En Ucuz Sistemi Bulmak İçin App Geliştirdim: enucuzsistem.com

Güzel yorumlarınız için çok teşekkürler
ne yazık ki pazar yerlerindeki ürünleri doğru kategoriye koymayınca bazı ürünler hatalı gelebiliyor zamanla daha nizami hale getirmeye çalışıyorum
Gerçekten mükemmel PC topladım 1 hafta önce sürekli sizin sitenizden araştırma yaptım mükemmel iş çıkarmışsınız tebrik ederim

ahiret term support vallahi helal kankacım
Sağ olun hocam :ROFLMAO:
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gerçekten mükemmel PC topladım 1 hafta önce sürekli sizin sitenizden araştırma yaptım mükemmel iş çıkarmışsınız tebrik ederim
Güzel yorumunuz için sağ olun hocam daha da iyi hale getirmek için çalışıyorum.

Sağ olun hocam :ROFLMAO:

Güzel yorumunuz için sağ olun hocam daha da iyi hale getirmek için çalışıyorum.
Hocam sitede parça fiyatlarına bakarken sitelerin içindeki fiyat yazmıyor mesela itopyada lexar 2x16 6400 mhz cl30 ram sepette 22k göstermiyor. Bu verileri anlık çeken bir sistem yapmak mümkünmü bilmiyorum ama yaparsanız çok iyi olabilir. Hatta indirim %sine göre otomatik sıcak fırsatlar tarzı bir bölüm de oluşturabilirsiniz forumdaki gibi.

Hocam sitede parça fiyatlarına bakarken sitelerin içindeki fiyat yazmıyor mesela itopyada lexar 2x16 6400 mhz cl30 ram sepette 22k göstermiyor. Bu verileri anlık çeken bir sistem yapmak mümkünmü bilmiyorum ama yaparsanız çok iyi olabilir. Hatta indirim %sine göre otomatik sıcak fırsatlar tarzı bir bölüm de oluşturabilirsiniz forumdaki gibi.
hocam haklısınız sepetteki fiyatı hazır sistemlerde eklemiştim parça tarafında unutmuşum hemen ekliyorum feedback için teşekkürler

Eklendi hocam

Son düzenleme:
hocam haklısınız sepetteki fiyatı hazır sistemlerde eklemiştim parça tarafında unutmuşum hemen ekliyorum feedback için teşekkürler

Eklendi hocam
Hocam bugün 7800x3d-5070-32 ram şeklinde filtreledim gaming gen tr deki beğendiğim bir OEM le kıyaslamak için. Gaming genin OEM leri gözükmüyordu. Yükseltme seçeneklerini açmama rağmen.

Hocam bugün 7800x3d-5070-32 ram şeklinde filtreledim gaming gen tr deki beğendiğim bir OEM le kıyaslamak için. Gaming genin OEM leri gözükmüyordu. Yükseltme seçeneklerini açmama rağmen.
Bakıyorum hemen

hocam bu filterda sitede de gaminggentrde de 5 sistem görüyorum acaba bahsettiginiz sistemin adı nedir detaylı araştırmak istiyorum

Özelleştirdiğim sistem buydu ama gaming gen tr de 7500F li sistemler bile 7800x3D şeklinde özelleştiriliyor hiçbirini göstermiyor site. https://www.gaming.gen.tr/urun/8227...b-m-2-ssd-sistem-tavsiyesi-pragmata-hediyeli/
Sorunun kök sebebini buldum: CPU ve GPU yükseltmelerinin aksine, RAM yükseltmelerinde ürün başına 2-3 farklı modül seçeneği olabiliyor (ör. 2x16GB, 2x32GB gibi). Sistemim şu an her bir RAM modülünün fiyatını ayrı ayrı okuyamadığı için, RAM yükseltmesini doğru şekilde fiyata dahil edemiyor.
Bu sebeple, "yükseltme seçenekleri" filtresini açıp aynı anda RAM kapasitesi filtresi de uyguladığınızda bahsettiğiniz sistem gibi base RAM'i sizin seçtiğinizden farklı olan ürünler listeye dahil edilmiyor. Yani 16GB base + 32GB upgrade seçeneği olan bir gaming-gen sistemi, 32GB filtresinde gözükmüyor.

Açıkçası mevcut altyapıda buna henüz bir çözüm bulamadım, bunun için kusura bakmayın. Üzerinde çalışmaya devam ediyorum, RAM modül fiyatlarını ürün detayından çekebileceğim bir yöntem bulduğumda sorunu gidereceğim.

Tekrar teşekkür ederim, bu tür detaylı geri bildirimler sistemi geliştirmek için çok değerli.

Biraz karışık yazmış olabilirm bir sistemde RAM 2-4 adet olarak gelebiliyor ve sistemim her bir modülün tek fiyatını okuyamıyor. Bu yüzden RAM yükseltmesi uygulandığında ürünün son fiyatını hesaplayamıyorum.

Sorunun kök sebebini buldum: CPU ve GPU yükseltmelerinin aksine, RAM yükseltmelerinde ürün başına 2-3 farklı modül seçeneği olabiliyor (ör. 2x16GB, 2x32GB gibi). Sistemim şu an her bir RAM modülünün fiyatını ayrı ayrı okuyamadığı için, RAM yükseltmesini doğru şekilde fiyata dahil edemiyor.
Bu sebeple, "yükseltme seçenekleri" filtresini açıp aynı anda RAM kapasitesi filtresi de uyguladığınızda bahsettiğiniz sistem gibi base RAM'i sizin seçtiğinizden farklı olan ürünler listeye dahil edilmiyor. Yani 16GB base + 32GB upgrade seçeneği olan bir gaming-gen sistemi, 32GB filtresinde gözükmüyor.

Açıkçası mevcut altyapıda buna henüz bir çözüm bulamadım, bunun için kusura bakmayın. Üzerinde çalışmaya devam ediyorum, RAM modül fiyatlarını ürün detayından çekebileceğim bir yöntem bulduğumda sorunu gidereceğim.

Tekrar teşekkür ederim, bu tür detaylı geri bildirimler sistemi geliştirmek için çok değerli.

Biraz karışık yazmış olabilirm bir sistemde RAM 2-4 adet olarak gelebiliyor ve sistemim her bir modülün tek fiyatını okuyamıyor. Bu yüzden RAM yükseltmesi uygulandığında ürünün son fiyatını hesaplayamıyorum.
Hocam bir tavsiyem daha olacaktı. Filtreleme yaparken özellikle ve özellikle OEM paketleri filtrelerken değilde mesela en ucuz rami bulmak için 2x16 ddr5 ram filtreliyorum diyelim acayip kasıyor niye bilmiyorum. Bu filtreleme olayını tüm filtreleri işaretledikten sonra en son FİLTRELE diye bir buton koysanız daha güzel olmaz mı her filtreye tıkladığımızda 3 5 sn bekletiyor. İtopya sitesine girip filtreleme yaparsanız dediğim daha rahat anlaşılır. Her tıkladığımda site kendini yeniliyor gibi bişey oluyor çünkü. Ergonomi açısından kötü bir durum.

Birde bu peşin fiyatına taksit seçeneğine tıkladığımızda aradığımız taksit sayısını da seçme olsa güzel olurdu hocam. 9 taksit ararken kör oluyoruz valla. Son bişey daha var 1. sayfadan 2 ye geçtiğimizde otomatik sayfa başına atsa çok güzel olur. En sona da değil ortalara bir yere atıyor buda ergonomi açısından kötü.

İdefixte şöyle bir OEM var bunları görmüyor site bilginiz olsun.

enucuzsistem.com

Merhabalar,
Hazır sistem veya tek tek parça aramayı kolaylaştırmak için geliştirdiğim enucuzsistem.com sitesini paylaşmak istedim.

🖥️ Ne yapıyor?
  • Hazır Sistem Karşılaştırma: 8+ mağazadan hazır sistem fiyatlarını tek sayfada görün, filtrelere göre sıralayın.
  • Özelleştirme Hesaplama: Bazı mağazalarda (İtopya, GamingGenTR gibi) sunulan RAM, GPU, SSD gibi özelleştirme seçeneklerini de hesaba katıyor. Yani "16GB RAM yerine 32GB seçersem fiyat ne olur?" sorusunun cevabını da görebilirsiniz.
  • Karşılaştırma & Favoriler: 5'e kadar sistemi yan yana kıyaslayın — işlemci, GPU, RAM, anakart, PSU puanlama ve renk kodlamasıyla. Beğendiklerinizi favorilere ekleyin.
  • Fiyat Takip & Alarm: Her ürünün fiyat geçmişi grafikle gösterilir. Fiyat düşünce e-posta bildirimi alabilirsiniz.
  • PC Toplama Sihirbazı: Bütçenize ve kullanım amacınıza göre otomatik sistem önerileri sunar.
  • Parça Sayfaları: İşlemci, GPU, RAM, anakart, SSD, kasa, soğutucu ve güç kaynağı — her parçanın ayrı ayrı fiyat karşılaştırma ve fiyat geçmişi sayfası var.
  • Taksit Hesaplama: Karşılaştırma ekranında banka/kart seçerek peşin fiyatına taksit veya vade farklı taksit hesaplaması yapabilirsiniz

Fiyat verileri düzenli olarak güncelleniyor. Öneri ve geri bildirimlerinize açığım. Siteyi kullanıp fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim 🙏

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle[]Alıntıyı görüntüle
bende çok kastı işlem yapamadım Android telefon girdim

laptop için varmı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,624
Üyeler
195,687
Son üye
ciftcarmeley