4K Monitör 2K'da Kullanılırsa Sorun Olurmu ?

Rickkyy

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
615
Bütçe
13000
Merhaba güzel bir monitör denk getirdimde fakat donanımım max 2k kaldırır.
Sorum şu ben 2k'da kullanırsam bu monitörü sorun yaşarmıyım ?
Mümkünse bu tarz bir kullanıcı varsa çok memnun olurum, pratikte nasıl vs.

Sorun olmaz ben 1080p monitörü oyunda bazen 1600x900 1280x1024 falan karışık kullanıyorum mesela

sorun olmaz csde 1024 768 oynamak gibi düşünebilirsin

tabii bir tık daha kötü gözükür

Çözünürlük bir miktar bozuluyor tam net olmuyor ama kullanılır düzeyde, tam netlik istiyorsan da 4K monitörü oyunlarda 1080P kullanabilirsin.

Mantığı basit bir örnekle anlatırsam ekranın (4K) 2160 kişi oluyor, sen bunlara 1080 (1080P) ekmek verirsen her iki kişilik gruba 1 ekmek düşüyor onlar da o ekmeği ikiye bölüp yiyor ama 1440 (2K) ekmek olursa ekmekleri bu kadar düzenli paylaşamıyorlar dağılım düzensiz oluyor.

Bir de sistem çok kötü mü ki 4K kaldırmıyor? Ben 5700XT ile kullanıyorum çok sorun yaşamadım bazı oyunlarda FPS düşük olabiliyor onlarda da 1080P yapıyorum 😀

Çözünürlük bir miktar bozuluyor tam net olmuyor ama kullanılır düzeyde, tam netlik istiyorsan da 4K monitörü oyunlarda 1080P kullanabilirsin.

Bir de sistem çok kötü mü ki 4K kaldırmıyor? Ben 5700XT ile kullanıyorum çok sorun yaşamadım bazı oyunlarda FPS düşük olabiliyor onlarda da 1080P yapıyorum 😀
Ben laptoptan monitöre yansitiyorumda suan masaustu toplayacaktim vazgeçtim, am6'ya kadar bekleyeceğim.

Keskinlik kötü oluyor. Kısaca önermem. Sistemin yetmiyorsa 2k al.

Geri