oyunlar yüksek fpslerle oynanmıyor bu yüzden bu kadar para bayılmaya gerek yok.
eeee firmada çalışan adamların çocukları şimdi böyle. Baba- Anne bana yemek verrrrr

94e85e991aedfd91e103857469841e5f.jpg

Baba ne yapsın tabii böyle yapıcak ki millet bilgisayarını güncellesin.

Aynen monitörün hızı neyse ona ayarlanırsa daha akıcı hissediliyor. HZ değerinden az veya aşırı yüksek fps gözleri rahatsız ediyor
Post automatically merged:

eeee firmada çalışan adamların çocukları şimdi böyle. Baba- Anne bana yemek verrrrr

94e85e991aedfd91e103857469841e5f.jpg

Baba ne yapsın tabii böyle yapıcak ki millet bilgisayarını güncellesin.
Biraz da kaliteyi arttırsalar söz yok ancak 10 sene önceki kare LG monitörümde 1 tane ölü pixel 1 tane teknik sorun yokken yeni aldığımız cihazlar garanti süresi bittiğinde kullanıcıyı diken üstünde tutuyor. Sadece monitör değil neredeyse bütün teklonojik ürünlerde böyle.

Yüksek hz Boş olmasına boşta FPS düştüğünde asıl sorun başlıyor.

Ya firmalar bilerekten bunu yaptı piyasayı canlandırmak için PC bileşenleri satılsın
Yada gözlerinden kaçırmışlar düşük fps olunca yaşananları görememişler.

Firmaları gazlayan da bulduğunu alan müşteri kitlesi.
Türkiye'de pubg zamanı patlama olmasaydı yeni telefon satışları emin ol 1/2 düşerdi. Patlama oldu bu kez yeni mobil oyunlarda klavuz son satılan güçlü telefonlar oldu.
GTA 5i akıcı oynucam diye güçlü pc ler toplanmasaydı bugün GTA 6 gereksinimleri daha düşük olabilirdi.
Tav olduğum asıl olay KAS GÜCÜ kavramı. Kardeşim insanlar madem DLSS veya FSR gibi bir api ile 10binlik kart kullanarak ile Cyberpunk ı akıcı oynayabiliyorduysa bugüne kadar neden yapmadınız da 50binlik kartları sattıktan sonra çıkarttınız ortaya.
Ben RTX 2060 maxq lu ekran kartı olan laptopımla geçen seneye kadar gow ragranok u çok akıcı bir şekilde rahat oynyabiliyordum

Biraz da kaliteyi arttırsalar söz yok ancak 10 sene önceki kare LG monitörümde 1 tane ölü pixel 1 tane teknik sorun yokken yeni aldığımız cihazlar garanti süresi bittiğinde kullanıcıyı diken üstünde tutuyor. Sadece monitör değil neredeyse bütün teklonojik ürünlerde böyle.
Yaw iyi söyledin bak aklımdan çıkmıştı bile.
Neredeyse 20 yılı aşkın 17" Samsung ve LG monitörlerim oldu hiçbirisi sorun çıkarmadı. En son bıktım sattım yani o derece :D 1280x1024 bizim için 1080p gibiydi.

Firmaları gazlayan da bulduğunu alan müşteri kitlesi.
Türkiye'de pubg zamanı patlama olmasaydı yeni telefon satışları emin ol 1/2 düşerdi. Patlama oldu bu kez yeni mobil oyunlarda klavuz son satılan güçlü telefonlar oldu.
GTA 5i akıcı oynucam diye güçlü pc ler toplanmasaydı bugün GTA 6 gereksinimleri daha düşük olabilirdi.
Tav olduğum asıl olay KAS GÜCÜ kavramı. Kardeşim insanlar madem DLSS veya FSR gibi bir api ile 10binlik kart kullanarak ile Cyberpunk ı akıcı oynayabiliyorduysa bugüne kadar neden yapmadınız da 50binlik kartları sattıktan sonra çıkarttınız ortaya.
Ben RTX 2060 maxq lu ekran kartı olan laptopımla geçen seneye kadar gow ragranok u çok akıcı bir şekilde rahat oynyabiliyordum
Eeee bu sonradan verilen teknolojilerle performans artırma çabaları adamı sistem toplamaktan soğutuyor.

Madem sen ekran kartına yeterli desteği veremeyeceksen o zaman satma kardeşim. Ya DLSS vereceksin kart gücü yettiği kadar oyunu rahatlatıcak. Yada hiç yeni ekran kartlarına da duyurma. Eski kullanıcılarını da soğutma Markadan

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,852
Üyeler
190,992
Son üye
CPMask
Geri