Ben de öyle biliyorumi9 14900 'lar kronik değil miydi?
Ultra verselerdi kaçmaz sistemdi...i9 14900 'lar kronik değil miydi?
13 14. nesil hepsinde var bu anakart güncellemesi yapıldığı sürece sorun yoki9-14900 işlemcilerde Intel'in de kabul ettiği, mikro kod hatası kaynaklı Vmin Shift Instability (Voltaj Kayması Kararsızlığı) problemi vardı.
13. Ve 14. Nesil i5 ve üstü tüm cpu ailesi kronik problemli ve hala bu işlemcileri güzelleyenler var. Mimari limiti bu kadar zorlanınca olacağı buydu. Üstelik güç tüketimi çok yüksek.i9 14900 'lar kronik değil miydi?
Bu bilgi hatalı. Üste yazdığım gibi sadece i7K ve i9K serisi türevleri işlemcilerin, anakart bioslarındaki güç limitleri kaynaklı stabilite problemleri oldu. Güncellemeler sonrası sorun kalmadı.13. Ve 14. Nesil i5 ve üstü tüm cpu ailesi kronik problemli ve hala bu işlemcileri güzelleyenler var. Mimari limiti bu kadar zorlanınca olacağı buydu. Üstelik güç tüketimi çok yüksek.
Bu bilgide yanlış hocam intel kabul etti işlemciler de sorun olduğunu garanti sürelerini uzatıp bios güncellemeleri çıkardılar degrading olmasın diye o zaman işlemcileri zorlayanlar degrading yaşadılar. Ama microcode güncellemeleri ile sorun yok şuanBu bilgi hatalı. Üste yazdığım gibi sadece i7K ve i9K serisi türevleri işlemcilerin, anakart bioslarındaki güç limitleri kaynaklı stabilite problemleri oldu. Güncellemeler sonrası sorun kalmadı.
Ben de bunu söylüyorum zaten…Bu bilgide yanlış hocam intel kabul etti işlemciler de sorun olduğunu garanti sürelerini uzatıp bios güncellemeleri çıkardılar degrading olmasın diye o zaman işlemcileri zorlayanlar degrading yaşadılar. Ama microcode güncellemeleri ile sorun yok şuan