27" 4K OLED vs 32" 4K Oled 45K Bütce Yardımcı Olursanız Sevinirim?

Benden 2000 TL yemişler o zaman. Kötü olmuş. Ben alalı 10 günü geçti. O zaman araştırdığımda en uygun fiyatlı olarak burada satılıyordu.
Amazon bazen Akakçe gibi sitelerde görünmüyor. Amazona girip aratmak gerekiyor. 46 da bu monitör için iyi bence.

Konudan bağımsız Hepsiburada Premium Kartı ne zaman aldınız ? Lakin ben neredeyse 1 sene önce almaya çalıştığımda, kredibilitem iyiyken bile limit artıramadım. Yılların memuru babam başvurdu, kredibilitesi çok iyi ama bir türlü yükseltmediler kartın limitini :D Diğer kartlarınkini düşürmüştük bi de bunlar limit açsın diye..
Ben alalı 3 yıl oluyor. Ondan önce almak istediğimde sürekli red yiyordum. Bi ara müşteri hizmetlerine işim düşmüştü. Görüşme esnasında sormuştum "Şubeye gidince bile alamıyorum. Neden premium kart alamıyorum bir koşul mu var" dediğimde "hepsiburada da belirli bir süre premium müşterisiyseniz ve hepsipay üzerinden alışveriş yaptıysanız belirli bir süre sonra alabiliyorsunuz" demişlerdi. bir koşul bişeyden bahsedilmiyor dediğimde arkada çalışan sistemi bilmiyoruz banka ve hepsiburada arasındaki çalışmalarla gerçekleşiyor ve bu koşulları gerçekleştirmeyip findex skoru ve diğer banka limitleri olması gerekenden düşük olanlar birle alabiliyor demişlerdi. Ben limiti arttırmak için kendim başvurduğumda bile limit yükselmiyor limit yükseltme talebi yapmamama rağmen geçen ay 140K olan limiti 400K yapmışlar. Bende bir türlü ne dönüyor bunlarda çözemiyorum malesef.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Amazon bazen Akakçe gibi sitelerde görünmüyor. Amazona girip aratmak gerekiyor. 46 da bu monitör için iyi bence.
Bakmıştım. Özellikle itopya sinerji teknobiyotik iventus gibi sitelerde bile modeli arayarak bakıyorum.

Ben alalı 3 yıl oluyor. Ondan önce almak istediğimde sürekli red yiyordum. Bi ara müşteri hizmetlerine işim düşmüştü. Görüşme esnasında sormuştum "Şubeye gidince bile alamıyorum. Neden premium kart alamıyorum bir koşul mu var" dediğimde "hepsiburada da belirli bir süre premium müşterisiyseniz ve hepsipay üzerinden alışveriş yaptıysanız belirli bir süre sonra alabiliyorsunuz" demişlerdi. bir koşul bişeyden bahsedilmiyor dediğimde arkada çalışan sistemi bilmiyoruz banka ve hepsiburada arasındaki çalışmalarla gerçekleşiyor ve bu koşulları gerçekleştirmeyip findex skoru ve diğer banka limitleri olması gerekenden düşük olanlar birle alabiliyor demişlerdi. Ben limiti arttırmak için kendim başvurduğumda bile limit yükselmiyor limit yükseltme talebi yapmamama rağmen geçen ay 140K olan limiti 400K yapmışlar. Bende bir türlü ne dönüyor bunlarda çözemiyorum malesef.

Bakmıştım. Özellikle itopya sinerji teknobiyotik iventus gibi sitelerde bile modeli arayarak bakıyorum.
Nasıl hocam monitör hakkında yorumlarınız nedir? Bende cuma günü sipariş verdim gelmesini bekliyorum. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Renk ayarları vs. yaptınız mı?

Yeni Nesil WOLED MLA+ diye geçiyor. 2024 sonu 2025 serisi diye geçiyor. kaçıncı jenerasyon olarak geçiyor bakmadım. Glossy panel. Daha önceden kullandığım ya da müşterilerime aldığım OLED monitörlere göre çok daha parlak görünüyor. Özellikle gündüz vakti bazı OLED ekranlarda hafif karanlık alanlar görünmez durumdayken bu monitörde pencere karşısında bile ekranda hafif karanlık detaylar bile net belli oluyor. Ben monitör tutucu ile kullanıyorum. Tutucuda kablo gizleme bölmesi var oraya kabloları aktarıyorum. fakat ses çıkışı ekranın altına geldiği için açıkta çirkin bir görüntüsü oluyor. Tek sevmediğim yönü bu. Farklı oyun modları ve görüntü modları var. Oyunda bazı oyun modlarını deneyip ona göre açmak gerekiyor. Film izlerken renk olarak bazı modlarda daha canlı görünüyor ona göre modu seçip bakmak gerek. Siyah derinliği konusunda tüm OLEDlerle aynı fakat renk olarak diğer rakiplerindeki renk kapsamından düşük belirtilmesine rağmen bana renkleri daha canlı geldi. Sanırım WOLED içindeki W (beyaz) led aydınlatma daha canlı ve parlak hissettiriyor. Fiyatına göre benim fikrimce en iyisi olduğunu düşündüğüm için aldım. Daha yüksek bütçelerde daha iyileri elbet var fakat şuan için bu bütçede beni üzmeyecek en iyi seçenek gibi görünüyor. Bu arada pixel temizliği için ayarı en yüksek yaparsanız bazen ekranda deprem oluyormuş gibi garip bir hissiyat yapıyor normal mi bilmiyorum fakat bu özelliklerin çalıştığı monitörlerde bu kadar çok pixel kaydırma yaptırdığını görmemiştim. Mouse ve klavyeyi ekrana bağlayarak kullanıyorum. Belli bir süre sabit durursa parlaklığı düşürüyor.
hepsiburadadan 46000 TL'ye aldım bu arada:
Mla+ 3.nesil oluyor. 32gx850a b de 3.nesil woled. 4.nesil de 4k da tanıtıldı bu yıl çıkıcak tandem diye geçiyor.
10668.webp

Detaylı bilgilendirme ve deneyim için teşekkür ederim dostum. Şuan bunun üzerine 1500 TL daha koyup XG32UCWG almalıyım gibi düşünüyorum ama kronik sorunlar var mı yok mu bilmiyorum. Bunu da bugün görmüştüm tesadüf, üzerine siz mesaj yazmışsınız. Ama galiba 4. Nesil panel beni daha rahatlatır. XG32UCWG hangi paneli kullanıyor bilmiyorum.
3.nesil woled.

Son düzenleme:
Nasıl hocam monitör hakkında yorumlarınız nedir? Bende cuma günü sipariş verdim gelmesini bekliyorum. Sizin de fikirlerinizi merak ettim. Renk ayarları vs. yaptınız mı?
Renk ayarı yapmadım. Fabrika çıkış kalibrasyonlu geldiği için gerek kalmıyor. Farklı renk modlarında farklı şekilde görünüyor. Oyun ve filme göre ayarlama yapıldığında renkleri çok iyi şekilde verebiliyor. İnternetteki incelemelerde de gördüğüm kadarıyla sağlam bir kalibrasyonla geldiğini gördüm. Bu sebeple farklı bir renk profili indirip denemedim.

İkisini de deneyimlemiş, 27" 4K'nın keskin ve eetkileyici yönünü görüpte 32'yi de ayrıca kullanmış kişiler yorum yaparsa sevinirim.
G81SF sahibiyim ve monitörden gayet memnunum. Çok şükür büyük sıkıntıları yok. Keskniliği ve görüntü kalitesi de gerçekten muazzam.
Burada hem Glossy OLED hem de 32" geçme planım var, fikirlerinizi merak ediyorum. Dediğim gibi OLED her türlü kaliteli ama gerçekten bu ikisini de deneyimleyen kişiler bana çok daha iyi yardımcı olacaktır diye düşünüyorum çünkü benim buradaki hedefim direkt deneyim. Yoksa monitörümle alakalı bir sıkıntı yok çok şükür. Sadece PS için biraz küçük kaldığını düşünüyorum monitörün artık.
@Tayfunns @Perfectshot06
Oled'de 4K çözünürlük tercih değil ihtiyaç gibi geliyor bana. Çünkü 26,5 inç 2K modeller hem qd-oled hem de woled'de metin netliği açısından iyi deneyim sunmuyor.

Ayrıca oled doğrudan görüntü kalitesini pozitif etkilediği için hem bir şeyler seyretmenin keyfini çıkarmak için hem de AAA oyunlarda konforlu deneyim için 32" ve 34" modeller bana daha mantıklı geliyor.

32"4K ips bir monitörle 31,5"4K oled bir paneli birlikte kullanma şansım oldu. Keskinlik ve metin netliği açısından ciddi bir fark hissedemedim. Bu yüzden 32"4K OLED monitörler benim için sweet spot konumunda.

Keyif düşkünü biri için en konforlu seçenek ise 48" Oled 120+hz TV + 4K ve yüksek yenileme hızlı herhangi bir monitör kurulumu olur.

Sana tavsiyem. Dp 2.1 özelliği olan bir monitör al.

Son düzenleme:
İkisini de deneyimlemiş, 27" 4K'nın keskin ve eetkileyici yönünü görüpte 32'yi de ayrıca kullanmış kişiler yorum yaparsa sevinirim.
G81SF sahibiyim ve monitörden gayet memnunum. Çok şükür büyük sıkıntıları yok. Keskniliği ve görüntü kalitesi de gerçekten muazzam.
Burada hem Glossy OLED hem de 32" geçme planım var, fikirlerinizi merak ediyorum. Dediğim gibi OLED her türlü kaliteli ama gerçekten bu ikisini de deneyimleyen kişiler bana çok daha iyi yardımcı olacaktır diye düşünüyorum çünkü benim buradaki hedefim direkt deneyim. Yoksa monitörümle alakalı bir sıkıntı yok çok şükür. Sadece PS için biraz küçük kaldığını düşünüyorum monitörün artık.
@Tayfunns @Perfectshot06
Ben 32 inç kullanıyorum genelde PS4 kullanıyorum veya film dizi izliyorum o yönden çok güzel boyut ama PC den oyun gireyim dediğimde klavye mouse ile oyun oynamaya çok büyük kalıyor.

yapacağın şey çok basit aslında. amazondan beğendiğin bir 32" monitoru sipariş edeceksin. 14 gün deneme süren var zaten dene hoşuna giderse 32" devam edersin. baktın çok büyük geliyo 27. ama bana soracak olursan 4 yıldır 32" kullanan biri olarak 4k'nın hakkı 32" dir.
Elimizde namuslu firma bir amazon kaldı onuda kötü emellerinize alet etmeyin lütfen.

soruya gelecek olursak ben olsam 27 inç seçerdim 32 inç gerçekten çok büyük.

Ben 32 inç kullanıyorum genelde PS4 kullanıyorum veya film dizi izliyorum o yönden çok güzel boyut ama PC den oyun gireyim dediğimde klavye mouse ile oyun oynamaya çok büyük kalıyor.
Tam olarak böyle düşünüyorum ben de, o yüzden arada kaldım ama abartılı fark yemeden 27"'i satılığa koydum satabilirsem 32" geçeceğim.

Geri