16e'nin bataryası günü çok rahat çıkarıyor, yani %80 ile sınırlasan sıkıntı yaşayacağını sanmam ama telefona o kadar para verip sırf 2 yılda %3 daha az pil sağlığı düşsün diye de %20'lik şarjdan feragat etmeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Sadece telefon şarjdayken oyun oynayıp veya kamerayı kullanıp telefonu iyice ısıtma, güç tasarrufunu kritik anlar hariç tercih etme, orijinal adaptör ve kablo tercih et, telefonun gizlilik ayarlarından arka planda durmadan Apple'a veri göndermesi hakkındaki seçenekleri devre dışı bırak. Ben sırf bunları yaparak 1.5 yılda %87'den %76'ya düştüm ki son aylarda hiç özenmeden günlük ortalama 8-10 bazı günler 12 saat ekran süresiyle kullanıyorum. Oha 1.5 yılda %11 mi düştü diyebilirsin ama günün yarısında ekranı açık ve dediklerim haricinde pek de özenilmemiş bir cihaz olduğunu baz alınca aşırı normal. Aynı şekilde kullanıp %80 sınırı koysaydım olacak iki farklılık şunlardı: kendi telefonumun bataryası o kadar iyi olmadığından günümü çıkarmayacaktı, bir de %11 değil de %8-9 düşecekti. Kısacası Ferrari(?) alıp üstünü örtmeye gerek yok, hayırlı olsun.