Yardım Am4 işlemci önerebilecek var mı?

VisneSuyu

80+
Reaksiyon skoru
0
Bütçe
8500
Hali hazırda R5 5500'e sahibim ama bana pek yeterli gelmediğini düşünmeye başladım. Çünkü hem Voicemeeter hem Discord hemde oyun girdiğimde bazen CPU kullanımım dolmaya başladı bu yüzden artık işlemci değiştirmeyi düşünüyorum sizce ne almalıyım veya işlemci almadan da bu iş çözülür mü. Bu arada lütfen çok uçuk kaçık fiyatlı işlemci önermeyin bütçem en fazla 8k-9k
Anakartım: ASUS A520M-R

Hali hazırda R5 5500'e sahibim ama bana pek yeterli gelmediğini düşünmeye başladım. Çünkü hem Voicemeeter hem Discord hemde oyun girdiğimde bazen CPU kullanımım dolmaya başladı bu yüzden artık işlemci değiştirmeyi düşünüyorum sizce ne almalıyım veya işlemci almadan da bu iş çözülür mü. Bu arada lütfen çok uçuk kaçık fiyatlı işlemci önermeyin bütçem en fazla 8k-9k
5600 al yeterli. 5500 ile arasında dağlar kadar fark var.

Düz olanı al keyfine bak

aslında bende onu düşünüyorum ama sizce 5600x mi 5600g mi yoksa düz 5600 mü almalıyım?
5600x ile 5600 arasında nerdeyse fark yok ikinci el alıyosan aynı fiyata bulursan 5600x tercih et ama çokta kasmaya gerek yok 5600 de aynı performansı veriyor. 5600G ye bulaşma.

5800x

5600 alsam sorunlarımı çözer mi yani fpsim yükselsin drop yemiyim bana yeterli
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

biraz pahalı...
yeter hocam fazlasına gerek yok.

Geri