Rx 6700 Xt Nitroyu Kaça Satmalıyım?

Dediğim gibi 5 lira civarına gider ama kartı satmadan önce temiz driver ile kurup adrenalinden bi çipin mhz sini düşürün misal 6700xt ler 2300 2600 arasında çalışıyor modelden modele değişiyor bu hız sizin kartın base clocunu biraz düşürün yapabilirseniz bide undervolt edin kartı ve kartı furmarkda unhavenda falan deneyin memtest 64 ile bir bakın error veriyormu diye böylede bir deneyin derim satmadan önce çünkü ilk baştada dediğim gibi sorun vram olsa oyunlarda çıkan o çizgiler sürekli olur her oyunda hatta düz masaüstündede çıkar gpu soğuk lehime düşse yine aynı çizgiler yırtılmalar kalıcı olur kart her görüntü verdiğinde yapar benim şahsi fikrim sorun yazılımsal kartta bir sorun olmama ihtimali yüksek , iş tamire gelirse ilk bi düzgünce test edilmesi lazım memtest ile orada hata olmazsa kartın belki beslemelerinde bir sorun vardır bilemeyiz ben bu sebepten uzaktan ürün almaya pek yanaşmıyorum para vermeden önce test etmek daha iyi oluyor masrafıda 2 liradan başlar belki 4 olur belki yazılımsaldır tabi bu paralar kartta donanımsal bir sorun varsa ki ilk başta dediğim sorun donanımsal olsa sürekli yapar oyun veya program ayırt etmeden yada hiç görüntü vermez.
Tamam deneyeceğim. Bulabilirsem başka sistemde test ederim. Yine aynı şey olursa son çare yaptırabilirim

Memtest ilki 5 dakika sürüyor bitti sanıp kapatma, 2 saat çalıştır.

Lehimlerin ayrıldığını düşünüyorum ısıl işlem düşünür müsün düzelme ihtimali yüksek

Önce problemin ne olduğunu bulmam lazım

Attığın örnek fotodaki sorun vramlerin ve lehimlerin uzun dönem kullanılıp, ısınıp yerini ufak ufak terk etmesine bağlı gelişen bi durum. Hd6570 kartımda aynı sorunu yaşadım fırınladım ve düzeldi sorun. Risk biraz ama zevkli ve kolay yöntem

Attığın örnek fotodaki sorun vramlerin ve lehimlerin uzun dönem kullanılıp, ısınıp yerini ufak ufak terk etmesine bağlı gelişen bi durum. Hd6570 kartımda aynı sorunu yaşadım fırınladım ve düzeldi sorun. Risk biraz ama zevkli ve kolay yöntem

Sizdeki sorundamı aynıydı hocam

Sizdeki sorundamı aynıydı hocam

Evet hocam loldeyken bıraktığınız görseldeki gibi oldu restartladım sistemi 3-5 kez denedim bir şey değişmedi sonra biostan sonra görüntü gelmeyince böyle bişi yaptım düzeldi sorun yedekte tutuyorum şimdi kartı. Ama senin kartın daha yeni ve daha güçlü yani risk bi tık daha yüksek. İyice araştır sorunu başka ne olabilir öyle karar ver bence

Evet hocam loldeyken bıraktığınız görseldeki gibi oldu restartladım sistemi 3-5 kez denedim bir şey değişmedi sonra biostan sonra görüntü gelmeyince böyle bişi yaptım düzeldi sorun yedekte tutuyorum şimdi kartı. Ama senin kartın daha yeni ve daha güçlü yani risk bi tık daha yüksek. İyice araştır sorunu başka ne olabilir öyle karar ver bence
Başka oyunlarda denediniz mi yine aynımıydı hepsinde

Başka oyunlarda denediniz mi yine aynımıydı hepsinde

Hocam oyundan kaynaklı sanmıştım o yüzden denemedim. O zaman lolü dosya onarımına bırakıp chromedan yt giriyordum, açıklamayacağım şekilde bozulmalar oluyordu mausu hareket ettirince ekran bölünüyor, pencereyi soldan sağa alınca solda görüntü duruyor ve sağa da görüntü gelip aynanda devam ediyordu çeşit çeşit bozulmalar. Hatta Loldeki bozulmayı çekip ytye atmıştım. Videonun bir kısmında sağda ekran bölünmesi gözüküyor

Geri