Oyunlarda % kaç kullanım oldu da 79 dereceyi gördü.Oyunlarda kaç görmeli cs2 wicher3 steam pubg gibi oyunlarda kaç görmeli max ve boştayken pc kaç görmeli bi baktımda boşta 40-45 47 falan oluyor ara sıra uzun saatler oyun yükleyip bi cs2 giriyim dedim max 79 gördüm
80 altı normal 80-90 arası da zararsız ama pek iyi sıcaklık değil, 90-100 arası pek önermem 100 üstü tehlikeli.Oyunlarda kaç görmeli cs2 wicher3 steam pubg gibi oyunlarda kaç görmeli max ve boştayken pc kaç görmeli bi baktımda boşta 40-45 47 falan oluyor ara sıra uzun saatler oyun yükleyip bi cs2 giriyim dedim max 79 gördüm
öyle bir yazmışsınız ki gören de bir şey biliyorsunuz sanacak. Burada birsürü faktör var adam soğutucusunu yazmamış kullandığı termal macunu bilmiyoruz. Anakartını bilmediğimiz için vrm kapasitesi ne bilmiyoruz Kaliteli bir anakartı varsa soğutması ve güç beslemesi daha sağlıklı olacaktır böylece daha az ısınır ve yuüksek clock değerlerinde sorunusuz çalışır ısınsa dahi. Kullandığı kasa ne bilmiyoruz. O yüzden genel geçer yorum yapmak saçma olur. Giriş seviye bir macun kullansa mx4 gibi 79 dereceler gayet normal tahminimce sıvı soğutması vardır. Bu işlemci zaten çok güçlü olduğu için ısınması normal. 95 derece termal sınırısı var. Üzerine çıkamaz işlemci kendi clock değerini düşürür onun yerine. Bir de base halinde mi kullanıyor oc lu mu onu da bilmiyoruz. Konuyu açan kişi de sırf almış işlemciyi yani insan hiç mi araştırmaz. Gereksiz abartı işlemci 9850x3d. Overkill çoğu oyun için 9800x3d de olsa neredeyse aynı fps alacak.80 altı normal 80-90 arası da zararsız ama pek iyi sıcaklık değil, 90-100 arası pek önermem 100 üstü tehlikeli.
öyle bir yazmışsınız ki gören de bir şey biliyorsunuz sanacak. Burada birsürü faktör var adam soğutucusunu yazmamış kullandığı termal macunu bilmiyoruz. Anakartını bilmediğimiz için vrm kapasitesi ne bilmiyoruz Kaliteli bir anakartı varsa soğutması ve güç beslemesi daha sağlıklı olacaktır böylece daha az ısınır ve yuüksek clock değerlerinde sorunusuz çalışır ısınsa dahi. Kullandığı kasa ne bilmiyoruz. O yüzden genel geçer yorum yapmak saçma olur. Giriş seviye bir macun kullansa mx4 gibi 79 dereceler gayet normal tahminimce sıvı soğutması vardır. Bu işlemci zaten çok güçlü olduğu için ısınması normal. 95 derece termal sınırısı var. Üzerine çıkamaz işlemci kendi clock değerini düşürür onun yerine. Bir de base halinde mi kullanıyor oc lu mu onu da bilmiyoruz. Konuyu açan kişi de sırf almış işlemciyi yani insan hiç mi araştırmaz. Gereksiz abartı işlemci 9850x3d. Overkill çoğu oyun için 9800x3d de olsa neredeyse aynı fps alacak.
Demem o ki 79 derece gayet normal değer sıkıntı yok bence. Kendim de 9700x kullanıyorum +200mhz verdim pbo ile -40mV da undervolt yaptım 79-80 derecelerde kullanıyorum hava soğutma ile.
Çok yanlış bir bilgi vermişsin amd işlemciler 75 derecede clock düşürmüyor hatta 90 derece de bile düşürmüyor. 95+ ta artık throtle yiyip düşürmeye başlıyor.Amd işlemciler 75 derece ve sonrasından itibaren clock düşürmeye başlar.
80-90 normal diyenler olmuş. Yapmayın etmeyin termal sınırı 95 diye adam 80-90 larda güle oynaya kullanmaya mı çalışsın?
Bu havalarda,
-Optimize sağlam bir curve optimizer
-ortalama bir termal macun
-macunun iyi uygulanması kaydıyla
-İyi bir soğutucu 240mm sıvı soğutma veya çift bloklu kule tipi
-kasa hava akışı iyi olmak kaydıyla
Ben 70 derece diyorum. Bu kombinasyonda herhangi bir oyunda (belki battlefield bi ihtimal) 75 dereceyi görüyorsa anormallik vardır bence.
Benim 5800x3d bile şu havalarda halen 65 e bile selam vermedi daha oynadığım oyunlarda
Çok yanlış bir bilgi vermişsin amd işlemciler 75 derecede clock düşürmüyor hatta 90 derece de bile düşürmüyor. 95+ ta artık throtle yiyip düşürmeye başlıyor.
Çok yanlış bir bilgi vermişsin amd işlemciler 75 derecede clock düşürmüyor hatta 90 derece de bile düşürmüyor. 95+ ta artık throtle yiyip düşürmeye başlıyor.