Cahil işte napıcaksın düzgünce anlatıyoruz hakaret ediyor normal bir şekilde derdini anlatamıyor. Bari bilgin yok sorarsın niye bunu öneriyorsun diye. Sormuyor musun o zaman hakaret etmezsin. Onlarca kişiye forumda yardımcı oluyoruz nadiren böyle denyolar çıkıyor işte.
Kral bende msi g274qpf e2 modeli var
Arkadaslar biraz hakli gibi
Ben de snein gibi renk gamindan baska bişey onemsemiyordum da
Nerdeyse 2 yil oldu suan ips glowu cekmeye gerek olmadığını anlıyorum
Va lar acayip gelisti baska bi konuma geldi
Gerçi ben alirken boyle duzgun valar cok bulunmuyordu yaygin değildi de
Simdiki aklim olsa cok kaliteli va veya miniled kovalardim
Sadece içimden gecenler ips de en azindan parlak renklere bakarken net mutlu eder ama azcik siyah gorunce de o parlama can sikabiliyor
IPS glow çekilmez. Q27g42xne al. En iyi IPS monitörlerde bile glow var. Görüntü kalitesi istiyorsan kaliteli VA alıcaksın. TV lerde bu yüzden hep VA panel kullanılıyor. Alıntıyı görüntüle
Dostum bu görseli atma neden dersen aşırı yanıltıcı, bilmeyen adam böyle sanacak. Biri karanlık biri aydınlık ortamda çekilmiş. Üstüne bunlar miniled paneller, normal IPS'te glow varda bu ruhlar alemi ferruh yani. Kamera patlatmış alayını.
Dostum bu görseli atma neden dersen aşırı yanıltıcı, bilmeyen adam böyle sanacak. Biri karanlık biri aydınlık ortamda çekilmiş. Üstüne bunlar miniled paneller, normal IPS'te glow varda bu ruhlar alemi ferruh yani. Kamera patlatmış alayını.
Dostum mini LED bir panel değil arka aydınlatma türü, önce bunu bir ayırt etmek lazım. Ayrıca hayır bu sorun kronik ve VA da bu sorun yok. Onun yerine VA glow var çok daha az rahatsız edici.
Dostum mini LED bir panel değil arka aydınlatma türü, önce bunu bir ayırt etmek lazım. Ayrıca hayır bu sorun kronik ve VA da bu sorun yok. Onun yerine VA glow var çok daha az rahatsız edici.
Monitörler hakkında fazla bilgim yok, şimdiye kadar teknik özelliklere göre hareket ediyordum. Laptopumda IPS ekran var ama memnun değilim. Bu yüzden yanına bir monitör almak istiyorum. Renkleri temiz veren, ghosting yapmayan, ölü piksel, cızırtı gibi sorunlar çıkarmayan ve beni pişman etmeyecek bir monitör arıyorum. İsteklerimi bu şekilde değerlendirirseniz daha doğru bir karar verebiliriz.
Monitörler hakkında fazla bilgim yok, şimdiye kadar teknik özelliklere göre hareket ediyordum. Laptopumda IPS ekran var ama memnun değilim. Bu yüzden yanına bir monitör almak istiyorum. Renkleri temiz veren, ghosting yapmayan, ölü piksel, cızırtı gibi sorunlar çıkarmayan ve beni pişman etmeyecek bir monitör arıyorum. İsteklerimi bu şekilde değerlendirirseniz daha doğru bir karar verebiliriz.
Fazla detaya girmeden herkesin anlayacağı şekilde bilgilendireceğim. Çok önemli olmayan kısımlara detay bilgi diye ekleyeceğim, isteğe bağlı okuyabilirsiniz veya geçebilirsiniz. Öncelikle monitör seçmeden önce incelemesi bulunan bir model seçmeniz gerekiyor. Bunun sebebi kâğıtüstünde yazanların...
Monitör üreticileri monitörün tepki süresinde satış stratejisi uygulayarak(örneğin tepki süresine 1ms GTG, 0.5ms MPRT yazarak) tüketiciyi kandırıyor. Çoğu kişi de katalog değerine inanarak monitör satın alıyor(hatta forumda öneri yapılıyor). Monitör üreticilerinin bunu nasıl yapabildiğini, GTG ve MPRT'nin gerçekte ne olduğunu sizlere bu konu vasıtasıyla anlatmak istedim.
GTG
İlk başta GTG ile başlayalım. GTG'nin 'gerçek' tepki süresi olduğunu bir yerlerde okumuş olabilirsiniz, tepki süresini nasıl tanımladığınıza bağlı olmakla birlikte bu bilgi doğru...
Fazla detaya girmeden herkesin anlayacağı şekilde bilgilendireceğim. Çok önemli olmayan kısımlara detay bilgi diye ekleyeceğim, isteğe bağlı okuyabilirsiniz veya geçebilirsiniz. Öncelikle monitör seçmeden önce incelemesi bulunan bir model seçmeniz gerekiyor. Bunun sebebi kâğıtüstünde yazanların...
La yeter bi öbür konuya bi bu konuya yazmayın başım döndü Tek konudan konuşalım. AOC ile KTC yi yan yana koyup kıyasladım haberin olsun beleşten yazmıyorum. Bayada kıyasladım yani
Bak şu görsel gerçeğe en yakın görsel gerisi dümenden. Ama gerçekte IPS'te biraz daha glow az. Va'da mavilik biraz daha az. Birde VA yan açıdan çektiğinden fazla kötü çıkmış ama renk tonlamalarındaki fark belli oluyor.
La yeter bi öbür konuya bi bu konuya yazmayın başım döndü Tek konudan konuşalım. AOC ile KTC yi yan yana koyup kıyasladım haberin olsun beleşten yazmıyorum. Bayada kıyasladım yani
Alıntıyı görüntüleBak şu görsel gerçeğe en yakın görsel gerisi dümenden. Ama gerçekte IPS'te biraz daha glow az. Va'da mavilik biraz daha az. Birde VA yan açıdan çektiğinden fazla kötü çıkmış ama renk tonlamalarındaki fark belli oluyor.