Yardım Klavye Şeçiminde Yardım Gerekli

Enkaren

80+
Reaksiyon skoru
46
1.5-2 yıldır Everest'in "kb-mk7" modelini kullanıyorum ama artık tak tak tak blue switch hem kafamı ağrıtıyor hemde switchlerinden birkaçı doğru çalışmıyor bundan mütevellit klavye değiştirmeye karar verdim klavye de istediğim numpadin olmaması sanırım %80'lik oluyor onlar da ve genel brown switch tarzı veya sessiz, basınca tatmin eden mekanik arıyorum.

2-4k arası bir de bütçem var.

Bilgisi olan yardımcı olabilir mi ?

1.5-2 yıldır Everest'in "kb-mk7" modelini kullanıyorum ama artık tak tak tak blue switch hem kafamı ağrıtıyor hemde switchlerinden birkaçı doğru çalışmıyor bundan mütevellit klavye değiştirmeye karar verdim klavye de istediğim numpadin olmaması sanırım %80'lik oluyor onlar da ve genel brown switch tarzı veya sessiz, basınca tatmin eden mekanik arıyorum.

Tam kriterleriniz nedir? Mekanik switchlerin genel karakteristiği olan engelli ve aşılması gereken mekanizma, bastıktan sonra tepme yapan yapısı hoşunuza gidiyor mu? Sesinden değil, hissiyatından bahsediyorum. Yoksa manyetik klavyelerdeki gibi lineer akışkan engelsiz bir switch mi hoşunuza gider? Şimdi mekanik lineer switchlerde üretilse de manyetik switchler kadar akışkan değiller. Everest kullandınız ve lineer switch hiç kullanmadıysanız seveceğinizi düşünüyorum. Bende 10 yıl mekanik red, blue, brown switch kullandıktan sonra manyetik lineer switchlere geçtim ve mekaniğin yapısı gereksiz yorucuymuş dedirtti. Gürültü olarak artık yeni mekanik switchlerde lineer ve crispy sesli üretilmiyor neredeyse. Çıtırtılı ses yapısının daktilo performansının modası geçti. Artık daha tok sesli lineer yani akışkan, pürüzsüz switchler revaçta.

TKL tip klavye istiyorsun. Ama %75 tip klavyelerde senin işini görür.
Soru 1: Ana kullanım amacı?
Soru 2: Manyetik mi mekanik mi switch lineer mi? Yoksa basmak için güç istesin mi geri tepsin mi?
Soru 3: Kablolu mu, kablosuz mu?
Soru 4: TR layout ne kadar önemli?
Soru 5: Keycap karakteristiği ? Pbt mi abs mi? Shine Through olacak mı?(Harfler ışık geçirsin mi yani)

mchose g75 pro olabilir

klavye hakkında bılgım yok ama gecen bunu gordum elımde guzel bır klavye olmasa dırekt alacaktım :D

Bu fiyata bence manyetik klavye daha mantıklı olur önerim w 75

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,452
Üyeler
193,048
Son üye
Fenerlirix
Geri