su an anakartın resmını cek kablolar falan takılıyken, am5i fotoya bakarak yaparsın basıt ztn 3-5 kablo takıyonanakart işlemci ram bunları kurduktan sonra yapmam gereken bir şey var mı kablolamada sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum tavsiyeniz var mı
PC açılıyor ekran gelmiyor sıvı soğutmanın fanı dönmüyor kablolamada bir hata yaptım Rami filan her şeyi düzgün bir şekilde oturttum ram slotlarini değiştirdim ekran kartıyla denedim ekran gelmedi kablolamada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bilgisayarcıya götürdüm anakart tam oturuyordu unuttuğum kablo olmuş olabilir belkiAnakartın sağındaki 12 pin kablosu, anakartın sol üstündeki CPU güç girişi ve ekran kartı üzerindeki güç girişi, bunlar elzem. Diğerleri USB ve kasanın güç tuşu bağlantıları falan. Kasanın çalıştığına dair en ufak bi hareketlilik yoksa PSU kontrol edin ve anakartın alt tarafında bulunan kablolara bakın güç tuşunu yanlış bağlamış olabilirsiniz.
rami takamamışsındır bence, ben de ram kaykanlı sorun yaşamıştım ddr5te rami biraz daha fazla bastırmak gerekşyor.PC açılıyor ekran gelmiyor sıvı soğutmanın fanı dönmüyor kablolamada bir hata yaptım Rami filan her şeyi düzgün bir şekilde oturttum ram slotlarini değiştirdim ekran kartıyla denedim ekran gelmedi kablolamada bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum bilgisayarcıya götürdüm anakart tam oturuyordu unuttuğum kablo olmuş olabilir belki![]()
CPU pinlerini yanlış takmış olabilirim çünkü Fan dönmüyordu yanma kokusu ve ya kırılma sesi gibi bir şey gelmedi ama yinede endişe oluşuyorrami takamamışsındır bence, ben de ram kaykanlı sorun yaşamıştım ddr5te rami biraz daha fazla bastırmak gerekşyor.
Fanların vs donmedıgını yenı okudum.
Bilgisayarcı ne yaptı?CPU pinlerini yanlış takmış olabilirim çünkü Fan dönmüyordu yanma kokusu ve ya kırılma sesi gibi bir şey gelmedi ama yinede endişe oluşuyor
Çırak vardı dün dükkanda usta yoktu bugün bakar anakartta bir sıkıntı yok açılmasına açılıyor ya ramde bir sıkıntı var ya da kablolamada belki dediğin gibi tam takamamisda olabilirim yanlış da takmadımBilgisayarcı ne yaptı?
Ben bu zamana kadar hep 2 ram slotlu anakart kullandıgım için, yeni anakartta da ramimi direkt 1. slota takmıştım. 6000mhz yapamayınca baktım 2. slota takmak gerekiyormuş sanırım, ikinci slota taktım pc acılmıyo. Butun slotları teker teker denedım acılmıyo meger az bisi daha bastırmam gerekıyomus. Rami kırdım dıye cok korkmustum. Sadece ram anakart ve islemci ile aynı paradaydı...Çırak vardı dün dükkanda usta yoktu bugün bakar anakartta bir sıkıntı yok açılmasına açılıyor ya ramde bir sıkıntı var ya da kablolamada belki dediğin gibi tam takamamisda olabilirim yanlış da takmadım
Senin yanında bir HEDT sistem toplasam bir şeyciğin kalmazdı. Çatır çutur pata küte.Ben bu zamana kadar hep 2 ram slotlu anakart kullandıgım için, yeni anakartta da ramimi direkt 1. slota takmıştım. 6000mhz yapamayınca baktım 2. slota takmak gerekiyormuş sanırım, ikinci slota taktım pc acılmıyo. Butun slotları teker teker denedım acılmıyo meger az bisi daha bastırmam gerekıyomus. Rami kırdım dıye cok korkmustum. Sadece ram anakart ve islemci ile aynı paradaydı...
anakartı takmam için fanı çıkarmam gerekiyordu fanı çıkarırken yanlışlıkla arkadaki kabloyu çıkarmışım ekran kartı ekran vermiyormuş bilgisayarcıda gelmedi ekran yine evde silgi ile silip denedikten sonra oldu format atıp bios ayarlarını yapmam gerekiyor sadece zaman ayırdığınız için sağolunBen bu zamana kadar hep 2 ram slotlu anakart kullandıgım için, yeni anakartta da ramimi direkt 1. slota takmıştım. 6000mhz yapamayınca baktım 2. slota takmak gerekiyormuş sanırım, ikinci slota taktım pc acılmıyo. Butun slotları teker teker denedım acılmıyo meger az bisi daha bastırmam gerekıyomus. Rami kırdım dıye cok korkmustum. Sadece ram anakart ve islemci ile aynı paradaydı...