Ekran kartı fan hızı %100 olunca ses geliyor.

groff

80+
Reaksiyon skoru
10
Kasaya yeni topladığım GTX 1050 Ti ekran kartımın fanı %80 ve üzeri hızlarda ciddi bir cızırtı yapıyor. Uzay sistemdeyken böyle bir problem yoktu ve şu an fanlara değen bir kablo da bulunmuyor. Sebebi ne olabilir?

Burada fan hızı 100.

kanka fan ölüyor gıbı yağı falan da bitmiş olabilir söküp temizleyip yağla düzelir

Bu sesin güç kaynağından gelmediğine emin miyiz? Ya da herhangi bir kablo, vida vs titretiyor olabilir mi?

Kasaya yeni topladığım GTX 1050 Ti ekran kartımın fanı %80 ve üzeri hızlarda ciddi bir cızırtı yapıyor. Uzay sistemdeyken böyle bir problem yoktu ve şu an fanlara değen bir kablo da bulunmuyor. Sebebi ne olabilir?

Burada fan hızı 100.
Titremeden dolayı oluyor olabilir ne tür bir zeminde olduğuna dikkat et , zaten fan %100'e çıkıyorsa o kartın artık bakıma ihtiyacı vardır fanlardaki etiketleri söküp yağlamayı deneyin.

Titremeden dolayı oluyor olabilir ne tür bir zeminde olduğuna dikkat et , zaten fan %100'e çıkıyorsa o kartın artık bakıma ihtiyacı vardır fanlardaki etiketleri söküp yağlamayı deneyin.
Kartı 2.el aldım g.e. üstünde furmark testi böyle o fan yüzdelerine çıkmıyor ben kendim değiştirip baktım.
WhatsApp Image 2026-05-01 at 00.31.56.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Aynı güç kaynağını kullandım. Yük altında tıpkı videodaki gibi ses çıkartıyordu. Kulağını biraz daha yakınlaştırıp güç kaynağına doğru dinleyebilir misin?
OCCT ile test yapıp dinledim herhangi bir ses duymadım sanırım sadece fan hızı yükselince yapıyor o sesi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,227
Üyeler
193,299
Son üye
knkbune
Geri