Gene Takovic
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 1,130
DLSS 4.5 ve MFG ile sırtın yere gelmez merak etme. Ekran kartı amd olanlar düşünsün
DLSS 4.5 ve MFG ile sırtın yere gelmez merak etme. Ekran kartı amd olanlar düşünsün
9070xt ile 2k mı oynuyorsunuz 4k mıBu şahsı engel listesine aldım. " Ekran kartı amd alanlar düşünsün " demiş. Kendisine az biraz akıl diliyorum gerçekten...Ben o beğenmedikleri 9070 XT'yi 32.000 TL'ye, bir de üstüne 14.500 TL'ye 7800X3D satın almıştım aynı gün. Yani toplamda 46.500 TL para yapıyor. 6 ay oldu alalı. Hem cebimi düşündüm hem de stratejik davrandım...
Sabahtan akşama kadar nvidia övmek bir çeşit ritüel gibi olmuş insanlarda...Mantıklı konuşacağı yerde boş boş yazmış anca...Aynen bu kafa ile devam...Demek ki Gamers Nexus gibi Hardware Unboxed gibi kanallar boşa inceleme yapıyor...Kısa yoldan herkese " nvidia alın geçin " demeleri lazımdı aynı bu arkadaşlar gibi...
Donanımın, stabilitenin anlamını bilmeyen ama cebindeki parası ile her şeyin en iyisine sahip olup " Nvidia daha iyi yeaaaa " diye konuşan insanlara ne zerre kadar saygı duyuyorum ne de yorumlarına itibar ediyorum...Bastım engeli geçtim, herkese iyi forumlar![]()
he 2k imiş gördüm şimdiBu şahsı engel listesine aldım. " Ekran kartı amd alanlar düşünsün " demiş. Kendisine az biraz akıl diliyorum gerçekten...Ben o beğenmedikleri 9070 XT'yi 32.000 TL'ye, bir de üstüne 14.500 TL'ye 7800X3D satın almıştım aynı gün. Yani toplamda 46.500 TL para yapıyor. 6 ay oldu alalı. Hem cebimi düşündüm hem de stratejik davrandım...
Sabahtan akşama kadar nvidia övmek bir çeşit ritüel gibi olmuş insanlarda...Mantıklı konuşacağı yerde boş boş yazmış anca...Aynen bu kafa ile devam...Demek ki Gamers Nexus gibi Hardware Unboxed gibi kanallar boşa inceleme yapıyor...Kısa yoldan herkese " nvidia alın geçin " demeleri lazımdı aynı bu arkadaşlar gibi...
Donanımın, stabilitenin anlamını bilmeyen ama cebindeki parası ile her şeyin en iyisine sahip olup " Nvidia daha iyi yeaaaa " diye konuşan insanlara ne zerre kadar saygı duyuyorum ne de yorumlarına itibar ediyorum...Bastım engeli geçtim, herkese iyi forumlar![]()
9070xt ile 2k mı oynuyorsunuz 4k mı
Ben geçen seneye kadar amd kullanan biriyim. Hala gelmiş siz nvidia kullananlar diyorsun. 9070xt saf kas gücü olarak 5070Ti kartından önde olabilir. Ama devir yapay zeka devri. Oyunlardaki multi frame ve dlss teknolojileri (Hikaye modlu oyunlar) çok iş yapıyor ve Vram kullanımını azaltıyor.Kim kan ağlıyor ? 9070 XT dediğin kartı sen 1050ti ile karıştırıyorsun herhalde...Siz nvidia tayfası ne yaşıyorsunuz gerçekten ben anlamıyorum...
Hocam 5070ti>9070xt>5070Monitörüm 2K ama VSR ile 4K'da oynadığım oluyor. Misal Space Marine 2'yi 4K'da FSR + FG ile ortalama 130-140 fps alıyorum. Oyununa göre değişiyor. 4K için Frame Generation ile ufak tefek optimize ayar yaparak 100 FPS üzeri alırsınız. Tabii oynadığınız oyunun ne kadar optimize edildiği de önemli burada.
saf güç olarak 5070ti ve 9070xt arasında % olarak ne kadar fark varHocam 5070ti>9070xt>5070
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Kesinlike nvidia fanı değilim. Hatta öyle olanlara sinir olurum. İkisinde eşit seviyorum. Ancak 9070 xt almak 5070 den daha mantıklı, 5070ti da 9070xtden daha mantıklı geliyor alınması bana.
%5 falan çok önemli bir farkları yok saf güçte, Nvidia başka konularda öne çıkıyor.saf güç olarak 5070ti ve 9070xt arasında % olarak ne kadar fark var
%5 falan çok önemli bir farkları yok saf güçte, Nvidia başka konularda öne çı
bu frame gen bozuk diyolardı sanki (bu konuları tam bilmiyorum kusura bakmayın) düzeldimi o 4x de çamurlaşma oluyor diye bişeyler duymustum işte görüntü bozuluyor falan onun olayı ne gerçek mi%5 falan çok önemli bir farkları yok saf güçte, Nvidia başka konularda öne çıkıyor.
bu frame gen bozuk diyolardı sanki (bu konuları tam bilmiyorum kusura bakmayın) düzeldimi o 4x de çamurlaşma oluyor diye bişeyler duymustum işte görüntü bozuluyor falan onun olayı ne gerçek mi
Hocam 5070ti>9070xt>5070
Kesinlike nvidia fanı değilim. Hatta öyle olanlara sinir olurum. İkisinde eşit seviyorum. Ancak 9070 xt almak 5070 den daha mantıklı, 5070ti da 9070xtden daha mantıklı geliyor alınması bana.
![]()
YouTube
Sevdiğiniz videoların ve müziklerin keyfini çıkarın, orijinal içerik yükleyin ve tümünü YouTube'da arkadaşlarınızla, ailenizle ve dünyayla paylaşın.www.youtube.com
Geçen sene temmuz da vatandan 9070XT Aorus aldım yaklaşık 6 ay kullandım, 2-3 aydır da 4080 kullanıyorum. 9070XT kullandığım süre zarfında çok memnun kalmıştım, herhangi bir yazılım sorunuyla vs. karşılaşmadım ama 4080 e geçtiğim andan itibaren anladım ki 9070XT ''teknolojik'' olarak bomboş bir kartmış.Saf kas gücünde 9070 XT ile 5070 Ti eşit ama tabii DLSS 4.5 avantajı var, Oyunda Ray Tracing açınca Nvidia kartlar daha önde. Fakat şunu bilmeniz lazım buna AMD dahil; Frame Generation dediğimiz şey bir ilüzyondan ibaret. Hani DLSS bir tarafa ama 4X ya da 6X FG açmak evet FPS'i körüklüyor ama bu ne kadar stabil oyununa göre konuşmak lazım.
Misal ben 9070 XT ile Dying Light: The Beast'te Frame Generation açtığımda farenin tepkileri birebir olmuyor gibi hissetmiştim sonra kapattım. Fakat Space Marine 2'de oyunu 4K'da oynarken FSR Quality ile beraber FG açınca o input lag'ı hissetmedim. Hikayeli oyunlarda bu çok dert olmayacaktır ama rekabetçi oyunlarda özellikle Battlefield 6 gibi güncel oyunlarda input lag yani girdi gecikmesi hissedilir. Hani rakibiniz ile karşı karşıya gelirsiniz siz ateş edersiniz ona ama o sizi çoktan öldürüp yoluna devam ediyor olur. Bunun sahip olduğunuz internetin gecikmesi ile de ilgisi var tabii ama siz bir de üzerine 4X FG açarsanız işler daha da kötü olabilir.
Frame Generation'ın sebep olduğu o input lag mevzusunu bir nebze Nvidia Reflex ile çözebilirsiniz ama sizin bunu kendiniz tecrübe etmeniz lazım. Biz ne kadar burada anlatsakta sizin kendi edineceğiniz tecrübe gibi olmaz.
DLSS'i açtığı anda 5070 Ti zaten 9070 XT'den net daha iyi oluyor. AMD her ne kadar FSR 4 ile eskiye nazaran daha iyi olsa da daha henüz bir DLSS kadar iyi değil. Fakat 6 ay önce benim 9070 XT alma sebebim tamamen fiyatıydı. 32bin liraya Vatan'dan almıştım. Zaten cebimde 35bin küsür lira param vardı, istesem de 5070 ti alamazdım...
Ben bunu anlatıyorum AMD fanboyu diyorlar. Halbuki benim anlatmaya çalıştığım şeyler çok farklıydı ama her neyse![]()
Hocam saf güç takıntısını bırakın. Tam hatırlamıyorum ama 9070xt saf güç olarak heralde ikisindende iyi. Ama bütçeniz kısıtlı değilse 5070ti yerine 9070xt almak saçma. Çünkü neredeyse saf güçte amd önde olsa da 5070ti oyunlarda daha güçlü. (saf güçte 5070ti daha güçlü de olabilir, hiç millete saf güce bakıp önermediğimden ram hatırlamıyorum. Saf güçte 5070ti daha iyiyse özür diliyorum. Hatırladığımı yazdım.) Ayrıca fsr 4 - 4, 1 de amd kendini çok düzeltmiş olsa da hala bir dlss seviyesi değil. O yüzden bu sıralamayı yaptım. Kişisel düşüncelerim bunlar. Beğenmeyen olabilir. Saygı duyarım.saf güç olarak 5070ti ve 9070xt arasında % olarak ne kadar fark var
Çok bilgilendirici olmuş hocam. Ben konu sahibi yerine teşekkür ederim. Deneyimlerinizi bizimle paylaştığınız için. Kısaca bu söylemden kendi çıkarımım şu : paran varsa al nvidia yı < 5070ti, o kadar fark verecek bütçen yoksa 9070xt. Ama asıl soru şu : 5070 kas gücü olarak 9070 xt den düşün olsada yapay zeka destekleriyle almaya değer mi? Yoksa 5070 yerine 9070xt mi tercih edilmeli? Siz hangisini tercih ederdiniz?Geçen sene temmuz da vatandan 9070XT Aorus aldım yaklaşık 6 ay kullandım, 2-3 aydır da 4080 kullanıyorum. 9070XT kullandığım süre zarfında çok memnun kalmıştım, herhangi bir yazılım sorunuyla vs. karşılaşmadım ama 4080 e geçtiğim andan itibaren anladım ki 9070XT ''teknolojik'' olarak bomboş bir kartmış.
En basitinden DLSS 4.5 bile başına Nvidia tercih etmek için bir sebep. FSR 4 de güzel fakat hem her oyunda yok hem de kalite nin altına düştüğün an görüntü bariz şekilde bozuluyor ama DLSS 4.5 de performans hatta ultra performans bile muazzam çalışıyor.
Ben geçen DLSS artık bazı oyunlarda native den bile daha iyi görüntü veriyor dediğimde arkadaşın biri ağlayıp zırlamıştı, nasıl native den daha iyi görüntü verir falan diye ama bunu sadece ben söylemiyorum dünyadaki önde gelen teknoloji kanalları da söylüyor hatta techpowerup ın bununla ilgili binlerce oyuncunun katıldığı blind testing show diye bir araştırması bile var. Bu araştırmada insanlara DLSS, native yada FSR hiç bir bilgi verilmeden hangi görüntünün daha iyi olduğu soruluyor ve çıkan sonuçlar ezici şekilde DLSS in daha iyi görüntü sunduğu şeklinde.
![]()
Blind Testing Shows Gamers Prefer NVIDIA DLSS 4.5 Over Native Resolution Rendering and AMD FSR 4
ComputerBase conducted a massive online blind test, allowing thousands of gamers to vote on their preferred game video output. The options included NVIDIA's latest Deep Learning Super Sampling 4.5, AMD's FSR Upscaling AI with FSR 4 on Radeon RX 9000 series GPUs, and native resolution rendering...www.techpowerup.com
Bir diğer mevzu da FG. Nvidia nın FG ı ile AMD nin FG ı maalesef bir değil. Şuan özellikle 2x FG multiplayer oyunlarda bile rahatlıkla açılabilecek kadar iyi durumda. FPS i uçuruyor ve gecikmeyi de aşırı düşük tutuyor bizzat BF6 da deneyimledim muazzam çalışıyor.
Velhasıl artık salt güce bakarak kart seçme devri kapandı. 5070 Ti ve 9070XT neredeyse aynı güçteler ama işin içine DLSS 4.5 ve FG girince rakip olmaktan çıkıyorlar, 5070 Ti çok çok öne geçiyor. Benzer kalitede teknolojiler AMD tarafında da olmadığı için ''ama AMD de de FG var'' gibi söylemler bana komik geliyor. Nvidia nın FG ı BF6 da açıp +50-60 fps elde edebiliyorsun ve gecikmeyi anlamıyorsun bile, AMD nin FG ı BF6 da açınca ise oyun oynanabilir olmaktan çıkıyor işte bu açıdan bakmak lazım.
FSR 4 kalite açtın 80 fps oyun 100 fps oldu eyvallah güzel, görüntü de güzel. DLSS 4.5 performans açtın 80 fps bir anda 130 fps oldu. Neden bu açıdan bakılmıyor? DLSS 4.5 in performansı şuan FSR 4 ün kalitesinden bile daha iyi durumda.