Hocam demek istediğim konu şu bahsettiğiniz kullanım için 5 6 senedir 5600 kullanan insan da var. 7500F kullanan kişiler de senelerce bu işlemciyle yollarına devam edecek. Bu tip oyunlarda zaten bu durum değişmiyor ki. Ben 9 yıldır cs oynuyorum, 9 yıldır işlemci seven oyun niteliğinde. Ama 9 yıl içinde çıkan yeni oyunlar böyle değil. Ek olarak bugün bile satıyor olması onun çok iyi olduğunu göstermez bence. İnsanların çoğu bilinçsiz, "x3d var la bunun harici oyun oynanmaz" mentalitesinde oldukları için hala alıyorlar. Güncel olan işlemcinin gün geçtikçe daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum. Gerek gelen agesa updatelerle gerek oyunların optimize olmasıyla. Sadece cs oynayan kişi alsın bence de. Hatta ben şu an 450-500 fps alıyorum 7500F ile. Monitörüm 360hz. Ama sadece Cs mi oynuyorum? Hayır, video editörlüğü yapıyorum hikayeli oyun oynuyorum. Böyle bir senaryoda ki çoğu insan sadece cs oynamak için 9800x3D 5090 almıyor, neden daha güncel ve genele hitap eden 9700X tercih edilmesin. Fiyatı da daha uygun. O fiyat farkına gidip ramlerim hynix a-die değilse hynix ram alırım. Timingleri kendim girer müthiş stabil fps değerleri yakalarım. Şu anda da yapıyorum bunu bu arada.