Windows 11 mi daha iyi performans sağlar yoksa windows 11 home mi

hellwinx23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
183
Arkadaşlar merhaba 16 gb ramim var 1 2 ay önce win11e geçtim ilk başlarda mutluydum fakat chrome falan açıkken %60 %65 bellek kullanımı oluyor herhangi bir oyunu açıncada 90 falan oluyor ve oyun çöküyor bazen bende arkadaşlara sordum bu olay onlardada oluyormu diye onlardada oluyormuş başka bir arkadaşım windows 10 homeye geç daha iyi performans alırsın dedi siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Sizce win11 de kalayımmı yoksa win10 homeye mi geçeyim

home genel kullanıcıya yönelik, pro versiyonda arkada birçok gereksiz araç vs. var çalışan adı üstünde pro sürüm, o sebeple home daha iyi hiç bir zaman kullanmayacağın araçları vs. yüklemediği için home versiyonda sistemi biraz daha rahatlatıyor daha az ram tüketiyor işlemciyi daha az meşgul ediyor vs. ama bizim millette pro yazınca sonunda aaa pro abi proysa iyidir diye genel bir algı var klasik.

Arkadaşlar merhaba 16 gb ramim var 1 2 ay önce win11e geçtim ilk başlarda mutluydum fakat chrome falan açıkken %60 %65 bellek kullanımı oluyor herhangi bir oyunu açıncada 90 falan oluyor ve oyun çöküyor bazen bende arkadaşlara sordum bu olay onlardada oluyormu diye onlardada oluyormuş başka bir arkadaşım windows 10 homeye geç daha iyi performans alırsın dedi siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Sizce win11 de kalayımmı yoksa win10 homeye mi geçeyim
win 10 pro devam.

PRO ve Home arasında muazzam bellek tüketim farkları yok. Hatta hiç yok.
Windows 10 dönmenizi önermem. Microsoft hem Steam rekabeti hem de eleştirilerden dolayı artık daha çok özenecek.

Ama Windows 10'da geçseniz modern oyunlarda 32 GB bellek artık şart. Windows'dan çok uygulama ve oyunlar kaynak tüketiyor. Microsoft, Win11 en kusursuz hale getirse de bu değişmeyecek.

Win 11 home kullanıyorum bellek kullanımım 4gb
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Pro daha az fps veriyor oyunlarda
usta bende şuan
1777705445527.webp

böyle durum chrome discord steam falan açık

Home da olan uygulama ve hizmet sayısı daha az mantıkken daha az ram tüketmesi lazım ben ğro kullanıyordum ama öyle aşırı bir ram kulanımı olmuyordu

Windows 11 ltsc düşünür müydünüz hocam çok verimli açıkçası.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,207,897
Üyeler
193,850
Son üye
Ahmetcans7
Geri