R5 5600 Ekran Kartı Önerisi?

Hocam ben seni çözemedim 9060xt 4060 dan daha güçlü niye 4060da darboğaz yapıyo da 9060xt de yapmıyor ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tamam bende şunu diyorum yapay zekayla alakalı bir iş yapıyosa da 5060Ti çöpten farksız bir kart.
Canım benim yapay zekayla alakalı bir iş yapıyorsa NVIDIA karısı yapar. o

Olay sadece kart değil , Yazılım için kütüphaneler gerekiyor ve %95inde AMD desteği yok.
AMD kendi kütüphaneleri var az çok ama NVIDIA kadar performanslı değil ve işe yaramıyor.
Hocama sordum hocam AMD alsam model eğitimi yapabilir miyim , bi işe yaramaz kolay kolay dedi

Canım benim yapay zekayla alakalı bir iş yapıyorsa NVIDIA karısı yapar. o

Olay sadece kart değil , Yazılım için kütüphaneler gerekiyor ve %95inde AMD desteği yok.
AMD kendi kütüphaneleri var az çok ama NVIDIA kadar performanslı değil ve işe yaramıyor.
Hocama sordum hocam AMD alsam model eğitimi yapabilir miyim , bi işe yaramaz kolay kolay dedi
Ben nvıdıanın yapay zeka alanında daha iyi olduğunu reddetmiyorumki. Ama 5060Ti mı 9060xt mi konusuyoruz ikiside aynı derecede çöp bana göre. Yapay zeka işleri hafif kartlarla yapılacak işler değil. O yüzden sadece saf oyun performansına baktığımızda kafa kafaya 2 kart görüyorum. 9060xt de ciddi manada daha ucuz olduğu için onu alması daha mantıklı diyorum.

dsrnın ne ıse yaradıgnı bılıyormusun ?
yanlış yazmışım ,DSR bir çözüm gibi görünüyor ama aslında sorunu gizlemekten başka bir şey değil.
Oynayacağı oyunlara göre bu değişir ama FPS Rekabetçi tabanlı oyunlar oynuyorsa genellikle DSR boş yere ekstra input lag yapacak başka bir şey değil. (Yanlış değilse)

Hocam ben seni çözemedim 9060xt 4060 dan daha güçlü niye 4060da darboğaz yapıyo da 9060xt de yapmıyor ?

Tamam bende şunu diyorum yapay zekayla alakalı bir iş yapıyosa da 5060Ti çöpten farksız bir kart.
4060 ve 9060xt arasındaki farkı tam hatırlamıyorum ama bu kartlar bu işlemci için sınır.
Neredeyse bütün setuplarda darboğaz vardır ama önemli olan belli bir seviyeden yukarıda olup olmaması , beli bir seviyeden yukarısıysa belli eder ve sıkıntı çıkarmaya başlar.

yanlış yazmışım ,DSR bir çözüm gibi görünüyor ama aslında sorunu gizlemekten başka bir şey değil.
Oynayacağı oyunlara göre bu değişir ama FPS Rekabetçi tabanlı oyunlar oynuyorsa genellikle DSR boş yere ekstra input lag yapacak başka bir şey değil. (Yanlış değilse)
dsrnın ne ıse yaradıgnı bılmıyorsun fpss arttıran bırsey sanıyorsun :kekw: ama degıl. sanal cozunurluk olusturmasını saglayan bır teknolojı. orda carpanları var ordan 2k cozunuelugu acabılıyorsun.tabıkı gercek 2k gıbı kalıtelı bır goruntu saglamıyor ama 1080pden daha ıyı gorunru saglıyor. 1080pdekı darbogaz sanal olan 2k da daha da azılır.

Son düzenleme:
Bende 3060 5600x varken CSde 250 - 350 arası FPS alıyordum.
9070xt 5600X bi yaptım FPS değerlerim 150 - 250 oldu 😂 . 1080pde , 2k veya 4kda oyunlar oynayacaksa yük ekran kartına bineceği için işlemci görünürlüğü azalır darboğaz da azalır

Bende 3060 5600x varken CSde 250 - 350 arası FPS alıyordum.
9070xt 5600X bi yaptım FPS değerlerim 150 - 250 oldu 😂 . 1080pde , 2k veya 4kda oyunlar oynayacaksa yük ekran kartına bineceği için işlemci görünürlüğü azalır darboğaz da azalır
birde benım mesajlarıma guluyor kral.sen boyle devam kardesımmm. :kekw:

Okuduğunu anlama konusunda biraz pratik yapman lazım, ben kesinlikle 'DSR FPS artırır' gibi bir cümle kurmadım. Aksine, DSR'ın rekabetçi FPS oyunlarında(CS2 vs.) gereksiz bir input lag (gecikme) yaratacağını ve sorunu çözmek yerine sadece gizleyeceğini söyledim. 😂 😂 😂 😂.

Senin yaptığını yapıyoz kötü mü 😂

r5 5600 + Gigabyte 3070ti kullanıyorum , nacizane tavsiyem , 1080 p düşünüyor isen 5060ti 16 gb veya 9060 xt 16 gb alabilirsin , bence 3070 ti veya 3080 çek 15.000 k ya 3080 ler var 12-14 k arasına da 3070 tiler var muadil olarak 6750 xt de bakabilirsin , bunlardan birisini alır üzerine 2k monitör çekerim keyfime bakarım

@kyemre058 aga cevaplayamıyorum hata veriyor ,dediğin doğru öyle bir şekilde kesinlikle AMD alınır ama işten işte değişiyor kiminde 3060 bile yeterken kiminde 5090 bile yetmiyor , göründüğü kadar herşeyde yüksek ekran kartı isteyen bir şey değil yapay zeka.

Kütüphaneler gerekli optimizasyonları eğitimleri yaptığı için NVIDIA olunca kart olsun yeter gibi oluyor :D.
Onun harici bende AMD alsın derim ,bende 9070xt var

Okuduğunu anlama konusunda biraz pratik yapman lazım, ben kesinlikle 'DSR FPS artırır' gibi bir cümle kurmadım. Aksine, DSR'ın rekabetçi FPS oyunlarında(CS2 vs.) gereksiz bir input lag (gecikme) yaratacağını ve sorunu çözmek yerine sadece gizleyeceğini söyledim. 😂 😂 😂 😂.

Senin yaptığını yapıyoz kötü mü 😂
hala bilmediğin konu hakkında yorum yapıyorsun dsrnın ne oldugnu bılıyormusun dıye sordum cevap vermedın ınput lag falan zırvaladın bıseyler sonra sana acıkladım burda ne oldugnu
dsrnın ne ıse yaradıgnı bılmıyorsun fpss arttıran bırsey sanıyorsun :kekw: ama degıl. sanal cozunurluk olusturmasını saglayan bır teknolojı. orda carpanları var ordan 2k cozunuelugu acabılıyorsun.tabıkı gercek 2k gıbı kalıtelı bır goruntu saglamıyor ama 1080pden daha ıyı gorunru saglıyor. 1080pdekı darbogaz sanal olan 2k da daha da azılır.
sen daha ınput lag dıyorsun :D bana okudugn anlamada pratık yap dıyene baksana. evet darbogazı cozmez ama parcaları yukseltene kadar kullanılabılıcek bır cozum yolu. ben engel attım sen yaz dur bıseyler lutfen en kısa zamanda bılmedıgın konu hakkında ne yapman gerektıgnı ogren

Sana ben herşeyi açıklamak zorunda mıyım 😂 😂 , biliyorum veya bilmiyorum.
DSR oyunu 4Kda render edip sana 1080p halinde al paşam diyor , artık biliyor muyum ? 😂.

Şimdi internetten bakmış oluruz😂

Sana ben herşeyi açıklamak zorunda mıyım 😂 😂 , biliyorum veya bilmiyorum.
DSR oyunu 4Kda render edip sana 1080p halinde al paşam diyor , artık biliyor muyum ? 😂.

Şimdi internetten bakmış oluruz😂
tamam bana acıklamak zorunda degılsın de bılmedıgın de bellı bende vsr ıle 2k acıp oynuyordum oyunlarımı gecıkme falan hıssetmıyordum. 4060ti da dsr ıle denedım onda daa gecıkme yoktu

REFLEX TEKNOLOJİSİNİ UNUTAN KÖYLÜ İLE ŞEHİRLİ TARTIŞMASI FULL HD 1080P

Geri