Sonunda Evden Atıldım 😅

Avrupa'da normaldir 18 yaşını dolduranın evi terk etmesi. Yasal olarak ailenin tüm hükümlülükleri sona eriyor. İstisna durumlar eğitiminin devam etmesi ve devletin sağladığı desteğin yetmemesi. Buna da mahkeme karar veriyor.

Tabiat'ta da o şekilde oluyor. Yavru kuş büyüdüğünde anne kuş yavruyu yuvadan atar uçmasını öğrensin diye.

Ha birde, kalacak evi olmayan şarj cihazını ne yapsın? Nerede şarj edecek? Kafeteryaya girse mutlaka bir şeyler sipariş vermeli. O da en fazla yarım saatlik bir süre. Telefon ne işe yarayacak?

Yoksa güvendiğiniz bir arkadaşınız veya yakın akrabanız, bir mağara aramaya başlayacaksınız.
Bir de iyi bir süngü ve ateş yerine ihtiyacınız olacak.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Adresiniz yoksa iş de bulamazsınız. İnşaat veya balıkçı teknesi hariç. Onlar da sezonluk. Balık sezonu şu an bitti.

Aleyküm selam, ilk önce eve git ailen ile aranı düzelt hayatını düzene sok 1000tl ile 1 hafta ayakta kalamazsin

Dün gece aramızda bir gerginlik vardı. Yatsı namazını camide kılmamız konusunda ısrarcıydı; evde kılacağımı söylememe rağmen diretti. Sonunda gitmedim ve namazımı evde kıldım. Sabah namazında ise beni –hafif bir dürtme değil, bildiğin 3-5 tekme atarak– uyandırdı (hatta uyanmama rağmen devam etti zoruma gidende o zaten). Dün geceden gelen gerginliğin üzerine bu da eklenince tartışmamız büyüdü. Bugün de beni evden kovunca orayı terk ettim. Yaşananların sadece buzdağının görünen kısmı olduğunu bilmenizi isterim; ben iki tokat yiyip hemen çekip gidecek tiplerden biri değilim.
Ah şu islam dini ve içindeki bir grup gerizakalı tayfa

Seni o yaşa kadar büyütmüş bakmış hizmet etmiş insanlara böyle yapmamalısın bence en doğrusu gidip özür dile barış ailen ile öldükten sonra kıymete biniyor çoğu insanda onların değerini bil
Ailesi suçlu ise özür dilemesi doğru değil, dilerse bile zorunluluktan eder ama bu ailesinin haklı olduğunu göstermez.

Ailesi baktığı için sanki bu arkadaş onlara borçluymuş gibi konuşuyorsun. BAKMAK ZORUNDA, Bu konuyu yazan çocuk kendi keyfiyle dünyaya gelmedi herhalde. Ailesi getirdi, doğmuş olmayo kendi seçmedi. Çocuk büyüdükten sonra isterse ilişiğini keser ve hiç kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Özellikle böyle baskıcı bir aileye

Ergenlik onları suçlamakla başlar, olgunluk onları anlamakla
Anladım ve fikrim değişmedi , çocuğu özgüvenli yetiştireceksin diye sokağa salamazsın ama terbiyeli olsun diye de kendine diz çöktürüp susturamazsın

Hocam Aslında islam böyle değil İslam güzelliği buyurur ama işte bizimkiler gibi yanlış düşünceli olanlarda olabiliyor

Yani yanlış amlaşılmasın zaten müslümanım elimden geldiğincede namazlarımı kılıyorum ibadetlerimi yomaya çalışıyorum ama bizimkiler bir tık daha üst level bu konuda camiye git kıl diyor XD

Hocam Zaten Kız arkadaşım yok diye Gay diyorlar gerek yok bide öyle ortamlara gidip tam bela almayayım başıma

(Bunlarda bi değişik Tamam bende kadınlardan hoşlanıyorum ama kız arkadaş falan çok yorucu ve gereksiz geliyor bana hayatımda birine denk gelirsem gelirim zaten baktım 27 yaşına kadar denk gelmedim tamam o zaman çıkar kız arkadaş bulurum ben o kafadayım Bizimkiler “kardeşlerinin var senin niye yok evden çıkmıyon zaten arkadaşalrında hep erkek Gay misin vs. Diyor) Daha çok şey varda neyse bugün yeterince rezil olduk zaten😅
Kusura bakma düşüncem büyük ihtimalle yanlış ama benim babam bana kira ödiyeceksin ve ailem dinde zorlama yapsalar kendi başıma ayakta kalmaya başladığımda şuanki zorlamayı kamera kaydına vb alıp ilerde süründürürdüm

Bu arada asla kötü biri değilim ailemi vb çok seviyorum ama bana kim yanlış yaparsa aşırı kin beslerim

Ailesi suçlu ise özür dilemesi doğru değil, dilerse bile zorunluluktan eder ama bu ailesinin haklı olduğunu göstermez.

Ailesi baktığı için sanki bu arkadaş onlara borçluymuş gibi konuşuyorsun. BAKMAK ZORUNDA, Bu konuyu yazan çocuk kendi keyfiyle dünyaya gelmedi herhalde. Ailesi getirdi, doğmuş olmayo kendi seçmedi. Çocuk büyüdükten sonra isterse ilişiğini keser ve hiç kimsenin bir şey demeye hakkı yok. Özellikle böyle baskıcı bir aileye
Sen böyle konuşursan bakmak zorunda değil onlarda hayat döngüsü bu şekilde seni dünyaya getirdiler diye millete kan kusturamazın onlar senin iyiliğini ister kötülüğünü değil büyüdükçe anlarsın yada çocuğun olduğu zaman

Sen böyle konuşursan bakmak zorunda değil onlarda hayat döngüsü bu şekilde seni dünyaya getirdiler diye millete kan kusturamazın onlar senin iyiliğini ister kötülüğünü değil büyüdükçe anlarsın yada çocuğun olduğu zaman
Konunun hiçbir yerini okumadım sadece bu mesajı okudum ama bu mesajda arkadaş çok çok haklı olgunlaştıkça anlayacaksın.

hayat dongusu ne haci hayvan miyiz biz ciftlesme mevsimi mi var insanlarin yani bakamiyacaklarsa yapmayacaklar yaptilarsa sevip ilgilenecekler cebine 2 kurus para koyup karnini doyurunca ana baba olunmuyor ben arkadasi ve yasadigi durumu cok iyi anladim ve ailesinin yaptigi sey iyiligini dusunmek degil tek ezebildigi ve soz gecirebildigi insan kendi cocugu olunca tum hayatinin icine etmek oluyor Turkiyede bircok aile boyle

Sa,

Ailemle zaten süregelen sorunlarımız vardı, detaylara girip uzatmayacağım. Dün geceden beri gergindim, sabah çıkan bir tatsızlık sonrası iyice tartıştık ve sonunda beni evden çıkardılar. Telefonumu alıp çıktım.

Daha önce de başıma gelmişti ama o zamanlar camiler 7/24 açıktı hem de yaşım küçüktü, birkaç gün sonra dönüyordum. Şimdi 19 yaşındayım ve artık kendi başımın çaresine bakmam lazım. Birikimim olsa bir yer tutar, iş bulup çalışırdım ama maalesef o da yok.

Şu anki durum şu: Cepte 1000 TL var, şarj aletini evde unuttum, telefonun şarjı %80. Eskiden olsa bu konularda tecrübeli olduğum için başkasına akıl verirdim ama son birkaç yıldır bu işlerden koptum. Şimdi ne yapmamı, nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?
knk mantikli olani yap sana hemen kolayda kalakcak bir yer verebilecek is bulabilne sansin varsa bul calis . eger yoksa eve git disini sik zaman icinde evden ciktiktan sonra rahat edebilecegin bir konuma geldiginde cik git evden

Kira ödemek ne? Bir aile kendi çocuğuna bunu yaparmı?
Gene amerikada vs bunu yapıyorlar duymuştum ama Türkiye'de ilk kez böyle bir vakaya denk geliyorum

Bro bence şuan son çare sıkıntısız olan bir cemaat yurdunda o sırada işe gir birikim yap şuan başka çaren yok

Geri