🔥İndirim NZXT 1000W C1000 White PCIe 5.0 ATX 3.1 Güç Kaynağı - 8.699TL

A-GS modellerinde coil whine'a aşırı rastlanıyor. Ayrıca C1000 daha iyi bir güç kaynağı. MSI'da güç kaynağı üretmiyor.

Post automatically merged:

İkiside pişman etmeyecektir.
CW şans işi. C1000 coil whine yaz bir sürü konu çıkıyor. Ayrıca MSI üretmiyor doğru ama Nzxt üretiyor, Asus da üretiyor, Corsair de üretiyor haklısın. "Yapıyor" kısmını üretiyor olarak algılaman da baya komik dostum. Sonuçta bu firmalar platformu ürettirip birebir aynı şekilde piyasaya sürmüyor üzerinde farklı oynamalar, değişiklikler yapıyorlar. Senin dediğin gibi olsaydı hayatında hiç PSU üretmemiş Corsair dünyanın en iyi PSU larından birini piyasaya süremezdi. Aynı platformu kullanan başka markalar da var ama Corsair in PSU her anlamda daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor demek ki platformu üretmesen de ürettirdiğin platformu ufak dokunuşlarla daha iyi hale getirebiliyormuşsun...

C1000 de hiç bir markada olmayan ffp ve tvs diyotta var alla allaaa bak sen şu işe Nzxt PSU üretir olmuş :) hiç bir markada yok ama Nzxt cwt ye rica etmiş aga bizim platformlara koy demiş öyle mi? yoksa kendi mi sonradan koymuş?

Neyse uzman PSU master arkadaş sen daha iyi bilirsin.

CW şans işi. C1000 coil whine yaz bir sürü konu çıkıyor. Ayrıca MSI üretmiyor doğru ama Nzxt üretiyor, Asus da üretiyor, Corsair de üretiyor haklısın. "Yapıyor" kısmını üretiyor olarak algılaman da baya komik dostum. Sonuçta bu firmalar platformu ürettirip birebir aynı şekilde piyasaya sürmüyor üzerinde farklı oynamalar, değişiklikler yapıyorlar. Senin dediğin gibi olsaydı hayatında hiç PSU üretmemiş Corsair dünyanın en iyi PSU larından birini piyasaya süremezdi. Aynı platformu kullanan başka markalar da var ama Corsair in PSU her anlamda daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor demek ki platformu üretmesen de ürettirdiğin platformu ufak dokunuşlarla daha iyi hale getirebiliyormuşsun...

C1000 de hiç bir markada olmayan ffp ve tvs diyotta var alla allaaa bak sen şu işe Nzxt PSU üretir olmuş :) hiç bir markada yok ama Nzxt cwt ye rica etmiş aga bizim platformlara koy demiş öyle mi? yoksa kendi mi sonradan koymuş?

Neyse uzman PSU master arkadaş sen daha iyi bilirsin.
Üretiyor dediğinizde onu dediğinizi ben nereden bilebilirim değil mi? Fakat bu yinede dediğinizi öne çıkarmıyor. C1000 hala A1000GS'den daha iyi bir güç kaynağı her halukarda. Regülasyon, Transient response, Ripple, Hold_UP (segmentinde en üst sıralarda), ses performansında daha üstün. Sıfır desibelde üstün bu arada, yanlış anlaşılmasın. Ortalamaya bakılırsa A1000GS biraz daha sessiz çıkıyor.

Markada olmayan değil. FFP koruması ve TVS diyot çoğu güç kaynağında bulunmuyor. Hiçbir markada yok gibi bir söylemde bulunmadım. NZXT derken güç kaynağı üretiyor demişim gibi bir şey anladıysanız, bu sizin anlama şekliniz. Brn orada öyle bir şey demedim. Ki zaten bunların hiçbir önemi yok. İki modelinde kullandıği platform ve bileşenler belli. MSI'mış, NZXT'miş bir önemi yok. Güç ksynakları zayen model bazlı bakılır neredeyse her zaman, marka değil. Markanın tek yararı satış sonrası garanti desteği.

Ve evet, bende markanın güç kaynağı üzetinde etkisi olduğunu biliyorum fakat dediğim gibi bana göre bir önemi yok. Çünkü o marka her güç kaynağını aynı kalitede yapmıyor. Bu sebeple model önemli, marka değil.

Örnek vereyim: MSI'a çok sessiz güç kaynakları üretiyor demiştiniz ama kendi segmentinde ses performansı bayağı kötü olan A750GL ve A850GL var örneğin. Bu yüzden genelleme yapılamaz. Ki bu arada MSI güç kaynağı sektöründe çok yeni bir marka zaten. İlk çıkardıkları A-GF sorunluydu mesela. Power_OK yanlış ayarlıydı. Tabii sonradan düzeltilmiştir orası ayrı. Platimax'a dediğinize istinaden de şunları diyeyim:

ENERMAX Corsair'den bile eski bir marka hatta 2000'li yıllarda Seasonic ile eşdeğer güç kaynağı üretimi yapıyorlardı. Tabii sonradan sektörü yakalayamadılar ve 2014'de fabrikaları kapattılar. Bu tabloya göre ENERMAX güç kaynağı üretiminde çok daha bilgili ve köklü bir marka oluyor. MSI ise yanında yeni doğmuş bebek gibi kalıyor. Peki ENERMAX'ın tüm modelleri muhteşem mi? Hayır değil. Hatta Platimax'da da 5VSB kanalındaki OCP yanlış ayarlı örneğin. Geç giriyor, o sürede de ripple değerleri uçup ATX sınırlarını aşıyor.

Neyse, çoğu markanın üst düzey modellerinde FFP ve TVS diyot yok dediğim gibi. En basit örnek A1000GS. ( TVS diyottan emin değilim. Belki olabilir.)

Burada yazıyor.

Ve ben NZXT PSU üretiyor demedim zaten bakarsanız. İki modelide CWT üretiyor zaten. A-GS normal şartlarda biraz daha gelişmiş bir platform. Yarı dijital olduğundan dolayı ama performansa net bir etkisi olmadığı ve bilgisayardan kontrol edilemediği için pek bir önemi yok. MEG serisi o konuda iyi. Bilgisayardan kontrol edilebiliyor.

Bu arada ben uzman falan değilim...

Ayrıca Evet coil whine şans işi fakat A-GS'de bunun oranı daha fazla öbür modellere nazaran. Bunu ben değil, kullanıcılar diyor. Daha geçenlerde aldırdığım 5 kişinin 4'ünde coil whine çıkabilir mi sizce? Çıktı. Aynı sıkıntı NZXT C1200 2023'de de olmuştu. Neredeyse tüm üniteler coil whine içeriyordu. Yani bazen coil whine şans işi değil. CWT'nin üretim sürecinde bir şeyler oluyor heralde bilmiyorum.

2024 C1000 modelinde çok Coil whine'a rastlayanı görmedim. Tek tük. Aldırdığım kişilerdende çıkmadı çok.

Son düzenleme:
Aynı fiyata 1200W atx3.0 versiyonu daha mı mantıklı olur sizce ?

2023 versiyonu sorunlu. Ünitelerin %90'nında coil whine çıkmasına ek olarak aylar içinde ünite ölebiliyor. Önereceğim bir model değil. 1200W istiyorsanız Platimax alın.

Aynı fiyata 1200W atx3.0 versiyonu daha mı mantıklı olur sizce ?

Atx 3.0 versiyonu kötü sınıflandırılmış tier listte. Sebebi de yazıyordu da bakamadım. Konudaki PSU çok çok iyi, 200 wattı arayacağın bir senaryo olmaz zaten tabi 6090 800 watt çıkmaz ise :D

• Beğen
Reaksiyonlar: Jaze
Atx 3.0 versiyonu kötü sınıflandırılmış tier listte. Sebebi de yazıyordu da bakamadım. Konudaki PSU çok çok iyi, 200 wattı arayacağın bir senaryo olmaz zaten tabi 6090 800 watt çıkmaz ise :D
Çıkarabilirlerse tabi

Beyaz renk seçenekleri daha az ve daha pahalı olduğundan kendi aralarında değerlendirmeyi ben daha mantıklı buluyorum yoksa tüm psulara bakınca daha mantıklı ürünler bulunabilir

2023 versiyonu sorunlu. Ünitelerin %90'nında coil whine çıkmasına ek olarak aylar içinde ünite ölebiliyor. Önereceğim bir model değil. 1200W istiyorsanız Platimax alın.
Platimaxta arkada D.F. switch diye küçük bir tuş var tam olarak ne işe yarıyor

Platimaxta arkada D.F. switch diye küçük bir tuş var tam olarak ne işe yarıyor
Onun fanı saat yönünde full güçte çevirttiriyor olması lazım. Fanın üzerindeki tozu atıyor yani. Normalde D.F.X serisinde bunu her açılışta(heralde, kullanmadığımdan bilmiyorum) yapıyordu, D.F.'de buton eklemişler.

Son düzenleme:
Onun fanı saat yönünde full güçte çevirttiriyor olması lazım. Fanın üzerindeki tozu atıyor yani. Normalde bunu her açılışta(heralde, kullanmadığımdan bilmiyırum) yapıyordu D.F.X serisinde, D.F.'de buton eklemişler.
İyi bişeymi

Onun fanı saat yönünde full güçte çevirttiriyor olması lazım. Fanın üzerindeki tozu atıyor yani. Normalde D.F.X serisinde bunu her açılışta(heralde, kullanmadığımdan bilmiyırum) yapıyordu, D.F.'de buton eklemişler.
1350w modelinde sistem her açılışta ve sistem %40 yüke bindiğinde açıyordu ve özellikle geceleri çok rahatsız ediyordu bu dust free teknolojisi, platimaxlara açma kapama getirdikleri iyi olmuş.

Beyaz renkli çok iyi bi model ihtiyacı olan baksın.

Aldım teşekkürler

Beyaz renkli çok iyi bi model ihtiyacı olan baksın.

Bunun 1200w olanıda piyasaya göre iyi fiyatta sinerjide bilginiz olsun ben 1000w tercih ettim

Geri