Kule Tipi Fana Geçtim Ama Sıcaklarım Arttı?

InLaKeSh

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar arkadaşlar i5-9400f işlemcim var onun üstünde stok fanı vardı bende onu bugün Dark Freezer X123 marka modelli kule tipi soğutucuyla değiştirdim fakat stok fan ile ortalama 70 derece çalışırken kule tipini takınca ortalama 90 derece oldu claws jc 12 termal macununu kullandım ama sıcaklık değerleri böyle oldu sizce neden olmuş olabilir
Edit: Sanırım yanlış montaj ve termal macunu az sürmemden ötürü oldu şimdi tekrardan macununu yeniledim ve montajı düzelttim 47-55 derecelere kadar düştü tavsiyede bulunan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim

Ekler

• 5E7AE0D5-281E-4B98-912B-9381DD327457.webp
    5E7AE0D5-281E-4B98-912B-9381DD327457.webp
    360.5 KB · Hit: 40
Son düzenleme:
hatalı montaj sök tekrar montajla.

Merhabalar arkadaşlar i5-9400f işlemcim var onun üstünde stok fanı vardı bende onu bugün Dark Freezer X123 marka modelli kule tipi soğutucuyla değiştirdim fakat stok fan ile ortalama 70 derece çalışırken kule tipini takınca ortalama 90 derece oldu claws jc 12 termal macununu kullandım ama sıcaklık değerleri böyle oldu sizce neden olmuş olabilir
Soğutucudaki jelatini çıkardın mı? Veya kontajda hata vardır muhtemelen.

hatalı montaj büyük ihtimalle

Teşekkürler arkadaşlar müsait olduğum zaman deniycem montaj işini tekrar

Söylemişler zaten büyük ihtimalle jelatini çıkarmadan taktın

İşlemcinin üzerine taktığında vidalar dönmeyecek kıvama gelene kadar sık sonrasında zorlama , bunu yapmazsan tam oturmaz ve ısınır.
Fan yönünün doğru olduğuna emin ol

İşlemcinin üzerine taktığında vidalar dönmeyecek kıvama gelene kadar sık sonrasında zorlama , bunu yapmazsan tam oturmaz ve ısınır.
Fan yönünün doğru olduğuna emin ol
hallettim hocam macunu yeniledim montajı düzelttim oldu teşekkürler

3 ihtimal var
Jelatini sökmedin
Macunu çok fazla sıktın taştı
Bakır yüzey işlemciye temas etmiyor

Geri