4070 Ti Super GamingPro 16GB 2026'da Alınır Mı? 30k.

Bence %100 güç kullanımında 67-68 dereceleri geçmeyen, VRAM ve hotspot olarak 82-83'ü geçmeyen daha iyi soğutması olan bir 4070 Ti Superin şuan alınabilecek fiyatı maximum 31k-32k olmalı. İndirimde vs 35k ya satılan 9070XT ile arasında %8-9 fark var, 9070 ile saf güçte benzer ki şuan fiyatı 29-30 civarlarında, sıfır 4070 Ti S in hakettiği fiyatın da tam olarak bu olması gerekiyor, Nvidia diye daha yüksek fiyat olduğu gerçeği ve ikinci el olduğu için fiyatının düşmesi gerektiği gerçeği ile de hemen hemen yine dediğim fiyatlara geliyor nereden bakılırsa baklısın.

5070 Ti ile MFG yi denedim ama 80 civarı baseline FPS ile 3X de blur efektli gibi oluyor çoğu oyun, o yüzden hiç bir oyunda kullanmıyorum şahsen ama 2X de herhangi bir sorun yaşamadım ve gayet memnunum ki 4000 serisinde de kullanılabiliyor bu. Şahsi bir deneyim olduğunu özellikle vurguluyorum, belki senin için o görüntü problem olmaz bilemem onu. DLSS 5 i de düşünürsen onu kullanamayacaksın, ama en mantıklı alternatif olan 9070 XT de de kullanamayacaksın, 16GB dan daha güşüj VRAM'i olan 5070 gibi herhangi bir model almanın taraftarı değilim kesinlikle. Bir seri eski diye performansı ölü olan 2000-3000 serisi arasındaki fark gibi bir seri değil 4000 serisi ile 5000 serisi, 4070 Ti super 5070 ile 5070 Ti arasında olan 5000 serisinden önce çıkan en güncel kart, sıfır da olsa ikinci el de olsa performans olarak 9070'den ne olursa olsun daha stabil olacağını düşünüyorum.
FG ve MFG konusunda burada akıl verenlerin %90 ı hayatında bir kere bile bu teknolojileri kullanmamış insanlar.

Şuan FG 2X dışında hiç bir FG kullanılabilir seviyede değil hele 6X falan tamamen hayal ürünü. Bırak multiplayer oyunları single oyunlarda bile açılmaz o derece gecikme yapıyor ve görüntüyü bozuyor ama nedense hayatında iki seriyi de eline almamış arkadaşlar sırf MFG yüzünden 5000 serisi övüp 12GB VRAM güzellemesi yapıyorlar, akıl alır gibi değil.

Hele adama 9070-9070XT falan öneriyorlar cidden akıl tutulması...

FG ve MFG konusunda burada akıl verenlerin %90 ı hayatında bir kere bile bu teknolojileri kullanmamış insanlar.

Şuan FG 2X dışında hiç bir FG kullanılabilir seviyede değil hele 6X falan tamamen hayal ürünü. Bırak multiplayer oyunları single oyunlarda bile açılmaz o derece gecikme yapıyor ve görüntüyü bozuyor ama nedense hayatında iki seriyi de eline almamış arkadaşlar sırf MFG yüzünden 5000 serisi övüp 12GB VRAM güzellemesi yapıyorlar, akıl alır gibi değil.

5070’in 12 vram olmasini kimse istemezdi fakat 1. elden kullandaniz nvdia kartlarin amd ye gore daha az vram kullandigini anlarsiniz. 9070 teki 16 ile 5070 teki 12 denkler birde ustune amd ile ugrasamam açıkçasi. Cebinden cikarip 30u bugun vermekle 5070 alip 30 u 6 veya 9 ay boyunca 2-3k vermek bambaska olay ikinci elde herkes bunu atliyor herhalde. Ben olsam cikarip 30 verecegime o zaman zorlayip 40 lara 5070ti bakardim vatan bile 0 ini 44 ten verdi.
Cikilirsa 5070ti cikilmazsa 5070 en mantikli seçenek bu kullanim senaryosunda. Ki 5070’in blackwell mimarisi sayesinde vramler cok daha hizli calistigindan daha az kapasiteye gereksinim duyuyolar

Birşeyden anladığın yok konuşma bari amdnin fg ıda ndivianın fg ıda çok başarılı çalışıyor örneğin gta5 de 80fps den 200fps e çıkartıyor ve baya gerçek hissediliyor fark 4070 ti güncel teknolojileri almayacak imkan varken 5070 veya 9070xt almaj lazım.

Merhaba,
4070ti super kullancısı ve önceden AMD kullanıcısı birisi olarak şu şekilde özetleyeyim.

1) 9070xt kağıt üzerinde yüzde 5 10 önde gibi görünebilir fakat bu parayı veren insan rt veya path tracing açıp oynamak ister. Rt amd kartta açabilirsiniz ama pt açamazsınız.

2) Dlss desteği neredeyse tüm oyunlarda bulunurken fsr desteği o kadar yaygın değildir.

3) Bence en önemlisi DLSS ultra performans modu Preset L görüntü kalitesi olarak mükemmel ve 4k path tracing oynamaya imkan sunuyor bundan ziyade fsr 4 ün balance modunda ki kalite kadarda net bir görüntüye sahip 9070xt balance ile 60 fps aldığını farzet 4070tis ile 90 fps alacaksın en az ve aynı netlikte.

4) Eğer frame gen açacaksan net bir şekilde nvidia frame generation daha iyi ve akıcı. Nvidianın reflex teknolojisi gayet işe yarıyor ve gelişmeye devam ediyor. AMD tarafında reflexe karşılık gelen bir teknoloji yok.

5) Benim tavsiyem AMD den uzak dur teknoloji ve destek konusunda geride, sıfır alacaksanda 5070 al keyfine bak.

Son düzenleme:
Geri