PXN V10 Ultra İncelemesi ve Deneyimlerim

Clyde

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
815
Selamlar, iyi forumlar.

@Advocate'nin önerisi, arkadaşlarımla uzun araştırmalar sonucu PXN V10 Ultra satın aldım. VD4 tam yuvarlak direksiyona ve daha farklı bir motora sahip olduğu için onu tercih etmek istiyordum fakat şu anlık bütçem V10 Ultra'ya elverdi. 1 haftadır benimle birlikte ve günlük olarak kullanıyorum. Gelelim + ve - durumları ile incelemesi.

Gelelim incelemeye,

Direksiyon Bir tık küçük geldi benim için. 3.2Nm torktan kaynaklı çok fazla kayıp olmaması için direksiyon biraz küçük tutulmuş. Bir de tam yuvarlak değil daha sportif, alt tarafı düz bir direksiyon karşılıyor bizi. Hissiyatı ve kalitesi benim için güzel geldi. Tuşların yapısı biraz Xbox kolunu andırıyor. Kalitesine bakarsak dandik diyemem ama çok kaliteli de diyemem. Xbox 9. Nesil tuşlarından daha tok bir hissiyatı var yeterli diyebilirim.

Direksiyon

Montajı basit. Masanızda demir gibi çıkıntı olmaması lazım. Montajını yaparsınız ama çok sağlıklı olmaz. Kelepçe benzeri bir sabitleme parçası ile geliyor. Burada - verebilirim. Fiyat için biraz kısmışlar, VD serisinde ki masa sabitleme aparatı olsa tadından yenmezdi. Direksiyonu takmak için direksiyon motorunun içerisinde bir adet boşluk bulunuyor. Direksiyon simidinde de aynı şekilde bir adet çıkıntı mevcut. Lego misali birbirine geçirip takmanız gerek yoksa zaten takamazsınız. Direksiyonu taktıktan sonra direksiyon motoru ve direksiyon arasında kalan plastik aksamı çevirip sıkmanız gerek. En son da kilitleyerek işlemi bitirebilirsiniz. Direksiyon motorunun arka tarafında ki kablolama kısmı da oldukça kolay ve anlaşılabilir. Herhangi bir talimata bakmadan kurulumunu yapabilirsiniz.

Direksiyon motoru - Direksiyon - Kilit

F1 Vitesleri çok hoşuma gitti sesi ve hissiyatı, basması güzel. Zorlasanız da kırılmaz gibi duruyor. Alt tarafında 2 tane pedal görevi gören kollarımız var. Farklı atmalar yapabiliyorsunuz. Uygulama içerisinden isterseniz pedal şeklinde, isterseniz tuş şeklinde ayarlayabiliyorsunuz. Ben sinyal olarak kullanıyorum.

F1 Vitesler

Pedallar çok kaliteli. Tek eksisi sportif olduğu için çok dik. Frenin ortasına doğru, biraz daha altına bastığınızda pedalın tamamına basamıyorsunuz. Ben yere koydum, dimdik durduğu için en üstünden basmam gerekiyor. Bir stant almanız ya da sabitlemeniz gerek yoksa kayıyor. Ben bir şekilde alıştım kaydırmadan kullanabiliyorum ama kutu içerisinden çıkan sertleştirme kitini daha takmadım. Onu takarsam uçar gider gibi duruyor. Ek olarak ilk 2 gün çok fazla oynadım. Genel olarak evdeyim, bacaklarım ve kol-göğüs kısımlarım hamlamış sabah uyandığımda bir ağrı ile uyandım. Pedallar ağır arkadaşlar bir yorum görmüştüm G29'un pedallarından bile yumuşak diye alakası yok. Belki kullandıkça yumuşayabilir ama ilk aldığınızda pedallar baya bir sert geliyor. Sanki izlediğim videoların birinde pedalları söküp açısını ayarlayabiliyordunuz ama tam hatırlamıyorum. Bir ara deneyeceğim tekrardan bir bakacağım onun için.

Pedallar - Pedal Mekanizması

Uygulaması benim için gayet güzel geldi. Karışık değil, anlaşılır fakat biraz daha kaliteli olabilirdi diyorum. Uygulama içerisinde oyunlar için hazır ayarlar mevcut. Direkt olarak onları da kullanabiliyorsunuz. VD serisine göre biraz daha az özellik mevcut. Direksiyon kutusu için baktığımda 4 veya 6 tane ayar eksik. Oyunları direkt olarak başlatabileceğiniz bir bölüm mevcut. Oyunları tanıyabiliyor, bu sayede daha öncesinde seçmiş olduğunuz ayarları direkt olarak oyunu açtığınızda sizi uğraştırmadan ayarları uyguluyor bu hoşuma gitti. Telefonunuz ya da tabletinizi kadran olarak kullanabiliyorsunuz. Her oyun desteklemiyor ama aralarında destekleyen oyunlarda mevcut.

Uygulama İçeriği, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Detaylı olarak ayar yapmadım oyunlara yavaş yavaş bakıyorum. Kutu açılışı ve inceleme yaptığım bir video çektim aşağıdan daha detaylı incelememe ulaşabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ayarları tam oturtabilirsem daha detaylı ayar videosu da yapacağım.

Video:

Not: Fotoğraf ekleyemiyorum anlamadığım bir sebepten dolayı. Sorun çözülürse fotoğraf ekleyeceğim. Şimdilik bu şekilde paylaşıyorum.

Son düzenleme:
Harika inceleme hocam. Elinize saglik. Guzel gunlerde kullanmaniz dilegiyle. Artik V10 Pro/Ultra incelemesi isteyenlere sizin videonuzu paylasiriz.

Harika inceleme hocam. Elinize saglik. Guzel gunlerde kullanmaniz dilegiyle. Artik V10 Pro/Ultra incelemesi isteyenlere sizin videonuzu paylasiriz.
Çok teşekkür ederim. Çocukluk hayalimdi bir 15 sene sonra da olsa gerçekleştirebildim :widepeepo: Darısı diğer isteyenlere olsun.

V10 Ultra/Pro tarafında böyle bir incelemeye ihtiyaç vardı teşekkürler hocam 😍 Ben her model için yardımcı olmaya çalışıyordum ama VD6 kullandığım için Pro ve Ultra'yla ayarları bir tık farklı olduğundan bazı konularda yardımcı olamıyordum. V10 tarafı size emanet artık 😂😂

V10 Ultra/Pro tarafında böyle bir incelemeye ihtiyaç vardı teşekkürler hocam 😍 Ben her model için yardımcı olmaya çalışıyordum ama VD6 kullandığım için Pro ve Ultra'yla ayarları bir tık farklı olduğundan bazı konularda yardımcı olamıyordum. V10 tarafı size emanet artık 😂😂
Bu görevi VD6 hazretlerinden devraldım. Komuta bende komtanım :widepeepo:

@Emir Aydın hocam var mı böyle bir yetki?
Sanırım G29 kullanmayanlardan alıyorlar(!)
Şaka Maka açıklama yapmışlardı bir sorundan dolayı şuan fotoğraf atma kapalı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam harika inceleme resim yok diye bahane bulmayıp 2 saat hizliresim yüklemeniz benim için ayrı bir artı artık Direksiyon konusunun başkan yardımcısısınız herhalde 😃(başkan belli zaten @Advocate bu adam oyunu kuran adam)

Sanırım G29 kullanmayanlardan alıyorlar(!)
Şaka Maka açıklama yapmışlardı bir sorundan dolayı şuan fotoğraf atma kapalı.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam harika inceleme resim yok diye bahane bulmayıp 2 saat hizliresim yüklemeniz benim için ayrı bir artı artık Direksiyon konusunun başkan yardımcısısınız herhalde 😃(başkan belli zaten @Advocate bu adam oyunu kuran adam)
Görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz :kekw: :kekw::kekw:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,914
Üyeler
191,181
Son üye
LynxKN
Geri