FG ve MFG konusunda burada akıl verenlerin %90 ı hayatında bir kere bile bu teknolojileri kullanmamış insanlar.Bence %100 güç kullanımında 67-68 dereceleri geçmeyen, VRAM ve hotspot olarak 82-83'ü geçmeyen daha iyi soğutması olan bir 4070 Ti Superin şuan alınabilecek fiyatı maximum 31k-32k olmalı. İndirimde vs 35k ya satılan 9070XT ile arasında %8-9 fark var, 9070 ile saf güçte benzer ki şuan fiyatı 29-30 civarlarında, sıfır 4070 Ti S in hakettiği fiyatın da tam olarak bu olması gerekiyor, Nvidia diye daha yüksek fiyat olduğu gerçeği ve ikinci el olduğu için fiyatının düşmesi gerektiği gerçeği ile de hemen hemen yine dediğim fiyatlara geliyor nereden bakılırsa baklısın.
5070 Ti ile MFG yi denedim ama 80 civarı baseline FPS ile 3X de blur efektli gibi oluyor çoğu oyun, o yüzden hiç bir oyunda kullanmıyorum şahsen ama 2X de herhangi bir sorun yaşamadım ve gayet memnunum ki 4000 serisinde de kullanılabiliyor bu. Şahsi bir deneyim olduğunu özellikle vurguluyorum, belki senin için o görüntü problem olmaz bilemem onu. DLSS 5 i de düşünürsen onu kullanamayacaksın, ama en mantıklı alternatif olan 9070 XT de de kullanamayacaksın, 16GB dan daha güşüj VRAM'i olan 5070 gibi herhangi bir model almanın taraftarı değilim kesinlikle. Bir seri eski diye performansı ölü olan 2000-3000 serisi arasındaki fark gibi bir seri değil 4000 serisi ile 5000 serisi, 4070 Ti super 5070 ile 5070 Ti arasında olan 5000 serisinden önce çıkan en güncel kart, sıfır da olsa ikinci el de olsa performans olarak 9070'den ne olursa olsun daha stabil olacağını düşünüyorum.
Şuan FG 2X dışında hiç bir FG kullanılabilir seviyede değil hele 6X falan tamamen hayal ürünü. Bırak multiplayer oyunları single oyunlarda bile açılmaz o derece gecikme yapıyor ve görüntüyü bozuyor ama nedense hayatında iki seriyi de eline almamış arkadaşlar sırf MFG yüzünden 5000 serisi övüp 12GB VRAM güzellemesi yapıyorlar, akıl alır gibi değil.
Hele adama 9070-9070XT falan öneriyorlar cidden akıl tutulması...