9950x3d2 ne kadar fark atar sizce

loewry

80+ Gold
Reaksiyon skoru
1,363
192mb l3 önbellek ile geliyormuş. Sizce ne kadar fark atar özellikle fps oyunlarında? Aktif 9800x3d kullanıcısıyım zaten ilgi alanım değil ama merak ettim ne kadar fark atacak?

fiyat farkına değecek bir fark atamayacağı kesin 9950x3d bile 33K . 9950x3d2 nin 40-45K altında olma ihtimali yok.

fiyat farkına değecek bir fark atamayacağı kesin 9950x3d bile 33K . 9950x3d2 nin 40-45K altında olma ihtimali yok.
Muhtemelen %30 civarı atabilir fps oyunları özelinde tahminimce

ccd sayısı arttığı için aralarındaki haberleşme hızları ve mevcut oyunların çekirdek kullanım seneryoları göz önüne alınınca 9800x3d ve 9850x3d den o kadar farkı olmaz. bence 9850x3d yi de geçemez.

Totişten atma bilgi olmasın diye detaylandırayım da belki faydam olur.
https://hizliresim.com/oict98j
Az önce gördüğünüz görsel 9.Nesil için vaad edilen performans verileri. her çekirdek bunu yapamaz ama en az 1 çekirdek bu frekansta çalışır. Daha fazla çekirdeğin bu frekansta çalışması şans işi olsa da bazı eleminasyonlar yapılıyor yine üstteki görsele bakarsanız segmentasyon oluşturulduğunun ve bunun belli başlı etkenlere bağlı olduğunu anlayacaksınız. Tek bir silikon wafer da %100 verim elde edilmiyor bu waferdan en verimli şekilde çekirdekler ayrışıtırılmaya çalışıyor örneği en verimli şekilde 6 çekirdekli 10 tabla ve 8 çekirdekli 5 tabla çıksın. toplam 10 adet tek ccd 6 çekirdekli 9500 9600 9600x çıkabiliyor ya da muadil x3d 9500x3d 9600x3d gibi. Bu waferı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyorlar. kalan 8 çekirdekli tablaları kendi içinde boostlayabildiği hızlara göre ayırdıkları segmentlere yerleştirip varyant ortaya çıkarıyorlar 9800x3d 9700x gibi. Amd şuan 9700 (x olmayan) işlemci çıkarmıyorsa verimliliği ile alakalı ciddi gelişme kat ettiğinden. Zaten boost frekansı kötü 9700x ler 9800x3d oluyor.
https://ibb.co/9HfFc4kr tabloda netçe görebilirsiniiz. Eğer iki tane 8 çekirdekli ccdyi birleştirirseniz boom 9900 serisi oluyor. zaten kaliteli çıkan tek ccd 8 çekirdekli işlemcileri amd 9850x3d olarak piyasaya sürdü. Görüldüğü gibi verim öyle artmış ki 9950x3d2 yi yapacak kadar kaliteli tablalar çıkıyor waferlardan.
9850 vs 9950v2 arasında fark olmayacağına ya da çok yakın olacağına oyunları tek ccd üzerinde çalışmasından analayacağınızı düşünüyorum. Sevgiler saygılar iyi forumlar.

Anlatamadıysam buyrun

192mb l3 önbellek ile geliyormuş. Sizce ne kadar fark atar özellikle fps oyunlarında? Aktif 9800x3d kullanıcısıyım zaten ilgi alanım değil ama merak ettim ne kadar fark atacak?

9800x3d veya 9850x3d alınıp aradaki fiyat farkına gpu fazla fazla yükseltilir zaten? İki işlemci arasındaki fiyat farkı ne?

Örneğin 5070 den 5080 e veya 5070 ti dan 5080 e geçirecek kadar fiyat farkı varsa değmez o performansı gpudan alır hayli hayli kapatır fark bile açarsın zaten

Fantazik iş 9950x3d2. Ha ama çok güzel işlemcidir :D

ben % 20 25 li fark seziyorum gibi

Oyun için iyi olmaz bence, R9 modelleri yapı olarak sıkıntılı. Zaten 3D2 neden yapılıyor onu da anlamıyorum R9 serilerinin olayı zaten 6/8 çekirdekle 3D performansı verip diğer 6/8 çekirdekle yüksek frekans yüksek kas gücü vermek. İki bloğa da 3D koymanın ne anlamı var gereksiz şov.

Son düzenleme:
Aslında amd bunları casual kullanıcı ve basit iş bilgisayarları için çıkarıyor. Threatripperlar zaten yeterince şov yapıyor. Tamamen çiftçi mantığı. Domates iyiyse topla 1. Kalite sat 2. Kalite sat. Dalda kalanlar çürüyenler ezilenler 3. Kalite olanlar salça domates püresi vs yap. Elinde Bi sapı kalır bir de yaprağı onu da gübre yaparsın 🤣
Oyun için iyi olmaz bence, R9 modelleri yapı olarak sıkıntılı. Zaten 3D2 neden yapılıyor onu da anlamıyorum R9 serilerinin olayı zaten 6/8 çekirdekle 3D performansı verip diğer 6/8 çekirdekle yüksek frekans yüksek kas gücü vermek. İki bloğa da 3D koymanın ne anlamı var gereksiz şov.

Oyuncu için fark oluşmaz unity vs kullanıyorsan onlarda fark atar ama 10000 serisini bekle zen7 ile %15 performans farkı olacak diyorlar

%0-10.

Tanıtım videosunda oyun kısmı yoktu bile direkt zaten

Önbellek düşündüğünüz kadar etki etmeyecek çünkü etmesi için oyunun 16 çekirdeği de kullanabilen bir oyun olması lazım. Oyun senaryolarının çoğunda özellikle fps gibi oyunlarda fark olmayacak bile muhtemelen.

En büyük avantajı 9900X3D ve 50x3d de olan sorunu düzeltmesi. Uygulamalar bazen önbellek olmayan CCD' yi kullanıyordu bu yüzden 9800X3D hala en iyi oyun işlemcisi 9950X3D varken bile. 9950X3D2 varken de hala lider muhtemelen 9800x3d olur ama fark minimum' a inecektir

Son düzenleme:
Geri