Kan Verme Korkusunu Nasıl Yenerim

Askerde iki kez zorunlu kan verdim. Bir Hemşire vardı. Ona görünmek için ikinci kez sıraya giresim geldi. Kışladaki tek dişi Sinek ti. Güzel de değildi. Şartlar değişince algılar da değişiyor.

Kafanda farklı düşünceler canlandırmaya bak.

merhabalar ben 16 yaşındayım ama kan vermekten hayla korkuyorum mesela aşı olurum ama hiç korkmam sadece ufak bir heyecanlanırım en son kan verdiğimde çok heycanlanmıştım sağ olsun hemşire profesyoneldi hiç hissettirmedi bile aslında olay çok eskiden sağlık ocağındaki işini bilmez hemşireler yüzünden okadar kötüydülerki önce sol kolumdan kan almya çalıştılar sonra başaramayıp sağ koluma geçtiler çok acı çekmiştim ozaman hatırladığıma göre az kalsın iğne kırılacakmış yani tam emin olmamakla birlikte ozamandan belli hep korkarım kan verdiğimde o acıdan çok o anın gerginliği ve o anın heyecanı beni çok korkutur sanki koluma bıçak sokucaklarmış gibi zannediyorum çözüm önerilerinizi beklerim

O olay nerdeyse herkesin başına gelmiştir maalesef test cihazıymışız gibi Staj yapan acemiler üzerimizde deniyerek öğreniyorlar işin kötüsü kaç yıllık hemşire olup hayla bi iğneyi beceremeyenler var

Ben de bi ara kan verdiğimde 2 hemşire toplam 7 defa iğne sokturlar (15 yalında falandım) annem napıyonuz dediğinde çocuk zayıf damarı bulamıyoz vs. napalım diye atarlanıyorlardı sonra teceübeli bir kadın yada erkek doktor geldi tak diye tek seferde halletti

Aslinda benim bildiğim zayıf insanlarda damar yolu bulmak daha kolay diye biliyorum bende küçükken o tarz bir olay hatırlar gibiyim çok kucukktum 7 yaşında falandım galiba kan vermek için gittiğim sağlık ocağında benim ilk önce sol kolundan denediler basaramadilar sonra sağ kola geçtiler yine başaramadılar sonra sol koldan iğneyi kırıcaktı galiba öyle bişey hatırlar gibiyim

Hacı siz nasıl erkeksiniz adamlar kan vermekten korkuyo, enteresan.

Valla bende zarganayım tüm kan alımlarımda fena acıttılarr benimkini çokta umrumda olmuyor açıkcası sokarken kendimi kötü hissediyorum sadece o kadar rahat olacan

Geri