BM veya EE için gelişim

@KaptanMC bir de hocam @B1L0 hocamla konuştuktan sonra ilgi duyduğum konuların daha çok EE ye yönelik olduğunu anladım. İngilizce ve matematik önerileriniz çok güzel ancak sizin programdan sadece C öğrenimini alıp yukarı daki eke attığım programı uygulasam? Çünkü daha çok devrelerle falan uğraşmak istiyorum. Şimdi konuyu biliyorum BM diye açtım ama konuda fikrim değişti. O yüzden programınızı herhalde BM-yazılım için yazdınız gibi düşündüm. Doğru mu düşünmüşüm? C yi sadece işime yarayacak düzeye getirip Sonra da yukarıdaki ekteki programa başlarım diye düşünmüştüm. Yani EE de yazabilirim. Bilo hocam arada bıraktı :D

Çünkü daha çok devrelerle falan uğraşmak istiyorum.
diyorsan neden ee yerine bm düşünüyorsun hala çözemedim ama neyse

diyorsan neden ee yerine bm düşünüyorsun hala çözemedim ama neyse
Hocam çünkü daha devrelerle uğraşmadım. Uğraşmak istiyorum. Yeni başlicam. Belki de hoşuma gitmez. Ondan diyorum.

Arduino veya Raspberry Pi gibi bir şey al ve onu programla. Bence iyi bir başlangıç olur.

Arduino veya Raspberry Pi gibi bir şey al ve onu programla. Bence iyi bir başlangıç olur.
Hocam daha temel kavramları bile bilmeden ona girmek istemiyorum. Ama programın sonuna doğru yapabilirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Tablet123 @GermiyanWithPlan
1777837035742.webp

Şöyle bi tablo buldum.

Son düzenleme:
Hocam daha temel kavramları bile bilmeden ona girmek istemiyorum. Ama programın sonuna doğru yapabilirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

@Tablet123 @GermiyanWithPlan Alıntıyı görüntüle
Şöyle bi tablo buldum.
yaani javascript ve php her kapıyı açar,ama bir de bir arkadaş arduino da başla demiş ya,onun yerine ESP32 başla o da sana dediğim C'nin emmioğlu C++ ile kodlanıyor,bir de abi kardeş tavsiyesi,KESİNLİKLE STM32'ye bulaşma

Hocam çünkü daha devrelerle uğraşmadım. Uğraşmak istiyorum. Yeni başlicam. Belki de hoşuma gitmez. Ondan diyorum.
O zaman bence başta kendi yazdığın programı uygula, devam etmek istersen EE yoluna gidersin, hoşuna gitmezse de ona göre kararını verirsin.

Ek olarak bence yapabiliyorsan o planı biraz basitleştirip artan zamanda programlama dillerine de C ya da Phyton fark etmez bir giriş yap o konuda da fikrin olsun sevdiğin bir alan mı vs diye.

yaani javascript ve php her kapıyı açar,ama bir de bir arkadaş arduino da başla demiş ya,onun yerine ESP32 başla o da sana dediğim C'nin emmioğlu C++ ile kodlanıyor,bir de abi kardeş tavsiyesi,KESİNLİKLE STM32'ye bulaşma
Hocam dedikleriniz bir tık karışık
geliyor ancak anladım gibi. STM32 ne bilmiyorum ancak bulaşmam. ESP32 ile başlarım.

O zaman bence başta kendi yazdığın programı uygula, devam etmek istersen EE yoluna gidersin, hoşuna gitmezse de ona göre kararını verirsin.

Ek olarak bence yapabiliyorsan o planı biraz basitleştirip artan zamanda programlama dillerine de C ya da Phyton fark etmez bir giriş yap o konuda da fikrin olsun sevdiğin bir alan mı vs diye.
Tamam hocam günlük genelde 2 saat a zamanım oluyo zaten bu işe. Bazen 1 saat falan oluyo. Günlük ingilizce çalışma fikri de güzel geldi. Onu her gün yapmak istiyorum. 20dk-30dk 1 gün yazılım 1 gün devre gibi falan artık bişeyler denerim. Allah kerim.

Cevaplarınız için teşekkürler. Aklıma bir şey gelirse yine sorabilir miyim?

STM32 ne bilmiyorum ancak bulaşmam. ESP32 ile başlarım
STM,ST Microelectronics tarafından geliştirilen bir mikrodenetleyici ailesi
ESP32 ise Espressif tarafından çipi,Node denen bir şirket ise o Espressifiyle çipiyle ESP32 Namı diğer NodeMCU'yu yaptı
ESP32 arduino ile tıpatıp aynı mantıkta,aynı programla,aynı programlama dilini kullanır
STM32 ise ÇOK daha hardcoredur,hepsi gibi o da C ve türevlerini kullanır,fakat o diğerlerinin Arduino IDE'sini değil,Cube IDE,thermite gibi uygulamaları olur
ESP32,Arduino,Raspberry pi her bir bölümünde,devresinden geçmesi gereken frekans,akım vs. otomatik olarak yapılandırılırken STM32 de bunları kendin elle yapman gerek

Geri