PERFORMANS DÜŞÜKLÜĞÜ

escanorsm

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba arkadaşlar sistemimin özelliklerini paylaşıyorum
i5 14400F
32 gb 3200mhz DDR4 RAM
ASUS RTX4060 DUAL WHİTE 8GB
ASUS H610 MK-D4
DEEPCOOL LE520 SIVI SOĞUTMA
BEYAZ AKVARVUM KASA 7X120MM FAN
herhangi bir ısınma sorunum yok ekran kartım bile max 65 görüyor her oyunda full ayarlar bile olsa , sözde ve mantıken bu sistemde yüksek fpsler almam gerekiyor fakat ben verim alamıyorum valorant cs tarzı oyunları genelde oynuyorum monitörüm 310 hz aoc ama ben 300fps i geçemiyorum bırak geçmeyi yakınına bile varamıyorum sebebini öğrenebilmiş değilim. Yapay zeka uygulamalarından aldığım yardımlardan da bir şey anlamıyorum hepsi farklı bir konuya değiniyor biri amd ye geç diyor diğeri anakartı değiştir diyor.
oyunda msı afterburner açıktı ve işlemci W değeri 50i geçmiyordu , chatgpt bunun anakarttan kısıtlandığını söylüyor gemini ise çalışan 3 tane işlemci çekirdeğinin kullandığı güç olduğunu belirtiyor aşağıda ekte aldığım fps değerlerini atacağım

Ekler

• Ekran görüntüsü 2026-04-27 005834.webp
    Ekran görüntüsü 2026-04-27 005834.webp
    14.8 KB · Hit: 16
Bahsettiğiniz FPS değerleri için L3 önbelleği yüksek işlemci lazım. O işlemcide 20 MB önbellek var. AMD tarafında AM4 için 5600, AM5 için 7500F yani giriş seviyesi işlemcilerinde 32 MB önbellek var. Önbellek arttıkça FPS'de artıyor.

Yine de Valorant'da biraz daha alınabilir gibi geldi. Bağlantıda önerdiklerimi harfiyen uygulayın, oyunu bozmadılarsa daha istikrarlı olur. Ama yüksek FPS için Intel tarafında L3 önbelleği yüksek (gerçi anakart değiştirmeniz gerekiyorsa direkt AMD geçin) işlemciye geçilebilir.

Ayrıca Quick CPU yükleyip park eden işlemcileri uyandırın. Ayarları nasıldır bilmiyorum, internetten bulduğum bir rehberi atıyorum. Ama belirteyim L3 önbellekten dolayı, monitör Hz uygun FPS'e ulaşmanız biraz zor.

• Beğen
Reaksiyonlar: AMYG
Geri