oc yapacaksanız oc'dan anlıyorsanız da alabilirsiniz zaten bu fiyata en f/p anakarttır kendisi.Normal pc kullanıcısı neden alsın ki bu anakartı hocam ? Bu kadar para vermişken overclock yapamayacaksam kalsın bence 3-5 daha eklerim sorunsuz bir model alırım kafam rahat olur.
işte o yüzden forumdayız yanmasın . yanan yanmayana anlatsınNormal pc kullanıcısı neden alsın ki bu anakartı hocam ? Bu kadar para vermişken overclock yapamayacaksam kalsın bence 3-5 daha eklerim sorunsuz bir model alırım kafam rahat olur.
soc voltajı 115 de kullanabileceğini ve bunun stabilite sorunu yaratmayacağını garantisni verebilir misin?BIOS üzerinden ufak tefek ayarlama yaparsak hiç sorun yaşamadan ömür boyu kullanırsınız.
Anlayan 1 arkadaşınız 2 dakika'da yapabilir bu ayarları.
SoC voltage Mod'u sabitlemek lazım.
SoC Voltage'ını 1.2v gibi değere çekeriz hatta RAM frekansına göre 1.15V'a bile çekilebilir yanma riski 0'a iner.
SoC llc LEVEL3-4 yapılırsa ek önlem alınmış olur.
RAM voltajına da bakılır.
SoC ocp korumasını açarsınız hiç bir şey olmaz.
Bunları BIOS'ta 2 dakikada yapılabilenecek ayarlar ve sonrasın hiç sorun yaşamadan kullanırsınız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
oc yapacaksanız oc'dan anlıyorsanız da alabilirsiniz zaten bu fiyata en f/p anakarttır kendisi.
mesele otomatik voltage'ı kaldırmak.
Kafasına göre vermesi gerekenden fazla voltage verip işlemciye zarar vermemesi.
Bir arada Asus yanıyordu en sonRgb yazılımı berbat sürekli çöküyordu, ramleri görmüyordu. Satıp asusa geçtim kafam rahatladı valla.
7500f ile sorun yaşamazsın. Redditte grafik vardı en çok 9800x3d bozuluyor. 7500f ile sadece 1 vaka vardı galibaUstalar yapmayın ben bunu aldım kuruyorum işlemci r5 7500f.