🔥🔥APPLE TÜRKİYE ZAM GELDİ🔥🔥

neresi değerli
tl degerli şuan dolar tutuldugu için dolar gerçek degerinde degil o yüzden tl effektif olarak degerli o yüzden türkler avrupaya yani yunana tatile gidip doldurup dönüyorlar doların real degeri 65 bantlarında

sence bu zamların sorunlusu apple mı
Hocam bakış açını daraltıp konuyu saptırmayın lütfen söylediklerimi iyi anlayın

Benim derdim iPhone ile değil, bu milletin statü budalalığıyla. Fiyatlar saçma sapan seviyedeyken, sırf hava atmak için her sene model yükseltenlerin bu ülkeye ne kadar büyük bir cari açık sapladığının farkında mısın?

Olay sadece telefon da değil; ithal arabasından Starbucks'ına, her ay döviz bayıldığın Netflix’ine kadar her şey bu bataklığın parçası. Devlet üretim yapmak yerine sadece vergi bindirerek halkı durdurmaya çalışıyor, o ayrı bir fiyasko; ama toplumun bu 'sonradan görme' açlığı devletin hatasından bile daha büyük.

Şu an bu ülkede ABD'deki alım gücü olsa, bizimkiler görgüsüzlükten garajına 3 araba çeker, fiyatına bakmadan en lüks markalara saldırır. Resmen kıtlıktan çıkmış birini kral sofrasına oturtmuşsun gibi bir açlık var ortada.

Benim eleştirdiğim şey tam olarak bu vizyonsuz tüketim çılgınlığı!
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tl degerli şuan dolar tutuldugu için dolar gerçek degerinde degil o yüzden tl effektif olarak degerli o yüzden türkler avrupaya yani yunana tatile gidip doldurup dönüyorlar doların real degeri 65 bantlarında
Hocam TL yi övdünüz mü sövdünüz mü halka mı sövdünüz devletimi suçladınız Ne dediğinizi Anlmadım 😅

Benim derdim iPhone ile değil, bu milletin statü budalalığıyla. Fiyatlar saçma sapan seviyedeyken, sırf hava atmak için her sene model yükseltenlerin bu ülkeye ne kadar büyük bir cari açık sapladığının farkında mısın?

Olay sadece telefon da değil; ithal arabasından Starbucks'ına, her ay döviz bayıldığın Netflix’ine kadar her şey bu bataklığın parçası. Devlet üretim yapmak yerine sadece vergi bindirerek halkı durdurmaya çalışıyor, o ayrı bir fiyasko; ama toplumun bu 'sonradan görme' açlığı devletin hatasından bile daha büyük.

Şu an bu ülkede ABD'deki alım gücü olsa, bizimkiler görgüsüzlükten garajına 3 araba çeker, fiyatına bakmadan en lüks markalara saldırır. Resmen kıtlıktan çıkmış birini kral sofrasına oturtmuşsun gibi bir açlık var ortada.

Hocam TL yi övdünüz mü sövdünüz mü halka mı sövdünüz devletimi suçladınız Ne dediğinizi Anlmadım 😅
Hayır Arkadaş Tl nin neresi degerli dedigi için bende cevabını vermiştim tl nin degerli olma sebebi dovizin gerçek degerinde olmaması gerçek doların degeri 65 olması lazım ama 45 de ki bu devlet eli ile doviz yakılarak tutulan bir dolar /tl o yüzden tl çok ucuz firmalar ve şirketler dovizi özel kur alırlar büyük ihtimal apple ın özel kuru zam geldi otomatik onu ayarladılar apple ın dovizi kaçtan aldıgına bakmak lazım

eğer insanların büyük hayalleri olmazsa yada zorlanırlarsa hemen küçük hayallere geçerler bu kadar basit bir konu

Türk lirası iş bilmez bir iktidarın abuk subuk politikaları sebebiyle zaten değer kaybetmişken bir de ürünlere zam geliyor.
kaçak alıp aç gözlü iktidarı vergiden mahrum bırakırsın onlar her saniye sermayenin yandaşların mültecilerin vergilerini siliyorlar ödeşmiş oluruz

O sırada cengaver Iphone 13 128 Gb telefonumla bakışan ben

kaçak alıp aç gözlü iktidarı vergiden mahrum bırakırsın onlar her saniye sermayenin yandaşların mültecilerin vergilerini siliyorlar ödeşmiş oluruz
kaçakda zamlanıyor bu arada resmisi zamlandıgı için

Basbayağı. Sosyal medyada doların 10 TL olacağını söyleyenler hakkında bir suç ürettiler. Daha sonra gözaltına alıp mahkemeye çıkardılar. Adamların davası dolar 10 TL'yi geçene kadar sürmüştü.

Şu Kararları kim veriyor (sansür) ?

Bizim milletin %95’i Beyinsiz Bu yüzden İphone 150K’da Olsa taksit ile alacaklar ve 1 sene sonra yeni model çıktığında daha 1’cinin taksiti bitmeden yeni modeli alacak kadar Betinsizler bile var

İphone gibi halkın fiyatı umursamadan akın ettiği Ürünlerin Türkiyeye girişi ve satışı kademeli olarak yasaklanmalı ve yerli altarnatifler üretilmeli ,üretilemiyorsa’da zaten ülkede bulunan telefonlara yöneltilmeli insanlar
garip bir düşünce yapısı ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin hazinesi adam akıllı kullanılsa vicdanlı yönetim olsa bu durumlar olmazdı şuan Apple markasına laf söylüyorsun peki ya bilgisayar diğer telefon markaları veya b.k denicelek kadar katkı kimyasallı gıdaların fuhuş fiyatları ? onlarda da mı halk suçlu 🤔

Geri