Ryzen 7 9850X3D + RTX 5080 Sistem Yorum ve Öneri

1. sistem aşırı pahalı bu kadar lüks parçaları hazır sistem olarak 250k ya alabilirsiniz.
2. Sistem “en pahalı parçaları alayım” mantığında değil ise 9850x3d mantıksız 9950x de aynı threadi veriyor iş için kullanacak isen oyun da oynamak istiyorum dersen her şey değişir.
3. Eğer hızlı ve stabil bir şey istiyorsan 870E anakart almalsın fiziksel çift yonga seti var
4. İş için kuruyorsan her şey ram e bakıyor ramden kısamazsın

Hocam ekipmanlara ayıracağın miktar haricinde sistem için kalan miktar nedir?
İlk başta sistemi 200–250K civarı toplamayı planlamıştım sonra biraz daha üst segment parçalara geçtim; özellikle anakartı ve RAM’i yükselttim bu şekilde sistem toplamı yaklaşık 300K civarına çıktı. Yani bütçem yaklaşık 300 bin tl civarı fakat 100 bin TL'ye kadarda sapma miktarım var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1. sistem aşırı pahalı bu kadar lüks parçaları hazır sistem olarak 250k ya alabilirsiniz.
2. Sistem “en pahalı parçaları alayım” mantığında değil ise 9850x3d mantıksız 9950x de aynı threadi veriyor iş için kullanacak isen oyun da oynamak istiyorum dersen her şey değişir.
3. Eğer hızlı ve stabil bir şey istiyorsan 870E anakart almalsın fiziksel çift yonga seti var
4. İş için kuruyorsan her şey ram e bakıyor ramden kısamazsın
Yalnız iş değil karma kullancam bu yüzden dengeli bir şey arıyorum multithread performansına aşırı fazla ihtiyacım olmadığı için singlecore gücüne bakarak ryzen 7 9850x3d tercihi yaptım. Hazır sistemde zamanında hüsrana uğradığım için pek güvenemiyorum. Pahalı olacağını bildiğim için bütçemi uzun zamandır hazırlıyorum asus rog strix x870E-E anakart tercih ettim

İlk başta sistemi 200–250K civarı toplamayı planlamıştım sonra biraz daha üst segment parçalara geçtim; özellikle anakartı ve RAM’i yükselttim bu şekilde sistem toplamı yaklaşık 300K civarına çıktı. Yani bütçem yaklaşık 300 bin tl civarı fakat 100 bin TL'ye kadarda sapma miktarım var

Yalnız iş değil karma kullancam bu yüzden dengeli bir şey arıyorum multithread performansına aşırı fazla ihtiyacım olmadığı için singlecore gücüne bakarak ryzen 7 9850x3d tercihi yaptım. Hazır sistemde zamanında hüsrana uğradığım için pek güvenemiyorum. Pahalı olacağını bildiğim için bütçemi uzun zamandır hazırlıyorum asus rog strix x870E-E anakart tercih ettim

Hocam yine 300 bine 5090 lı sistem kuruluyor. 5080 Dediğin kartı en baba görsel şölen yapsan 200k tutuyor zaten.

Ekran kartı 5090 çekilmeli bence bütçe sıkalan gayet yüksek max bir sistem dizilir rahatlıkla ayrıca ömürlük takılırsın bana göre ekran kartı 5090 olmalı 9950x3d işlemcide çekilir yani yanına

Hocam yine 300 bine 5090 lı sistem kuruluyor. 5080 Dediğin kartı en baba görsel şölen yapsan 200k tutuyor zaten.
Hocam haklısınız ama zaten asıl fiyatı ramler, ssd gibi yan bileşenler arttırıyor diyelimki ağır işlerde kullanmasam haklısınız 32gb alır 30 bin tl karımı eklerim samsung 9100 pro 2tb yı gereksiz bulur 10 bin tl kar ederim, ayrıca 5080 modellerinde biraz araştırma yaptım tavsiyeniz varsa msi modellerini tercih etmiştim ama soğutma sessizlik amacıyla msi 5080 gaming trio oc modelini tercih etmiştim eğerki stok olur fiyat değişken olmazsa 5080 suprim socu tercih edeceğim, ama gaming trio oc dada stok sıkıntısı olduğundan dolayı büyük ihtimalle ventus modelini tercih edeceğim. Toplamaya çalışırkende en üst ve en minimum fiyat bandında toplayarak en ortayı bulmayı hedefliyorum

Bencede 5090 çekilmeli
belki ben yanlış bakmışımdır bilmiyorum ama bulabildiğim en ucuz 5090 180 bin tl civarında, ben sistemi ortalama 300k civarında dizmek istiyorum ama zorlarsam 400 bine çıkarabilirim evet, ama ben aynı fiyata 5090 çekmek için ya diğer bileşenlerden kısmam gerekiyor yada bütçeyi zorlamam gerekiyor bu konuda tavsiyeleriniz neler?

boş ver canım çek 5090 15 yıl rahatına bak
hocam bende isterim 5090'ı ama şuan dizdiğim kasayı 5090la dizsem 70-80 k daha pahalı evet zorlarsam 400 bin tl gibi bi bütçem var ama 5090 alıp diğer bileşenlerden kısmak istemiyorum yani odamıda yaptırcam bir miktar elimde para artmasını istiyorum. Önerebilceğiniz bir yolu var mıdır?

belki ben yanlış bakmışımdır bilmiyorum ama bulabildiğim en ucuz 5090 180 bin tl civarında, ben sistemi ortalama 300k civarında dizmek istiyorum ama zorlarsam 400 bine çıkarabilirim evet, ama ben aynı fiyata 5090 çekmek için ya diğer bileşenlerden kısmam gerekiyor yada bütçeyi zorlamam gerekiyor bu konuda tavsiyeleriniz neler?

hocam bende isterim 5090'ı ama şuan dizdiğim kasayı 5090la dizsem 70-80 k daha pahalı evet zorlarsam 400 bin tl gibi bi bütçem var ama 5090 alıp diğer bileşenlerden kısmak istemiyorum yani odamıda yaptırcam bir miktar elimde para artmasını istiyorum. Önerebilceğiniz bir yolu var mıdır?
valla nedim ssd anakart soğutucu aşırı pahalı

Hocam haklısınız ama zaten asıl fiyatı ramler, ssd gibi yan bileşenler arttırıyor diyelimki ağır işlerde kullanmasam haklısınız 32gb alır 30 bin tl karımı eklerim samsung 9100 pro 2tb yı gereksiz bulur 10 bin tl kar ederim, ayrıca 5080 modellerinde biraz araştırma yaptım tavsiyeniz varsa msi modellerini tercih etmiştim ama soğutma sessizlik amacıyla msi 5080 gaming trio oc modelini tercih etmiştim eğerki stok olur fiyat değişken olmazsa 5080 suprim socu tercih edeceğim, ama gaming trio oc dada stok sıkıntısı olduğundan dolayı büyük ihtimalle ventus modelini tercih edeceğim. Toplamaya çalışırkende en üst ve en minimum fiyat bandında toplayarak en ortayı bulmayı hedefliyorum
Ben sana bi 5090 sistem yaptım hocam. Bütçe fazla gelirse veya değiştirelim hocam şurayı dersen revize ederiz ona göre. Konuşmalarımızdan MSI sevdiğini varsaydığım için anakartı MSI seçtim.
Anakart: https://www.gaming.gen.tr/urun/5349...r5-soket-am5-m-2-hdmi-atx-anakart/?ref=akakce
İşlemci: https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-7-ghz-fiyati,812013733.html
Ram 1- https://www.itopya.com/goodram-64gb-2x32gb-irdm-black-v-6000mhz-cl30-ddr5-siyah-dual-kit-ram_u24243
Ram 2- https://www.tebilon.com/kingston-be...-ram-kf560c36bbeak2-64tr/?ref=akakce&v=1.26.7
SSD: Soğutucu: https://www.teknobiyotik.com/liquid...cu-siyah-acfre00184a.html?ref=akakce&v=1.44.8
Ekran Kartı 1- https://www.gaming.gen.tr/urun/5694...s-4-ekran-karti-pragmata-hediyeli/?ref=akakce
Ekran Kartı 2- https://www.ucuzbudur.com/asus-rtx-...t-gddr7-32-gb-ekran-karti?ref=akakce&v=1.44.1
PSU:
2 Ram koydum biri RGB li diğeri RGB siz. RGB siz olanların CL değerleri daha iyi ama X3D çipte çok aşırı bir önemi kalmıyor. SSD olarak 2 TB Gen 5 Dramli en üst seviye modellerden birini seçtim. Ekran kartı Asus TUF veya Trio ikisinin de soğutması güzel. Tuf modelinin satıcısı noname değil bu arada kadıköyün ortasında mağazaları var adamların. Kasa hariç 315k tutuyor böyle.

valla nedim ssd anakart soğutucu aşırı pahalı
Valla ya bu sistemi eylülde dizdim tıpatıp böyle değildi o döneme göreydi 170k'idi. Ram zamları,ssd,sıvı soğutucu, estetik ürünlerin aniden pahalılaşması ve döneme uyum sağlamakla ilgili parça değişimi uzun vade derken bu hale geldik Allah sabır versin herkese ne diyim

Hiçbir bileşenden kısmak zorunda değilsin hocam onu anlatıyoruz iki saattir. 300 bin bütçen var en üst segment herşeyi koydum. 400e de çıkabilirim diyorsun Kasayıda dahil etsen 320 ye falan her şey üst segment olarak bitmiş oluyor.

Estetik ürünleri de eklesen curved ekranlı sıvı soğutma lian li fanlar vs vs. 350 olsun hadi en fazla.

Geri