Çözüldü✓ 3060 Ti 2x8 Pin ve Sıcaklık Sorunu Yardım

ErenCann

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar ikinci elden ilk sahibinden gigaybte 3060ti gaming oc 3 fanlı modelini aldım kart biraz tozluydu fön makinesinin soğuk havasıyla biraz hava tuttum ama kanatların iç kısmında sararmış toz birikintileri var kart 3 yıllık hiç açılmamış garanti etiketi duruyor furmark da 83 dereceye 105 hotspot derece görüyorum o sebepten çok uzun süre yapmadım testi kasanın yan camını açıp yaptığımda 97 ye düşüyor çok sıcak gibi geldi bana ve psu da tek kablodan gelen 2x8 pin vardı ekran kartının üzerinde de 2x8 pin giriş var tek kablodan 2x8 besleme yaptım o mu sorun yaptı anlamadım psu markam thermaltake tr2 s 650w 80+ white dır acil yardımlarınızı bekliyorum bakımlarını mı yaptırmalıyım yoksa güç kaynağını veya kasanı mı değiştirmeliyim bi türlü çıkamadım işin içinden not: kart testte 249watt çekiyor diye gözüküyor

Macun değişmesi lazım. Aynı kartı yıllarca %60 fan hızı ile 70c görmeden kullandım. Ha bir de o kartı tek 8-pin ile kullnacaksan UV yapmak zorundasın yoksa tam yükte sistem kapatabilir.

Macun değişmesi lazım. Aynı kartı yıllarca %60 fan hızı ile 70c görmeden kullandım. Ha bir de o kartı tek 8-pin ile kullnacaksan UV yapmak zorundasın yoksa tam yükte sistem kapatabilir.
daha önce eski kartımda bu illemi yapmıştım 1650super tek fandı basitçe değişmiştim bunda biraz çekindim yapabilir miyim ve pad değişimi yapmam gerekir mi açarsam. Ayrıca tek 8 değil 2 adet tek bir kablodan gelen 8 pin vardı toplam 16 takılı ama psu dan tek kablo ile gelip uç kısmında 2x8 oluyor kablo o sorun yaratır mı

Macunu değiştir ve UV yap düzelir, ayrıca pede para vermek yerine daha iyi bir kasa alabilirsin.

UV yaparsam performans kaybım olur mu afterburner ile mi yapmam lazım 249 watt çalışma sebebi bu mudur UV yapmadan kullanamaz mıyım
Kullanırsın, daha az watt çekeceği için daha az ısınacaktır kart performans kaybında belki yüzde 3 4 olur.

Kullanırsın, daha az watt çekeceği için daha az ısınacaktır kart performans kaybında belki yüzde 3 4 olur.
Tamamdır bunu deneyeceğim peki açıp macun değişimi yapmamı falan önerir misiniz? pad değişimi hiç yapmadım açıkçası çekiniyorum biraz

Tamamdır bunu deneyeceğim peki açıp macun değişimi yapmamı falan önerir misiniz? pad değişimi hiç yapmadım açıkçası çekiniyorum bira
kart eğer çok yorulmamışsa pad değişimine gerek olmaz bloğunu temizle ve termal macunu yenile yeterli mx6 gibi çok akışkan olmayan bir macun iyi olacaktır.

kart eğer çok yorulmamışsa pad değişimine gerek olmaz bloğunu temizle ve termal macunu yenile yeterli mx6 gibi çok akışkan olmayan bir macun iyi olacaktır.
TF7'de olabilir oda katı bir macun

• Beğen
Reaksiyonlar: ReQo
Pedler dursun macunu değiştirsen yeterli.
öyle yaptım ama pedler de yırtıklık var dı ve çok kuru duruyordu macun yenileyip denedim şimdi gpu temp 73 hotspot halançok yüksek 104 derecede
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

öyle yaptım ama pedler de yırtıklık var dı ve çok kuru duruyordu macun yenileyip denedim şimdi gpu temp 73 hotspot halançok yüksek 104 derecede

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Fazla kafaya takma pedleri değiştirdiğinde düzelir büyük ihtimal.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,700
Üyeler
192,771
Son üye
burak920142
Geri