(G65B) VA Panelde Bu Kadar GLOW Normal mi?

Cerdukay

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
163
Samsung G4 (IPS) ve Samsung G65B (VA) monitörleri kıyasladığımda G65B de daha çok veya bu kadar glow olması normal mi? Sızma da olabilir Curved ekran olduğu için tam anlayamadım.
Kameranın bozduğunu biliyorum. Gözle de net hissedilen yerleri işaretledim. Görüş mesafesini biraz daha arttırınca G65B öbek öbek parlıyor. Sızma olayının panel şansı olduğunu biliyorum(?) Glow için durum nasıl oluyor? Kavisli olduğundan mı daha çok hissediliyor acaba?
@Tayfunns @arda505
g65b.webp

Ekler

• g65b 11.webp
    g65b 11.webp
    72.8 KB · Hit: 9
  • g4 2.webp
    g4 2.webp
    35.8 KB · Hit: 10
Sol üstteki , baya merkez aşağı kadar iniyor. Sağ tarafta da bulutlanma şeklinde gözüküyor. Aşağıdakiler , görüş mesafesini arttırınca parça parça sırıtıyor.

Lcd'de edge lit panelde kavis illumination için olumsuz etkisi var dezavantaj.

Terimleri çok bilmiyorum. Yani bu durumu kavisli olmasına bağlayabiliriz doğru mu anladım? Ama kavis bu kadar etkiliyor mu ? VA olmasının bir anlamı yok o zaman.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Glowdan kaçmak için VA almıştım ama curved olması mevzuyu baltalıyor mu? Birde bu bulutlanmalar sızma değil de mi? Glow olduğuna hemfikiriz.

Terimleri çok bilmiyorum. Yani bu durumu kavisli olmasına bağlayabiliriz doğru mu anladım? Ama kavis bu kadar etkiliyor mu ? VA olmasının bir anlamı yok o zaman.
Düz ekran olursa gözle görülür kayda değer değişim yaşayacaksınız, lakin unutmamanız gereken edge lit aydınlatma bu ekranlar yani beklentinizi buna göre tutmanız gerek.

Düz ekran olursa gözle görülür kayda değer değişim yaşayacaksınız, lakin unutmamanız gereken edge lit aydınlatma bu ekranlar yani beklentinizi buna göre tutmanız gerek.
O zaman VA olması glow mevzusunu çözmüyor. Maşallah IPS panelden daha fazla vuruyor ekrana. Çok bir beklentim yok. Sadece glowdan kaçmak için VA öneriliyorken, G65B nin IPS ile yarışması garibime gitti. Anormallik arıyorum biraz. İşaretlediğim yerleri özellikle referans alınca size normal mi geliyor?
Peki VA da bu glow mevzusu, ışık sızması gibi tamamen panel şansı mı?

VA Glow farklı IPS Glow farklı ayrı mevzular.

Va Glow Ips Glow kadar rahatsız etmez ama görürsünüz.

Edge lit aydınlatma olduğu kullanıldığı için eğer bu konuda gelişme görmek isterseniz bütçenize göre düz ekrana veya va mini led arka aydınlatmalı modellere yönelmeniz gerekiyor.

Son düzenleme:
VA Glow farklı IPS Glow farklı ayrı mevzular.

Va Glow Ips Glow kadar rahatsız etmez.
İşte anlatmak istediğim de tam olarak bu. Ben de bu algı doğrultusunda olduğumdan şaşırıyorum. iki monitörün ss ini attım zaten. Şuan siyah ekrana baktığımda G65B daha çok rahatsız ediyor. Hele biraz geriden ekrana bakarsam daha da kötü.
Zaten büyük ihtimal servise götüreceğim cihazı. Ondan öncesinde yanlış bildiklerimi / bilmediklerimi analizliyim diyorum.

G4 de sarımtırak gibi yani klasik IPS glow ama bu G65B de daha beyaza kaçkın. Bu yüzden daha net göze vuruyor. O yüzden Sızma mı Glow mu tam emin olamadım.

Geri