LG TV'ler Türkiye'de 2 katına fahiş fiyata satılıyor (Üstelik Yerli Üretim)

mediamarkt ta yıl sonu indirimi gibi bir şeydi mağazaya özel çok iyiydi fiyatı o zaman yüksekti bende alayım demiştim 9 muydu 6 mıydı hatılamıyorum almıştım
He 3-3.5 ay önce, evet Kasim indirimlerinden sonra Aralık sonuna doğru iyi indirimler yapılmışti hatırlıyorum.
Kasim ve Aralık ayındaki indirimlerinde alanlar cok cok uyguna aldılar.
Tv fiyatlarının şuan geldiği noktayı maalesef görüyorsunuz.
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanin...

He 3-3.5 ay önce, evet Kasim indirimlerinden sonra Aralık sonuna doğru iyi indirimler yapılmışti hatırlıyorum.
Kasim ve Aralık ayındaki indirimlerinde alanlar cok cok uyguna aldılar.
Tv fiyatlarının şuan geldiği noktayı maalesef görüyorsunuz.
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanin...
Sağolun hocam şuan fiyatı 43k olmuş :kekw:

LG Tv Fiyatları Yurtdışı Fiyatlarına Göre Türkiye’de Neden Bu Kadar Yüksek?

LG Türkiye olayı gerçekten saçma bir noktaya gelmiş.

Türkiye’de LG TV’ler yerli montaj olarak üretiliyor. Yani normalde maliyet düşmeli, vergiden avantaj olmalı. Ama buna rağmen fiyatlar Avrupa’dan bariz pahalı.

Türkiye’de LG TV’lerde gerek Mini LED olsun gerek OLED olsun fiyatların yurtdışına göre ciddi yüksek olduğunu fark ettim.

Mesela:

LG B5 OLED 65 inç

Almanya: ~65.000 TL

Türkiye: ~90.000 TL

Arada 25 bin TL fark var.

QNED 93

Almanya: ~699 euro (~35.000 TL)

Türkiye: ~75.000 TL

Neredeyse 2 kat.

Bunu söylediğimizde hemen klasik cevap geliyor: “vergiler var”

Ama kardeşim zaten bu ürünler Türkiye’de monte ediliyor. Yani ithal ürün gibi full vergi yükü yok. Buna rağmen fiyatların bu kadar yüksek olması mantıklı gelmiyor.

Benim kullandığım B5 model TV’nin arkasında da açık açık “Türkiye’de monte edilmiştir” yazıyor. Yani bu iş teorik değil, direkt ürün üzerinde yazıyor.

Bir de şunu eklemek lazım:

Hep bazı markaların yurtdışı fiyatları eleştiri konusu yapılıyor ama piyasadaki diğer firmaların fiyatları da görüldüğü gibi pek f/p değil.

Yani sadece tek marka değil, genel olarak Türkiye’de TV fiyatları yurtdışına göre pahalı.

Ama LG özelinde bu fark artık iyice göze batıyor.

Kısacası olay vergiyle açıklanacak seviyeyi geçmiş gibi duruyor.

Direkt fiyat politikasıyla alakalı bir durum var gibi.

Siz ne diyorsunuz, bu fiyat farkı normal mi sizce?

işte fiyat farkları :

TCL de aynı şekilde satıyor yurtdışında Samsungun falan yarı fiyatı hatta bazen yarısından bile ucuz satıyor bizde çok az altına veriyor.

Hatta yerli markamız Vestel bile bize Avrupa’da sattığından pahalı ürün satıyor. Bir tek Samsung fiyat politikası olarak fena değil bence ama o da süper sayılmaz.

TCL de aynı şekilde satıyor yurtdışında Samsungun falan yarı fiyatı hatta bazen yarısından bile ucuz satıyor bizde çok az altına veriyor.

Hatta yerli markamız Vestel bile bize Avrupa’da sattığından pahalı ürün satıyor. Bir tek Samsung fiyat politikası olarak fena değil bence ama o da süper sayılmaz.
Tcl in yurtdışındaki fiyatlarının uygun olması mini led piyasada pay alabilmek icin Hisense Amazon Fire, Vizio gibi markalar ile girdiği fiyat rekabeti sonucunudur.
Samsung Lg orada bu fiyat rekabetine girmiyor, marka gücü ile satışlara devam etmeye çalışıyor. Mini led Pazarı da Tcl ve Hisense tarafından domine ediliyor, en çok da Tcl pay sahibi durumuna gelmiş.
Türkiye'de ise Tcl in fiyat rekabeti yapacak Hisense gibi firmalar yok Samsung Lg de fiyat rekabeti yapmıyor.
Bu markaların mini led modellerine bakıyoruz, Tcl c6k(q6c) c7k(q7c) c8k hem özellik olarak hem Rtings comdan aldıklarını puanlari olarak rakipleri Samsung Lg momi led lerinden hem daha iyi hem de daha uygun fiyatlara satılıyor.
Yani Samsung Tv leri ucuz değil hocam, Tcl in Tv lerinin özelliklerine ,puanlarına ve fiyatlarına göre pahalı satılıyor hocam.
En başta Samsung qn70f ye bi bakin kenarda aydınlatmali eski teknoloji Edge Led kullanan Edge lit Mini diye satilan Tv yi arkadan tam dizi aydınlatmalı bölgesel karatma özelliği olan (fald) giriş seviyesi mini led Tv sinden daha pahali satılıyor hem de daha az özellikleri olmasina ragmen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tlc'nin 2 kat performanslı yarı fiyatına TV'leri varken LG hayatta almam.
Aynen hocam, bazıları bir cok yerde stokları biten Tv lerin gündüz fiyatlarini alip bakin Tcl Tv ler cok pahaliya satıyor algısı yapmaya çalışıyor, gece vatan internet magazasinda %10-15 bazende %20 indimler yaptığı halde bu algıyı ısrarla yapmaya çalışıyor üstelik kendisi de vatan gece indirimlerinden %20 indirimle Tcl Tv aldığı halde bunu yapıyor, bi yerlerde birilerine şirin gözükmek için bu kadara gerek yok, kişi neyse o olmali.

Son düzenleme:
Tcl in yurtdışındaki fiyatlarının uygun olması mini led piyasada pay alabilmek icin Hisense Amazon Fire, Vizio gibi markalar ile girdiği fiyat rekabeti sonucunudur.
Samsung Lg orada bu fiyat rekabetine girmiyor, marka gücü ile satışlara devam etmeye çalışıyor. Mini led Pazarı da Tcl ve Hisense tarafından domine ediliyor, en çok da Tcl pay sahibi durumuna gelmiş.
Türkiye'de ise Tcl in fiyat rekabeti yapacak Hisense gibi firmalar yok Samsung Lg de fiyat rekabeti yapmıyor.
Bu markaların mini led modellerine bakıyoruz, Tcl c6k(q6c) c7k(q7c) c8k hem özellik olarak hem Rtings comdan aldıklarını puanlari olarak rakipleri Samsung Lg momi led lerinden hem daha iyi hem de daha uygun fiyatlara satılıyor.
Yani Samsung Tv leri ucuz değil hocam, Tcl in Tv lerinin özelliklerine ,puanlarına ve fiyatlarına göre pahalı satılıyor hocam.
En başta Samsung qn70f ye bi bakin kenarda aydınlatmali eski teknoloji Edge Led kullanan Edge lit Mini diye satilan Tv yi arkadan tam dizi aydınlatmalı bölgesel karatma özelliği olan (fald) giriş seviyesi mini led Tv sinden daha pahali satılıyor hem de daha az özellikleri olmasina ragmen.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynen hocam, bazıları bir cok yerde stokları biten Tv lerin gündüz fiyatlarini alip bakin Tcl Tv ler cok pahaliya satıyor algısı yapmaya çalışıyor, gece vatan internet magazasinda %10-15 bazende %20 indimler yaptığı halde bu algıyı ısrarla yapmaya çalışıyor üstelik kendisi de vatan gece indirimlerinden %20 indirimle Tcl Tv aldığı halde bunu yapıyor, bi yerlerde birilerine şirin gözükmek için bu kadara gerek yok, kişi neyse o olmali.
Indirimsiz fiyatları da iyi. mesela tlc'nin q6C modeli LG'de olsa 80 90.000 lira olurdu. Tlc de 50 bin.

İşin garip tarafı fiyat farkına rağmen Türkiye ye gönderilen ürünlerin kalitesiz olması eski Nike Air force 1 imi sneaksup tan almıştım ilk haftadan ayakkabıda aşırı burun ezilmesi koku yıpranma gibi sorunlar oldu babam iş için Amerika ya gittiğinde 1 çift de ona aldırmıştım 1 sene oldu hala taş gibi ayakkabılar yan yana koysam replika orijinal farkı kadar fark var buna rağmen 2 kat civarı fazla ödüyoruz.

Çözüm: Boykot.
Tam öyle degil hocam🙂
Bütçesi iyi olan Lg 5 alabilir
Ama Bütçesi idareli olan ne almak ister piyasadaki Bütçesine göre en özellikli ve en uyguna satılan Tv yi almak ister.
Ektan yanığı olma derdi olmadan, daha parlak ekrana sahip ,cok daha uzun ömürlü Tv ister.
İşte bu noktada bazilari tüketicileri yaniltmaya çalışıyor, onun icin Tv lerin özellikleri konusunda yeterli bilgisi olmayanlara Tv lerin özellikleri, fiyatlari konusunda yardımcı olmaya, bilinçlendirmeye çalışıyoruz.
Karari yine kendileri verecekler.

Almamak en güzel çözüm satılmayan herşeyin fiyatı düşmek zorunda.
şahsen bende lg tercih etmeyerek almamaya önermemeye çalışıyorum. mesela lg c5 oled yerine philips 810 aynı paneldir philips alınabilir.

İşin garip tarafı fiyat farkına rağmen Türkiye ye gönderilen ürünlerin kalitesiz olması eski Nike Air force 1 imi sneaksup tan almıştım ilk haftadan ayakkabıda aşırı burun ezilmesi koku yıpranma gibi sorunlar oldu babam iş için Amerika ya gittiğinde 1 çift de ona aldırmıştım 1 sene oldu hala taş gibi ayakkabılar yan yana koysam replika orijinal farkı kadar fark var buna rağmen 2 kat civarı fazla ödüyoruz.
Aynı sorunu new balance ayakkabı'da yaşıyorum thh gideceğim. 5 aylık ayakkabı patates oldu.

Geri