Kronik Hastalık Askerliğe engel mi?

Abdullah021

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
398
Arkadaşlar 19 yaşındayım ve Aileden kaynaklı genetik bir hastalık olan FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) hastasıyım.Bu hastalığın bazı yerlerde Askerlikten muaf olmak için yeterli olduğunu duydum ancak net bir kanıt bulamadım.Bu konu hakkında bilgisi olan dostlarım bana yardımcı olabilir mi?

13. FMF askerlik yapmaya engel midir?
Kontrol altındaki bir hasta askerlik yapabilir. Ancak ilacını düzenli kullanması sağlanmalıdır. Kişide eklem sorunları varsa veya amiloidoz gelişmişse askerlik yapamaz.

Arkadaşlar 19 yaşındayım ve Aileden kaynaklı genetik bir hastalık olan FMF (Ailesel Akdeniz Ateşi) hastasıyım.Bu hastalığın bazı yerlerde Askerlikten muaf olmak için yeterli olduğunu duydum ancak net bir kanıt bulamadım.Bu konu hakkında bilgisi olan dostlarım bana yardımcı olabilir mi?

Ya hafif hizmet ya da askerlikten muaf olursun. Sen hastane raporu ve düzenli ilaç kullanımını şubeye gitmeden önce yanında bulundur.

sağlık muanesi olmadan askere gidemiyorsun zaten hastalığın sisteme gözüküyorsa eğer riskli bir şeyse gidemezsin zaten

şu videodaki 7:20 7:35 arasında söylüyor arkadaşta FMF hastasıymis direk muaf etmisler
Aklımda kaldı nedense bu videoda.

Geri