öncelikle zahmet edip bu kadar uzun bir cevap yazdığın için teşekkür ederim.Donanım özellikleriniz neler?
Arama kutusuna değişken yenileme hızı yazın. Grafik ayarları diye bir sonuç çıkacak onu açın.
Gelişmiş grafik ayarlarının sağındaki yön tuşuna basarak genişletin ve değişken yenileme hızı ayarını kapatın.
Ayrıca güç seçeneklerindeki ekranı kapat ve uyku modlarını da hiçbir zaman yapmayı deneyin. Bazen bu modlar da monitörü buga sokabiliyor.
Monitörün ayrıca ayarlarını değiştirdiyseniz sıfırlayın.
Alıntıyı görüntüle
AMD GPU'larda böyle bir sorun hatırlıyorum. Şu videoya bakılabilir.
Ayrıca kullandığınız monitör kablosu kaynaklı da olabilir. Uygun fiyatlı bir monitör aldıysanız genelde aşırı dandik bir kablo ile geliyor. Daha kaliteli bir kablo alınabilir.
onlardada oluyo dostum ya. bi tek opera denemedimbaşka bi tarayıcıda denedin mi hocam ? örn microsoft edgede dene olmadı firefox yükleyip dene belki chrome ile alakalıdır problem
Monitörde sıkıntı olsa oyun oynarkende sıkıntı olmasıngerekmez mi ?Bir de sorun yaşayınca Flameshotla falan da ekran görüntüsü alsana. Sorunun monitör kaynaklı olup olmadığını anlarız. Yani telefonla değil de bilgisayardan da görüntü çek. Ona göre monitör sorunluysa iade edin.
Ayrıca diğer video izlenen platformlarda oluyor mu?
YT videoları sistem destekliyorsa AV1 codec ile de oynatıyor, sadece onda da yaşanıyor olabilir. Monitör belki bu codec ile aktarılan videoyu göstermek için bir yazılım güncellemesine falan da ihtiyaç duyuyor olabilir. Siz dediğimi yapın bakalım. Ona göre yabancı kaynakları araştıracağım. Bu sorunu yaşatan çok fazla değişken var.Monitörde sıkıntı olsa oyun oynarkende sıkıntı olmasıngerekmez mi ?
daha önceden monitörün firmwire güncellemelerini yaptım onda sıkıntı yok. sadece şu konuda fikrin var mı ? 4K da video seyrederken otomatik olarak 480P ye çözünürlüğü düşürmesinin anlamı nedir sence.YT videoları sistem destekliyorsa AV1 codec ile de oynatıyor, sadece onda da yaşanıyor olabilir. Monitör belki bu codec ile aktarılan videoyu göstermek için bir yazılım güncellemesine falan da ihtiyaç duyuyor olabilir. Siz dediğimi yapın bakalım. Ona göre yabancı kaynakları araştıracağım. Bu sorunu yaşatan çok fazla değişken var.
Mesela bunların sürücüleri var, güncellemediyseniz güncellemeyi deneyin.
Yan ekrana atıyorsan ve oyuna falan geçiyorsan, siteler kendini arka plana aldığını anlayıp oto kalite düşüyor. Bu YT özel değil çoğu site yapıyor. Belki kaliteyi ayrıca seçmen gerekiyordur. Veya tarayıcıların performans ayarlarını kapatmayı deneyebilirsiniz. Chromium diğer tarayıcılarda da benzer ayarlar var.daha önceden monitörün firmwire güncellemelerini yaptım onda sıkıntı yok. sadece şu konuda fikrin var mı ? 4K da video seyrederken otomatik olarak 480P ye çözünürlüğü düşürmesinin anlamı nedir sence.
çok haklısın dostumhocam onda sıkıntı yok bunda sıkıntı yok derseniz sorunu çözemezsiniz bu tip neyden kaynaklandığı belli olmayan şeyleri sıfırdan tüm yöntemleri adım adım tekrar tekrar yaparak ancak çözebilirsiniz benzer bozulma belli bir uygulamada oluyordu sadece ben de de
deniyorumYan ekrana atıyorsan ve oyuna falan geçiyorsan, siteler kendini arka plana aldığını anlayıp oto kalite düşüyor. Bu YT özel değil çoğu site yapıyor. Belki kaliteyi ayrıca seçmen gerekiyordur. Veya tarayıcıların performans ayarlarını kapatmayı deneyebilirsiniz. Chromium diğer tarayıcılarda da benzer ayarlar var.
Sadece site değil Windows'un kendisi de bunu yapıyor.
Alıntıyı görüntüle
HDD deki filmeleri çok akıcı oynattı buarada.Hocam Önce Normal bir video indirin bilgisayarın kendi media playerı veya varsa vlc ile açın deneyin onda sorun var mı yok mu ?