Yardım Lian Li Soğutucu Fan Çalışmıyor LÜTFEN ACİL YARDIM

Reaksiyon skoru
0
Lian Li Hydroshift Iı Lcd-S 360TL sıvı soğutucum var. Fakat ne yaptıysam radyatör fanları ve fanların rgbsi çalışmadı. 2 adet kablo var. Bir tanesi usb kablosu anakarta bağladım. Pompa üstündeki ekran çalışıyor. Diğer kablo ise yapışık 2 adet kablo. 1 tanesi 4 pinli diğeri 2 pinli kablo. 4 pin olanı cpu fan 2 pin olanı sys pump taktım fakat hiçbir çalışma olmadı.

Bunun fanlar kontrolcüsüz çalışmıyor diye hatırlıyorum ama emin değilim kutudan kontrolcü çıkmadı mı

Bunun fanlar kontrolcüsüz çalışmıyor diye hatırlıyorum ama emin değilim kutudan kontrolcü çıkmadı mı
konrolcü bi usb çıktı. o da windowstan rgb ayarlamaya falan. Onun harici radyatörden gelen 2 kablo var . 1 tanesi usb onu bağladım lcd ekran çalışıyor. Öbür kablo da 2 ye ayrılıyor. 1 tanesi 4 pin 1 tanesi 2 pin . 4 pin olan cpu fan 2 pin olan pump bağladım tık yok. 4 pin cpu kaldı 2 pin olanı sata kabloya bağladım yine tık yok.

Fanların rpm'i veya ekranını ayarlamak için USB lazım.

konrolcü bi usb çıktı. o da windowstan rgb ayarlamaya falan. Onun harici radyatörden gelen 2 kablo var . 1 tanesi usb onu bağladım lcd ekran çalışıyor. Öbür kablo da 2 ye ayrılıyor. 1 tanesi 4 pin 1 tanesi 2 pin . 4 pin olan cpu fan 2 pin olan pump bağladım tık yok. 4 pin cpu kaldı 2 pin olanı sata kabloya bağladım yine tık yok.
Fanların pwm kablosu sol taraftan, sağ taraf da pompa için. Hepsini tak.

2 tane 4 pin, 2 tane 2 pin, 1 tane usb kablosu olacak. Evet garip

2 tane 4 pin, 2 tane 2 pin, 1 tane usb kablosu olacak. Evet garip
1 tane 4 pin kablo var 1 tane 4 pin daha var fakat 2tanesi dolu sadece. 1 tane de usb kablosu var. usb kablosu anakartın alt tarafına bağlı. Ekran ekran rgbsi ve pompa çalışıyor. 4 pin kabloyu cpu fan 2pin olanı da sataya bağladım gelen kablo aparatı ile. Ne fanlar çalışıyor ne de rgb. Yanlış değilsem cpu fana ne bağlarsam bağlayayım son hızda fanların çalışması gerekir cpu güvenliği için

1 tane 4 pin kablo var 1 tane 4 pin daha var fakat 2tanesi dolu sadece. 1 tane de usb kablosu var. usb kablosu anakartın alt tarafına bağlı. Ekran ekran rgbsi ve pompa çalışıyor. 4 pin kabloyu cpu fan 2pin olanı da sataya bağladım gelen kablo aparatı ile. Ne fanlar çalışıyor ne de rgb. Yanlış değilsem cpu fana ne bağlarsam bağlayayım son hızda fanların çalışması gerekir cpu güvenliği için
Biosa girip pwm ye çekip fulle bi hızı

Merhaba 4 pin olan kablo anakart üzerinden cpu fan a takılması lazım USB kablosu USB portuna anakart üzerinden 2 pin olan ise kutunun içinden çıkan sata kablosuna bağlanıp sonrada sata kablosunun güç kaynağına bağlanması lazım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu şekilde kurulum yaptım ve şuanda herhangi bir problemim yok

Merhaba 4 pin olan kablo anakart üzerinden cpu fan a takılması lazım USB kablosu USB portuna anakart üzerinden 2 pin olan ise kutunun içinden çıkan sata kablosuna bağlanıp sonrada sata kablosunun güç kaynağına bağlanması lazım

bu şekilde kurulumu yaptım. pompada ve ekranda sorun yok çalışıyor. Fakat fanlar ve fan rgbsi çalışmıyor.

bir şey sormak istiyorum biraz önce ürünü toplayıp kargoya vermek üzere paketlerken kardeşim bi kablo verdi. 4 pin ve 2 pin kablonun aynsı hortumların oradan gelen . Fakat bi soket ucuyla radyatör bloğunun öbür ucuna bağlanıyor. Şimdi öbür ucuna bağladığım 4 pin ve 2 pin kablo ile fanlar ve rgb sorunsuz çalıştı. Fakat hortumlardan gelen kabloyu bağladığımda çalışmadı. Kablolarda arıza mı var yoksa olması gereken öbür uçtan soketi bağlayıp oradaki kabloları mı bağlamak gerekirdi.

Geri